Connect with us

Hír

Del Rio: az elkapóinknak fell kell lépniük!

Nehéz helyzetből vág neki a New York Giants elleni derbinek az Oakland Raiders, az offense két legpotensebb elkapójának, Amari Coopernek és Michael Crabtree-nek a hiányában kell pályára lépniük vasárnap. Előbbi agyrázkódás miatt kénytelen kihagyni a soron következő mérkőzést, utóbbi pedig a Talibbal vívott fukszcsatát vesztette el, majd kiállították és még egy meccsre el is meszelték. Ebből a szituációból kellene Carrnak és a támadósornak valami nagyot villantania, amihez a csapat vezetőedzője azt is hozzátette, hogy többet vár a rosteren lévő elkapóktól.

Nem hárul tehát hálás feladat a csapat irányítójára, hiszen mikor Coop és Crab is pályán volt, akkor 62,9%-os passzpontossággal, 252.9 passzolt yardátlaggal és 93,1 passer ratinggel tudott dolgozni, hiányukban ezek a számok viszont teljesen beszakadnak. Ha a sztárpáros nem tudott rendelkezésre állni, akkor Carr mindössze a passzok 58.1%-ában volt pontos, a yardátlaga 204.4-gyel egyezett meg, a passer ratingje pedig csak 76.6-os mutatóval bírt. Mindezt tetézi, hogy a Cooper-Crabtree duó idén 151 targetből 84 elkapást jegyzett, 1001 yardért és 11 touchdownért. A depth charton mögöttük lévő Roberts-Patterson-Holton hármas pedig ezektől a számoktól nagymértékben elmarad (72-49-609-3), nem is csoda, hiszen kevés szóhoz jutnak a másik kettő mellet.

Del Rio viszont előre néz és nem azzal foglalkozik, milyen számokat hozott a múlt, arra összpontosít, hogy a beugrók jól teljesítsenek:

Cooper és Crabtree kiesesével megnyílik a lehetőség, hogy nagyobb szerepet szánjak a többi srácnak, ezzel kell majd nekik élniük. Nem aggódom, hogy ki lesz az elsőszámú elkapó, hiszen az egész egység tele van jobbnál jobb fegyverekkel. Jók az elkapóink, a tight endjeink és a futóink, jó esélyeink vannak. Mindenkinek készen kell állnia, ha pályára szólítom, lényegtelen, milyen szituációban fog ez történni. Természetesen, az aktív elkapónak nagyobb lesz a szerepük, de meg kell csinálniuk, amit kérek tőlük. Itt nem arról van szó, hogy egyénileg ki a legnagyobb sztár, itt csapat a csapat ellen fog küzdeni vasárnap. Ezt kell szem előtt tartani.

Mindenesetre, épp jókor kell nélkülöznie a két legjobbját a Raidersnek, hiszen a Giants amúgy is szenved a passz ellen, Janoris Jankins IR-re került, Eli Apple csípőproblémákkal küzd, így van ok a bizakodásra.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!