Connect with us

Magyar foci

Acélból gyúrt kolompot magának a Cowbells

A hétvégi forduló során nem kis izgalmak vártak a magyar szurkolókra, hiszen a HFL tabella második helyén tanyázó Budapest Cowbells együtteséhez látogatott a forduló előtt még veretlen, és a listát vezető Miskolc Steelers. Sajnos, nem a legpozitívabb események előzték meg a mérkőzést, hiszen a Győr Sharks ellen brutálisan és érthetetlen módon szabálytalankodó Dion Williamst örökre eltiltotta a szövetség minden hazai MAFSZ-rendezésű sporteseménytől. Az eltiltás vitathatatlan döntés, azonban sokan túlzásnak vélik, hogy a szövetség ezt véglegesen gondolta. Ha elejét akarjuk venni az ilyen és ehhez hasonló megmozdulásoknak, akkor biztosan nem túlzó ez a döntés, hiszen sem játékos, sem edző, sem pedig szurkoló nem szeretne még egyszer ilyet tapasztalni.

 

A találkozóra terelve a szót, a mérkőzés előtt és a szünetben is nagyon csinos cheerleaderek táncoltak a kilátogató szurkolóknak (leginkább a férfiaknak), kapható volt igazi amerikai hotdog, és a szurkolásra intenzitásáról sem ejthetünk egyetlen rossz szót sem, hiszen a Cowbells vezérszurkolója és fanatikusai végig kolompoltak, buzdították a védőket és támadókat egyaránt. Az esős idő ellenére nem ázott meg senki, hiszen fedett lelátó alatt lehetett élvezni az eseményeket.

 

13230942_10209848218388869_804441808_o

 

1. félidő

 

A párharc minőségére nem lehetett panasz, nem úgy az időjárásra, mely nem kímélt sem játékost, sem szurkolót. A találkozót zuhogó esőben kezdték meg a csapatok, tehát nem jött be a Cowbells előrejelzése, elmaradt a szép idő. Pénzfeldobás után a hazai csapat a kirúgás mellett döntött, és Troy Rice (#1) visszahordása után, a vendégek támadhattak a 25 yardosról. Döcögősen indult a gépezet, de ismét a Miskolc legnagyobb sztárja villantott 3. és soknál egy szép elkapással, így folytatódhatott a támadássorozat. A Bells védelem azonban megint nem kezdett álmosan és hamar leparancsolta az Acélosok támadóit a pályáról, jöhetett a punt. A rúgásnál viszont odaértek a Kolomposok, hamar földet ért a labda, és jó mezőnypozícióból támadhatott vissza a budapesti alakulat.

 

A kezdő irányító ezúttal Váry Tamás (#7) volt, így az is világossá vált, hogy a korábban – QB-ként – bizalmat nyerő Czirók Márton (#15) ezúttal elkapót fog játszani, hiszen ezen a poszton nagyobb szükség volt a tehetségére. A Cowbells támadói is lassan kezdtek, egyből megállították őket a miskolci védők, de a puntnál egy offside után visszanyerték a támadás jogát a hazaiak. Jött Váry és kedvenc elkapója, Czirók, aki egy gyönyörű elkapás után a komplett Steelers hátsó sort faképnél hagyva és több szerelési kísérletből kiszabadulva megszerezte a találkozó első hatpontosát. Az extra pont azonban nem sikerült, Magyar Csanád (#13) célzott pontatlanul az esős, szeles időben (6-0).

 

Egy gyenge kirúgás után a Miskolc közel félpályáról támadhatott. Vasyl Jordan (#9) elég jól mozgatta a támadókat, földön és levegőben is veszélyes volt egyaránt, és továbbra is leginkább Rice volt az elsőszámú célpontja. Szépen meneteltek a vendégek, mikor egy rossz passz után a hazai #1-es, Németh Márton halászta le a labdát, ezzel teljesen feltüzelve a szurkolókat. Óriási kolompolás-sorozat után jött újra a Bells offense. Innentől fogva szabadult el a szörnyeteg, Cseperkáló Péter (#49) alias Csepi Peti gyakorlatilag belső és külső futásoknál is foghatatlan volt. A drive-ot megszakította az első negyed vége, de ez nem azt jelentette, hogy leállt volna a Cowbells gépezet. A vörös zónán belül újra Cseperkáló kapta a labdát, és egy szép futás után, újabb 6 pontot rajzolt fel a táblára. Az extra ezúttal is kimaradt, 12-0 volt ekkora az állás.

