Connect with us

Minden ami NFL

Staffordnak lehet örülni

A 2015-ös szezon pocsékul sikerült a Detroit Lionsnak, 1-7-es szezonkezdet után az egész támadó stáb repült és sokáig Jim Caldwell állása is veszélyben forgott. A szezon második felében azonban a csapat összekapta magát és  6-2-t produkált, igaz, gyengébb ellenfelek ellen. Ettől függetlenül nyilvánvaló volt a fejlődés, a támadókoordinátornak kinevezett Jim Bob Cooter fényévekkel jobb munkát végzett, mint az alapvetően dilettáns Joe Lombardi. Az offense, ha nem is parádézott, azért hozott egy jó szintet, a csapat irányítója, Matt Stafford pedig 19/2-es TD/INT aránnyal hálálta meg az új rendszert.

matt-stafford.vresize.1200.675.high.48

 

Jelenleg rengeteg a kérdőjel Detroitban. Az egyik legnagyobb, hogy mi lesz a csapat sztárelkapójával, Calvin Johnsonnal. Visszavonul, kivágják, belemegy a fizetés csökkentésbe vagy marad minden úgy, ahogy addig? Nem tudni. De ha másnak nem is, Matt Staffordnak lehet örülni:

 

1. Egész szezont figyelembe véve Stafford volt 2015-ben a legpontosabb a red zone-ban. 65,75%-ban passzolt, míg Tom Bradyé 61,7%-os volt.

 

2. Staffordnak volt a harmadik legtöbb red zone TD-je 26-tal. Nála többet csak Tom Brady (29) és Carson Palmer (27) osztott ki.

 

3. A 10 yardoson belül a Lions irányítója osztotta ki a legtöbb TD-passzt (10) és ő volt a legpontosabb (75%).

 

 

4. Stafford 67,2%-os passzpontossága karriercsúcsot jelent és idén az 5. helyre volt elég. Az utolsó három meccsén a Saints ellen 88%-os, a 49ers ellen 78,4%-os és a Bears ellen 71,8%-os mutatója volt.

 

5. Stafford 32 TD passza a 7. legtöbb volt a ligában, 5. volt sikeres passzokban és 8. total yardokban. Ha figyelembe vesszük, hogy egy fél szezont gyakorlatilag végig döglődött a támadósor, ez nem is olyan rossz.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!