Connect with us

Hír

Három játékos is a Forbes legbefolyásosabbjai között

A világhírű Forbes magazin minden évben különböző listákat állít a leggazdagabb, legbefolyásosabb sportolókról, közéleti személyiségekről, és így tovább, így nem meglepő, hogy NFL játékosokkal is találkozhatunk valamelyik összeállításukban. Ezúttal hárman is képviseltetik magukat az egyik 30-as listában.

 

 

A három érintett úriember Matthew Stafford, Kam Chancellor és Julio Jones, akik a Forbes 30 Under 30, azaz a 30 év alatti legbefolyásosabb sportolói között kaptak helyet az USA-ban, akik nem csak a pályán, de azon kívül is sikeresek az életükben. A lista tartalmaz labdarúgót, ökölvívót, atletizálót, jégkorongozó, kosárlabdázó, és még sorolhatnánk. A teljesség igénye nélkül ITT megtekinthető a 30 nevet tartalmazó összeállítás, de most foglalkozzunk az érintett szereplőkkel.

 

  • Matthew Stafford ugyan a Lionsszal még nem ért el komoly sikereket, de jelenleg ő büszkélkedhet a legjobban fizetett focista titulussal az NFL-ben. A 29 éves irányító nyáron hosszabbította meg jövőre lejáró szerződését, ami alapján $135 milliót kereshet az elkövetkezendő 5 évben, de a szerződés részleteiben is számos rekordot jelentő tartalom található. A korábbi 1/1-es az ezzel járó hírnevet meglovagolva olyan világmárkák arca lett az évek során, mint a Pepsi, a Ford vagy a Nike.

 

  • Kam Chancellor nem büszkélkedhet a legjobb fizetéssel, hiszen a nyáron aláírt 3 év, $36 milliós szerződésével “csak” holtversenyben a harmadik legjobban kereső safety az éves átlagot tekintve, ellenben elég sikeres pályafutást tudhat magáénak. A 29 éves strong safety egyrészt posztja egyik, ha nem a legjobbja a ligában, amit a 4 Pro Bowl és 2 Second Team All-Pro jelölése is igazol. Ezen kívül kétszer járt a Super Bowlban, ebből az egyiket meg is nyerte csapatával.

 

  • Julio Jones évek óta a liga legjobb elkapói között van, az előző szezonban megjárta a Super Bowlt, és a szerződéséből is futja kenyérre. A helye azonban nem ezekért van itt, hanem mert egy $200 millió dolláros befektetése van, amit ingatlanfejlesztésbe tett. Jones ezzel megannyi üzletet, irodaházat és lakást húzott fel Atlanta külvárosában. A motivációja az volt, hogy a külvárosiak is kapjanak egy “szeletet” a nagyvárosból, és ne kelljen annyit utazniuk munkába menet, vagy ha csak szórakozásra vágynak. Jones ezzel, és a 2015-ben kötött megaszerződésével egyébként a tavalyi évben az előkelő 43. helyet foglalta el a világ legjobban kereső sportolói között.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!