 

Kicsit furán sikerült kirúgás után (talán onside akart lenni), az Acélosok szedték össze a disznóbőrt. Jordan ezúttal másik kedvencét, a 17(!) éves Jónás Mátét (#25) vette elő, aki gyönyörű elkapás után az ellenfél térfelének közepéig juttatta el egységét. Ezután borzasztó védekezést mutattak a hazainak, melynek az első miskolci hatpontos lett az eredményt, Leon Milosevics (#6) végezte kiválóan a dolgát az elkapás után. Az újrarúgott extra pont sikerült, lőtávba került újra a Steelers, 12-7-re módosult az állás.

 

13214760_10209848222188964_1967411055_o

 

A kirúgás után Czirók futott vissza szépen a labdával, de nem sikerült elszabadulnia. Jött újra a Bells trió: Váry, Cseperkáló és újfent Czirók villogott, de a leginkább a futás volt domináns ebben a sorozatban, a hazai irányító is szépen tudott megoldani lábon egy harmadik kísérletet. A miskolci védők azonban összeszedték magukat, és megállították az ellenfelet, kikényszerítve egy újabb puntot. Ekkor viszont egy hatalmas hiba következett, 13(!) védő volt a pályán, így jöhettek vissza a Bells támadói, de a Steelers védelem nem lankad, maximális fordulaton pörögtek, sackelni is sikerült Váryt a drive végén.

 

Jöhettek újra Jordanék, de a rutinos irányító újabb hibát vétett, labdája megint a Cowbellsnél landolt egy interception formájában. Karim Trabelsi fiai ezúttal könyörtelenek voltak, nem hagyták levegőhöz jutni a védőket, és Váry újabb TD-t osztott ki, ezúttal a 3-as számú Kocsis Péter húzta le a passzt. Az elrontott rúgások után most fennmaradtak a támadók, és Váry passzából, Zsikla Zoltán (#9) tett fel újabb két pontot a táblára (20-7)

 

Nem sokat vacakoltak a hazaiak, újra rámentek az onside kickre, ezúttal sikerrel jártak, így maradhatott náluk a labda. Leginkább Cseperkálót tömték labdával, és egy nagyszerű futás után újra elszabadult, viszont sárga zászló volt a pályán, és holdig miatt visszafújták. Sikertelen harmadik kísérlet után maradtak fenn Váryék, de nem jött be a passzjáték, turnover on downs lett a játék vége. Lassan a félidő végéhez közeledtünk, egy Rice elleni védekezésre dobtak újra zászlót a zebrák, így mozgott előrébb a miskolci alakulat. Ez után egy miskolci időkérés következett, amikor már csak 19 másodperc volt hátra a második negyedből. A taktikai értekezés azonban nem jött be, egy elejtett labda után Alex Tibbles (#79) hordta vissza a fumblet egészen az end zone-ig, és ekkor már az egész lelátó ujjongott, beleértve két Mexikóból érkező nézőt is. A kétpontost Cseperkáló vitte be, és nem is volt már több érdemleges a félidőben, 28-7-tel vonultak pihenőre a csapatok.

 

20160514_164610

 

2. félidő

 

A félidőben újra eleredt az eső, és kicsit lassan is kezdtek a csapatok. A Cowboys támadhatott egy rövid kirúgás után, de a drive csupán a jó Steelers védekezésről, és egy szép Kántor Bálint (#17) elkapásról maradt emlékezetes. Továbbra sem erőltette a rúgásokat a Cowbells csapata, de a 4. kísérletre megint rossz volt a passz Czirók felé. Jöhetett az első Steelers támadás ebben a félidőben, de a hazai védelem nem maradt az öltözőben, szépen, stabilan védekeztek, így punt után újabb punt jött.

 

A hazai csapat döcögősen kezdte ezt a támadássorozatot is, nagy nehezen tudtak csak újabb first downt elérni. Cseperkálóban viszont újfent nem kellett csalódni, és egy több, mint félpályás TD-vel jelezte, hogy nyugodtan MVP-t is lehetne már hirdetni. A sokadik elrontott extra után 34-7 lett az állás, jöhetett újra a Steelers. Nekik sem kellett több, belementek az adok-kapok játékba, rögtön a drive elején Rice kapta el Jordan passzát, és őt sem lehetett földre vinni, a mérkőzés talán legszebb jelenetét láthattuk, ahogy beért a célterületre. A meccs védjegyévé vált rontott jutalomrúgással alakult ki 34-13-ra az állás.

