Connect with us

Minden ami NFL

Mi történik akkor, ha Megatron visszavonul? – FRISSÍTVE!

Calvin Johnson nemrég hivatalos közleményben pedzegette, hogy elgondolkodik a visszavonulás lehetőségén. Ez számos kérdést felvet, például, hogy mi lesz a maradék garantált tartalmakkal, vagy, hogy mi van akkor, ha a játékos meggondolja magát?

 

calvin-johnson-nfl-green-bay-packers-detroit-lions7-850x560

 

Először is, Megatronnak a 2019-es szezon végéig van érvényes szerződése és további 12 millió dollárra jogosult, mint garantált tartalom. Ám amennyiben úgy dönt, hogy visszavonul, akkor nem kapja meg a szerződésébe foglalt összes garantált tartalmat, hanem csak az aláírási bónusz hátra maradt részét, ami 3,2 millió dollár. Tehát, ha Calvin Johnson, a Detroit Lions minden idők legjobb elkapója, aki sok más rekord mellett 2012-ben 1964 elkapott yarddal NFL csúcsot állított be visszavonul, akkor pénzügyi szempontból igen jól jár vele a Lions. Ráadásul a csapat vissza is igényelheti annak a 3,2 milliónak a bizonyos százalékát a CBA szabályozása szerint. A szabályt egyébként a Hall of Famer futó Barry Sandersnek, minden idők talán legjobb Lions játékosának köszönhetjük. Ő 30 évesen vonult vissza, élő kontraktussal és szép aláírási pénzzel. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a Lions leállna vitázni azon a 3 millión, végtére is nem járnának rosszul a dologgal.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Na de mi van akkor, ha Megatron meggondolja magát? Nos, egyrészt be kell nyújtania egy kérelmet az NFL-nek és a ligának engedélyt kell adnia a visszatérésre. Ekkor a szerződése visszakerül az eredeti állapotába. Ez azt jelenti, hogy ha Megatron úgy dönt, hogy mondjuk a szezon előtt visszatér (mint anno Favre), és az NFL áldását adja rá, akkor 2016-ra 20,8 millió dolláros lenne a fizetése (24 – 3,2 aláírási bónusz). Persze a Lions ekkor kivághatja, benyelve a maradék garantált 8 milliót, de a lényeg, hogy a Lions tulajdonában lenne a játékjoga. Tehát nem csinálhat olyat, hogy visszavonul, meggondolja magát, majd aláír a Patriotshoz, mert Super Bowlt akar nyerni.

 

Update: Közben kiderült, hogy Megatron szerződésének az aláírási bónuszon kívüli garantált tartalma egy fura, de eredetileg nem garantált opciós bónuszból következik. Ez az opciós cucc arra volt jó, hogy amennyiben lehívták, Megatron alapfizetése csak sérülés esetén vált teljesen garantálttá. Ha nem hívták le, akkor az alapfizetése teljesen garantálttá vált. Nos, ennek az volt tehát az értelme, hogy a szerződésekor kötött 48 milliós teljesen garantált tartalmat így 37 milliósra csökkentették (mondjuk elküldés esetére), de ha Megatron játszott vagy megsérült, akkor ugyanúgy kézhez kapta a teljes összeget (remélem érthetően fogalmazok).

 

Ez az opciós bónusz 2013-tól volt érvényes, 20 milliót tartalmazott és 5 évre osztották le, ebből maradt jövőre és az utánra 4-4 millió. Pár amerikai szerző szerint viszont ezt az összeget nem tudja a Lions leírni, ezt be kell nyelnie. Ez vélhetőleg azért van, mert ha nem hívják le, akkor Megatron alap fizetésének egy része (9 millió) garantálttá válna, vagyis 9 + 3,2 milliót kóstálna 2016-ban (tehát az opcióval cirka 5 milliót spótoltak). Ezzel csak az a probléma, hogy a 2017-re jutó 4 millió kvázi értelmetlen, hisz Megatron 2017-es fizetése (16,5 millió) semmilyen formában nem garantált. Érdekes ügy, hisz a szerződések nem nyilvánosak, így nem tudjuk például sem azt, mikor kell lehívni vagy milyen feltételek mellett az opciót, de egy biztos: a Lions megint nem jól jön ki belőle.

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!