Connect with us

Beharangozó

Van bizonyítanivaló – Cowboys @ Bears

Két csalódott csapat összecsapásával nyitjuk a 14. hetet, akik bőven halmoztak fel adósságot a szurkolóikkal szemben, hogy most igazán odategyék magukat. Mind a ketten Hálaadásnapi meccset vívtak, ahol a Cowboys csúfosan elbukott, a Macik pedig igaz, hogy nyertek, de nem teszik ki az ablakba azt a kínkeserves játékot.

 

A Cowboys számára van nagyobb tétje a találkozónak, mert ők még valós reményeket táplálnak a playoff iránt, a Bears inkább azért hajt, hogy a tavalyi kiugró szezon után ne lehessen egyéves csodának kikiáltani őket.

 

Van bizonyítanivaló a támadósoroknál

 

A Cowboys támadósora az első pár héten ellenállhatatlan formában játszott és még az azóta bekövetkezett visszaesés ellenére is a liga első felében tanyáznak. Az elmúlt két héten azonban láthattuk, hogy mi történik, ha egy elit defense jön szembe és bár a Bears defense elmarad a Patriots és a Bills egységétől, azért továbbra is magasan jegyzett. A kulcskérdés most is az lehet, hogy Amari Cooper ellen képes lesz-e valaki fellépni, leginkább talán Kyle Fuller, akinek nincs éppen kiemelkedő éve.

 

 

Nagy segítségére lehet a secondarynek a pass rush, de Khalil Mackék azzal a támadófallal találkoznak, amely 13 nyomást enged mérkőzésenként és alig egy sacket. Mack ráadásul szintén nincs ellenállhatatlan formában, a nyomások még csak-csak jönnek, de nem igazán tudja sackekre váltani az erejét. Ez általában azért is van, mert a támadósorok kettőzik vagy nagyon szépen kikerülik, de a dallasi falnak még erre sem feltétlenül lesz szüksége.

 

A Bears támadósorának ellenben egészen más bizonyítanivalója van. Főleg Trubiskynek, aki múlt héten szép drive-ot vezetett a győzelemért, de lehet ezzel már teljesen elkésett. Nem csak a szurkolók, de a csapattársak sem biztos, hogy elhiszik, hogy ő lesz a jövő irányítója a csapatnál. Mindenesetre a Cowboys védelme a levegőben támadható, a liga alsó harmadához tartozik, így ha tudná tartósítani egy egész mérkőzésre a Lions elleni második félidőt, akkor tarthatja a tempót a vendégekkel.

 

Van bizonyítanivaló a védelmeknél is

 

A Dallas védelme tavaly a semmiből szinte a liga egyik legjobb egysége lett, ezt pedig elsősorban a kiváló linebacker duójának köszönhette. Idén azonban nagyon visszaestek, Vander Esch pedig sérülésekkel is bajlódik. A Bears valószínűleg a futójátékkal próbálja majd megalapozni a mérkőzés elejét, így nagy szerepük lehet abban, hogy a hazaiak ne tudják elhinni, hogy van bármi esélyük.

 

 

A Bears védelmén még nagyobb a súly. Nem rossz a teljesítmény, de amíg tavaly megkérdőjelezhetetlen volt, hogy övék a legjobb defense, addig idén éppen, hogy becsúsznak a legjobb hét-nyolc egységbe. Nehéz kiemelni mi romlott el, így akaratlanul is Vic Fangio távozására kell gondolunk. A Cowboys azonban egy olyan matchup lehet számukra, ahol visszanyerhetik a megbecsülést. A front7 limitálhatja Elliott futásait, így a már említett Cooper problémát kell csak megoldani. Jelenleg ebben a párharcban inkább a vereségükre fogadnék, de nem kizárt, hogy Fuller vagy Amukamara kifog egy jobb napot.

 

Van bizonyítanivaló az edzőknek is

 

Jason Garrett állása év végégi biztosnak tűnik, de lassan már megkérdőjelezhetetlen, hogy ez a kapcsolat is megfásult. Nem igazán képes plusz löketet adni a csapatának, pedig a Bills ellen még azt is megmutatta, hogy figyel a külső hangokra. Innentől igazából nincs vesztenivalója, így a Bears ellen ha olyan szituációba kerül, hogy kockáztatni kell, akkor kockáztatni is fog.

 

Matt Nagy ezzel ellentétben biztosabb jövő elé néz, de ha nagyon gyorsan nem fordítja meg a róla kialakult képet, akkor jövőre hasonló helyzetben találja majd magát. Egy jó támadógurunak kell egy jó irányító, ami itt nem adatott meg számára, de ettől függetlenül láthattunk volna már kis fellángolásokat. Az ő esetében is arról kell beszélnünk, hogy már nem igazán van vesztenivalója így szabadon kockáztathat. Szeretnék végre tőle látni snap előtti motionöket, pár RPO játékot, bármit, ami a Cowboys linebacker sorát kimozgathatja a komfortzónájából.

 

Összességében egyszerre várok két felszabadult csapatot, ugyanakkor egy olyan mérkőzést is, amit véresen komolyan vesz a két gárda. Alapvetően úgy gondolom, hogy a Dallasnak jobban kell a győzelem, valamint övék a jobb csapat is, így mellettük teszem le a voksom.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!