Connect with us

Hír

12 nő perli Deshaun Watsont szexuális zaklatás vádjával

Egyre fokozódik a helyzet a Houston Texansból elvágyódó Deshaun Watson körül: jelenleg 12 nő perli az irányítót szexuális zaklatás miatt, állítja a PFT, a Foxsport és még számtalan forrás. Úgy tűnik, komolyabb problémái is lesznek annál, minthogy a csapatot egy a futballhoz nem értő pap vezeti.

Az első hírek Watson potenciális szexuális zaklatásáról csütörtökön érkeztek, akkor még mindössze egy nő vádolta az irányítót. Erre Watson és a képviselete is reagált: természetesen tagadták a vádakat, melyeknek szerintük csupán az a célja, hogy egy komolyabb összeget kényszerítsenek ki a futballsztártól, és mindent megtesznek azért, hogy tisztázzák a helyzetet.

A fenti forgatókönyv abszolút elképzelhető volt, néha feltűnnek olyan, önmagukat áldozatnak beállító személyek, akiknek egyetlen céljuk a pénzszerzés. Ugyanakkor pár óra alatt még több nő jelentkezett, péntek estére pedig már 12-re nőt azok száma, akik szerint Watson megengedhetetlen módon bánt velük. Sőt: az őket képviselő ügyvéd, Tony Buzbee szerint még további 10 olyan nővel áll kapcsolatban, akiket zaklathatott az irányító. (Az ügyvédet korábban összefüggésbe hozták a Houston Texans tulajdonosával, de tagadta a kapcsolatot.)

Buzbee szerint a legtöbb nő a masszázsiparban dolgozik, akiket Watson privát kezelésre bérelt fel. A masszőrök szerint az irányító meztelenül fogadta őket, intim masszázst vagy szexet szeretett volna, hozzájuk ért a péniszével, az akaratuk ellenére fogdosta vagy csókolta meg őket. A legfrissebb fejleményekre egyelőre nem reagáltak Watsonék, állítólag meg akarják várni, hogy teljes egészében összeálljon a vád, de a játékos ügyvédje utalt arra egy tweetben, hogy alaptalanok a vádak.

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy az említett 12 nő nem büntetőeljárást kezdeményezett. Ennek oka, hogy a szexuális zaklatást nehéz bizonyítani: az ilyen esetek általában két ember között történnek, szemtanúk nélkül, így mindössze két, nyilván egymásnak teljesen ellentmondó állítás között lehet dönteni. Emiatt leginkább polgári pereket szoktak indítani az áldozatok (ahogy tették most is):  ezeknél elég az 50 százaléknál magasabb bizonyosság, vagyis annyit kell bizonyítani, hogy inkább megtörtént az eset, mint nem. Ez azt jelenti, hogy Watson még kedvezőtlen ítélet esetén sem fog börtönbe kerülni, ellenben kénytelen lesz kártérítést fizetni (bár ennek nyomán nem kizárt, hogy a rendőrség is nyomozásba kezdjen).

Az irányítónak alighanem nagyon kellemetlen holtszezonja lesz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!