Connect with us

Hír

A bírók is utálják büntetni az ünneplést

Az NFL egyik leghülyébb szabálya, hogy büntetni kell a túlzott ünneplést. Ez pedig a nyilazás imitálástól kezdve a csapattárs átugrásán át bármi lehet. A rajongók nem szeretik, a játékosok nem szeretik és mint kiderült, a bírók sem szeretik.

 

Semmi sem rosszabb annál, minthogy valaki szerzett egy 80 yardos TD-t, aztán nekünk, bíróknak ki kell találni, hogy az ünneplés ér-e zászlót vagy nem. Egyáltalán nem élvezzük. A srácok nagyon kreatívak és nincs egy biztos pont, ami alapján dönthetünk.” – mondta Scott Green, a Bírók Szövetségének a feje.

 

 

Sokkal egyszerűbb lenne, ha a bírók csak azokat az ünnepléseket büntetnék, amik az ellenfél cukkolását céloznák, a liga pedig utólag osztogatná a pénzbüntetéseket azokért az esetekért, amik szerintük túlmentek a határon (így is rengeteg olyan eset után adtak pénzbírságot, ami a bírónál nem ért zászlót). Ehelyett az NFL illetékesei egy olyan ötlettel álltak elő, hogy egy training videó keretében mutatják be a játékosoknak, hogy mi a helyes ünneplés és mi az, ami büntetendő. Igen, jól olvastátok, ezentúl a játékosok tanulhatják, hogy miként örülhetnek pontjaik után. Kicsit sem elvetélt ötlet.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!