Connect with us

Beharangozó

Hálaadásnapi beharangozók 2020

Boldog Hálaadást mindenkinek! A három mérkőzés helyett idén csak kettőt kapunk a koronavírusnak köszönhetően, de mivel vészesen közeleg a szezon vége, minden meccset ki kell élvezni! A jó hír viszont az, hogy magyar szemmel emberi időben lesznek a találkozók!

Houston Texans @ Detroit Lions (18:30)

Eltérő előjelekkel várja a két csapat a találkozót, a Lions az idény eddigi legrondább vereségébe szaladt bele egy volt XFL irányító ellen, miközben a Texans végre megvert egy csapatot, ami nem a Jaguars volt.

Mi döntheti el?

Egyértelműen az edzők nyakában lóg a legnagyobb súly és mivel alapvetően erősségben elég közel áll egymáshoz a két csapat, az fog dönteni, hogy melyik edzői kar tudja kevésbé hátráltatni a saját csapatát. A hazaiak oldalán Patricia valószínűleg sehogy sem foga már tudni megmenteni az állását, de a felfogáson még kicsit változtathatnak Bevellel, akinek múlt héten is az volt a taktikája, hogy first és second downok alkalmával 70%-ban futás. Ráadásul kiismerhető futás.

A túloldalon Romeo Crennel eleve csak ideiglenes vezetőedző, így nem csoda, hogy nincs annyira identitása a gárdának, a legjobb megoldásnak az tűnik, ha Watsont hagyja, hogy csinálja amit tud. Múlt héten a fiatal irányító idei egyik legjobb mérkőzését hozta le, ha ugyanilyen kedvvel játszik, akkor a rosszul összerakott Lions védelem ellen karriernapot is tarthat.

Ki döntheti el?

Leginkább a Lions támadófala, amely múlt héten a felfelé kapaszkodó, de még rutintalan Panthers védelemnek is öt sacket engedett és amikor épp nem futójátékot hívott a Lions, akkor Stafford az életéért menekült. Az egész idényt tekintve már közel 25 zsákolást engedtek, de nyomásból már több mint 100-at, amivel a hetedik legrosszabbak az egész ligában.

A Texans pass rush idén nem annyira lenyűgöző, de Watték pont múlt héten mutatták meg. hogy még képesek jól játszani. A Patriots fal ellen is dominánsok tudtak maradni és ha épp nem is siettetéssel, akkor sok leütött labdával mutatták meg magukat.

Rookie-k, akiknek nagy szerepe lehet

Itt igazából csak a Lions oldaláról lehet nagyobb szerepe újoncnak, de rögtön ketten is meghatározhatják a mérkőzést. D’Andre Swift már limitáltan edzett és ha minden jól megy, akkor tudja vállalni a játékot, ami kiemelten fontos lehet a Lions számára, mert a második körös újonc messze jobb csapattársainál. Futásonként csaknem egy yarddal átlagol többet, sokkal nagyobb arányban képes 5+ yardos játékra és nem mellesleg a passzjátékba is bevonható. Petersonhoz és Johnsonhoz képes sokkal változatosabb futójátékokat lehet rá hívni, tudja például támadni a pálya szélét is, amely sebesség a veteránból hiányzik.

A másik meghatározó újonc játékos Jeff Okudah lehetett volna (negatív irányba), azonban nem tudja vállalni a játékot.

Washington Football Team @ Dallas Cowboys (22:30)

Nagyszerű és ritka divízión kívüli győzelemből érkezik mindkét csapat és valós esélyük van arra, hogy csoportelsők legyenek, így ha nem is biztos, hogy magas színvonalú, de mindenkiképp feszült és kiélezett találkozóra van kilátás.

Mi döntheti el?

Hol vannak már azok az idők, amikor a Cowboys támadófala uralta a ligát és mögötte nyert könnyedén a csapat? Idén ez a toldozott-foltozott egység az egyik leggyengébb a ligában, már közel 20 alkalommal vitték le mögöttük az irányítóikat, de futáshoz sem blokkolnak jobban. Ellenben az ellenfélnél a liga egyik legfélelmetesebb védőfala szerepel, amely ráadásul a legnagyobb hatékonysággal tudja a siettetéseiket sackre váltani. Ez az egység azért különösen veszélyes, mert nem csak a két szélen Kerrigan és Young jó, de a fal közepe is rengeteg nyomást gyakorol. Allen, Sweat és meglepetésre Payne is 15 feletti pressure számot produkált már idén, így nem lesz könnyű helyzetben a Cowboys fala.

Ki döntheti el?

Andy Dalton soha nem volt egy meghatározó kezdő, de szerintem abban megegyezhetünk, hogy nagyságrendileg jobb, mint a Cowboys többi bevethető irányítója és múlt héten is megmutatta, hogy képes potens játékra. Amennyiben a szebbik arcát tudja elővenni, például mint a múlt heti, ahol közel 70%-kal passzolt,7.0 yardos átlag mellett és csak egyszer adta el a labdát, akkor a Cowboys bizonyosan túldobhatja a Football Teamet.

A vendégeknek van két jó cornere Darby és Fuller személyében, de a gond az, hogy a Dallas három veszélyes elkapóval rendelkezik, a Washington harmadik számú cornere, jellemzően Moreland viszont már kevésbé tartozik a liga elitjéhez.

Rookie-k, akiknek nagy szerepe lehet

Chase Youngot már említettük, de mellette a Football Team oldaláról mindenképpen ki kell emelni Antonio Gibsont is, aki az első számú veszélyforrás a támadósorban. A fiatal RB az egyik legmegbízhatóbb futó a ligában, 4.5 yardos átlaggal fut próbálkozásonként és szépen gyűjtögeti a kontakt utáni yardokat is. A túloldalon természetesen CeeDee Lambet kell megénekelni, aki az egész szezonban jól teljesít, múlt héten pedig talán az év elkapását is bemutatta.

*Az eredetileg csütörtök éjjelre tervezett Ravens@Steelers találkozót vasárnapra halasztották.*

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!