Connect with us

Magyar foci

HFL: A Cowbells megverte a címvédőt a fővárosi rangadón!

Fővárosi rangadóval indult a HFL, azaz a magyar amerikai futball kiemelt ligájának a második fordulója, ahol a Cowbells kisebb meglepetésre 28-25-re megverte a címvédő Wolves együttesét!

Pedig magabiztosan indított a Wolves, ugyanis egy hosszú Varga Péter elkapással egyből a vörös zónába ért, majd onnan Czirók Márton váltotta hat pontra a támadást Bencsics Márk passzából – az extra pont kimaradt, ennek pedig nagy jelentősége lett a végelszámolásnál. A Cowbells azonban egy nagyon hasonló drive-val válaszolt, hiszen itt Mészáros Mártonnak volt hosszabb elkapása, majd Takács Bence szerezte a touchdownt az első kezdő meccsét vívó Szabó Tamás átadásából.

Fotó: Kutasi Petra

Néhány punt és sikertelen negyedik kísérlet után a következő pontok már a második negyedben születtek, ahol előbb a Wolves Elek Ádám révén a levegőben, majd a Cowbells Roják Richárdnak köszönhetően a földön szerzett touchdownt, és mivel mindkét extra sikeres volt, így 14-13 állt a táblán a Kolomposok javára. Ugyan a végén a Farkasok még eljutottak az ellenfél 25 yardosára, az utolsó másodpercben feldobott labdából interception lett: Leszkován Ádám szedte le Bencsics passzát, így az említett 14-13-as félidei eredménnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőt a Cowbells kezdte, de Szabó passzát Hunka Norbert halászta le a levegőből, azonban ezt nem tudta kihasználni a Wolves. Tartva a negyedenkénti 1-1 TD-s mérleget, a harmadikban is fej-fej mellett haladtak a felek, most viszont a Cowbells került az egy pontjánál nagyobb előnybe Dániel Márk elkapott hatpontosával. Erre azonban egyből érkezett a válasz Czirók második levegőben szerzett TD-jével, és itt jött képbe a korai kihagyott extra, hiszen a Wolves kétpontosra ment, ami ismét sikertelen lett, így tehát két pont volt a Farkasok hátránya annak ellenére, hogy ugyanannyiszor jutottak el a célterületre.

Az utolsó játékrészben aztán visszavette a vezetést a Wolves, hiszen Varga Péter mutatott be egy 30 yardos TD-elkapást (ami után ismét kimaradt a kétpontos, így 21-25 állt az eredményjelzőn). Az ellentámadás azonban a Wolves vörös zónájának határán elakadt, ugyanis Rojákot megállították negyedik és inches szituációban, ami után a Farkasok átváltottak időhúzó taktikába, ami csak félig-meddig sikerült, ugyanis a 2 minute warning után puntolták át a labdát a hazaiaknak. Nem tudom, ki mennyire bízott a HFL-szinten teljesen rutintalan Szabóban, de öt játékból (négy sikeres átadással és egy spike-kal) megtette a kellő 57 yardot, amivel az utolsó fél percen belül visszavette a vezetést a Cowbells – ehhez nagyon kellett Mészáros is, aki lehúzta a célterülethez feldobott közel 30 yardos átadást.

A Wolvesnak még néhány játékra maradt ideje, de ahogy az első félidőt, úgy stílusosan a másodikat is Leszkován interceptionje zárta le (most egy Hail Mary után), így a Cowbells 28-25 arányban diadalmaskodni tudott. Ezzel a Kolomposok javítottak legutóbbi Enthroners elleni vereségük után, a Farkasok viszont címvédőként vereséggel nyitották a 2022-es HFL-szezont.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!