 

A Steelersnek nagyon kellett ekkor már kapaszkodnia, így bevállalták ők is az onside kicket, de Zsikla ezúttal is résen volt, és megszerezte a labdát, így jó mezőnypozícióból kezdhetett a Bells csapata. Nem nagyon hagyott alább a pofozkodás, Czirók szerzett újabb hatpontost Váry tökéletes passza után, és „meglepetésre” az extra pontot is sikerült Magyar Csanádnak a póznák közé helyeznie, ezzel módosult 41-13-ra az állás. Szinte az egész negyed az ütésváltásokról szólt, ennek megfelelően érkezett a pályára a feltüzelt Steelers offense is. Jordan lábon volt parádés először, és ért el értékes első kísérletet. Az első miskolci touchdowhoz hasonlóan ekkor is nagy hibát vétett a hazai secondary, és megint Milosevics kapott el egy hatpontos érő passzt. Sikerült az extrapont is, 41-20-szal ért véget a harmadik felvonás.

 

13230777_10209848217228840_920817863_o

 

A végtelenül (∞) izgalmas harmadik negyedet már egy sokkal inkább „nyugodt” utolsó negyed követett, melyet Czirók visszahordása nyitott meg. A Cowbells ekkor már inkább az órával játszott, bár azért nem csak a futásokat vették elő, de így se tudtak sokat haladni. Ekkor jött Magyar puntja, ami kifejezetten mutatós volt, nagyon szép ívben rúgta a labdát Rice kezébe. Érdekes volt látni, hogy az Acélosok inkább futásokkal operáltak, melyeknek csak a kisebb hányada volt eredményes, de így is jól mozgott az offense. A támadássorozatot az ifjú titán, Jónás zárta le egy elkapott TD-vel, amely után ő maga értékesítette a jutalomrúgást is. (41-27)

 

A mérkőzés ezen szakasza már igencsak vontatott volt, a Bells megint nem erőltette a játékot, a Steelers viszont egészen jól védekezett, és ekkor talán még hittek abban, hogy sikerül valahogy döntetlenre menteni a negyed vége előtt. Ennek megfelelően sikerült újabb puntra kényszeríteniük a kolomposokat, ami után a sokat emlegetett Rice lendült meg és hordta vissza eredményesen a labdát. Ekkor már azért fel kellett vállalnia a rizikót Jordannek is, melynek a következménye egy újabb eladott passz lett, megint a védelem egyik vezére, Németh lopta le a labdát a levegőből. Itt dőlt el végleg, hogy ki is nyeri meg a meccset, habár a dominancia az egész mérkőzésen tapasztalható volt.

 

Németh_INT

forrás: Király Etelka Facebook oldala

 

A Cowbells támadói már azt is megengedhették maguknak, hogy a mérkőzés legjobb játékosa, Cseperkáló fullback legyen, míg Rittinger Krisztián (12) futott inkább. Az óra lepörgetésére ment ki a játék, bár azért akadt olyan passz is, amit Boros László (#86) nem tudott behúzni. 2. és 18-nál volt még egy emlékezetes jelenet, mikor Cseperkáló lódult meg, és futott egy first downt. A mérkőzés végét már kitérdelte Váry Tamás, ezzel győzött a Cowbells a Steelers felett, és vette át a vezetést a HFL tabellájának élén.

 

A mérkőzésen végig domináló, és sokkal stabilabb, jobb focit játszó Budapest Cowbells megérdemelten szerezte meg az első helyet, és készülhet a Nyíregyháza Tigers elleni, idegenbeli mérkőzésre, ahol akár a pályaelőnyt is megszerezhetik, ha sikerül legyőzni a nyírségieket. A Miskolc Steelers pedig nyolc (8) nap felkészülést követően a Budapest Wolves együttesét fogja vendégül látni, ahol egy újabb kemény erőpróba vár rájuk, hiszen a regnáló bajnokot sosem könnyű megszorítani.

 

Hamisíthatatlan futball nélkül pedig Pünkösd hétfőn sem maradunk, amikor az Eger Heroes látogat Nyíregyházára, hogy megmérkőzzön a Tigers csapatával, illetve a Győr Sharks fogadja vendégül a Budapest Wolves alakulatát. A Tigers-Heroes a mérkőzésről is összefoglalóval jelentkezünk majd, szóval, aki nem lesz ott, az is átélheti majd az izgalmakat.

 

Aki pedig kíváncsi a legújabb, magyar vonatkozású cikkünk első részére, éberen figyelje honlapunkat és Facebook oldalunkat, hiszen Czirók Mártonról és karrierjéről közlünk majd egy hosszabb portét!

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!