Connect with us

Beharangozó

SASlikot csinálunk belőletek

Hétfőre virradóra a Lila Büszkeség 1976 óta ez első Super Bowljára fog készülni, az Eagles meg mehet haza tutujgatni a törött kis csontjait. Míg a Kandallóban én fogok csirkeszárnyat enni, a pályán a minnesotai tesáim.

 

Nagyon jó döntésnek tartom, hogy bevásároltak Lane Johnson kutyamaszkjából a szurkolók, könnyebb lesz rejteni a könnyeket a mérkőzés végén. A Vikes idén 11-4-1 a spread ellen, vagyis nem szarral gurigáznak a fogadóirodák, mikor minket tesznek meg jobbnak.

Az Eaglesnek támadóoldalon köze nem lesz a játékhoz. Drew Breesnek élete játékát kellett hozzá bemutatnia, hogy egyáltalán egálba kihozzák. Az első félidőben 7/19, 117 yardra, 2 INT, 2 sack 16 yardra, fumble. Ezek nagyjából olyan számok, mint amit Folestól az egész meccsen látni lehet majd. A futójáték megfogásáról Linval Joseph és Harrison Smith fognak gondoskodni. Ők ketten a kulcspontjai a 2017-es szezon legjobb futásvédekezésének, aminek sok gondja nem lesz az Ajayi-Blount duóval, ha a Kamara-Ingram páros 68 futott yardon és 133 összyardon maradt. A liga legjobb futótandemének két legrosszabb meccsét a Vikings hozta el.

 

 

Az egész védelmi gameplan arra épül, hogy kivegyük a futókat a játékból, és passzra kényszerítsük az ellenfelet. Mint láthatjuk, ezzel még a legnagyobb irányítók torkán is megakadunk. Sok Cover 1 felállást fogunk látni, ahol Smith a szokásához híven lemegy a boxba kézbe venni a dolgokat, miközben a CB-k emberezve teljesen leveszik az elkapókat a pályáról. Ha Michael Thomas 85 yardra volt képes egy passzerős gameplannel, akkor majd pont Foles fogja megszórni a secondaryt? Amikor Brees transzcendenciája kellett, hogy Thomas ne 31 yarddal és egy róla leszedett INT-tel maradjon?

Tudjátok, miben ligaelit még a Vikes? Idén a legjobban védekezték a TE-ket. Ki az első számú célpont az Eaglesben? Egy TE.

Foles egy nagy nulla. Múlt héten egy harmatgyenge Falcons is sakkot adott neki minden playen. Csak mert a 30 passzból 6 darab ment 10 yardnál mélyebbre. Ennyit még én is megdobnék, és akkor mit fog kezdeni a Vikes ellen, ahol sokkal jobb az LB-sor, és a liga történetének legjobb harmadik kísérletes védelme? Majd Ajayi megfutja a 3&10 helyzeteket? Hagyjuk már, a fal mögül nem lesz ideje kiérni, és mi nem engedjük a jellegzetes philadelphiai dink-and-dunk játékot érvényesülni. Ha a Vikes nem ad rövid drive-okat az Eaglesnek, mint ahogy azt a Saintsnek engedte, akkor semmi gond nem lesz itt, még mezőnygólig sem jutnak el. Apró érdekesség, hogy idén az Eaglesnek kilenc olyan támadássorozata volt, amit az ellenfél Red Zone-jában kezdhettek meg. A ligaátlag 3 volt, de volt két csapat is nullával. Lássunk ám tisztán, hogy az Eagles jellemzően az ellenfél balfaszkodásával jutott előre, ahogy a Falcons ellenin is. Mindeközben a Vikes alacsony turnover-mutatókkal is a liga legjobb védelme.

Szerintetek Everson Griffen mit fog Vaitai-jal művelni a fal bal szélén? Nem kell aggódni, nem lesz sok blitz. Tulajdonképpen felesleges is, mert nagyon be lehet nyalni a gyors screeneket, hogy aztán a labdavivő megtegye a tíz yardot elsőre is. Zimmer viszont nem is feltétlenül a blitz, hanem a smoke mestere. Hét ember a scrimmage-en? Mennyi fog blitzelni? Hét? Öt? Egy sem, csak sima négyemberes rush lesz? Mi van akkor? Barr és Kendricks minden meccsen ezt csinálják. 

 

 

Nem látni, hogy tud a támadóoldalon mozogni az Eagles. Nem is fog. Kis tehetségű irányítók ellen a Vikes 10 pontokat enged meccsenként, az Eagles ezt még az Atlanta ellen is csak nagy szerencsékkel tudta összeszedni.

A támadóoldalon inkább vannak gondok, de nem igazán látszik a veszély, ugyanis egy közepes, emberezésre alkalmatlan CB-sornak kellene fogni a Diggs-Thielen párost, ami (mint láttuk a rojtosra szopott Lattimore-Crawley-Williams védelemnél is) kurvára nem megy. Gyakorlatilag két WR1 van a Vikes támadói között, és akkor még nem is beszéltünk a TE-ről, a futókról, meg az apróról. Dalvin Cook elvesztése után is működik a futójáték, márpedig csak el kell jutni a Red Zone-ba, és a ligaátlag alatt teljesítő Eagles RZ-védelem beengedi a TD-t. Egyedül Thielen fogható a slotban Robinson által, de akkor ott van vagy három másik fegyver. Darby és Mills esélytelenek lesznek, emberezésben nagyon rosszak, és néhány úton kifejezetten sokat engednek (slant, és bármelyik double move). Ez a játékstílus úgy hozható, ha nincs yard az elkapás után. Rövid passzok, és egyszer nincs meg a first down. Ebbe a Vikes viszont nem fog belemenni, minden játékosunk 4-5 yardokat hoz elkapás után, Jet egyenesen nyolcat. Diggs és Thielen két apró, gyors WR, az ilyenek rendszerint 100+ yardokat rámoltak a szájukba.

Ez a stílus az amúgy vérmes védőfalukat is kiveszi a játékból. A futások esetén amúgy is azt kell csinálni, amit múlt héten javasoltam. Reiff és Remmers mögött a balszélen kell nyomni, ahol gyengébb az Eagles. Shurmurnak van ebben gyakorlata, idén ilyen játékokon teljesen levette a nyomásokat az aszimmetria.

Az Eagles a liga legrosszabb támadósorával fut neki az elődöntőnek, egy leírhatatlanul jó védelem ellen. Sima tízpontos győzelem lesz a Minnesota részéről. Tegyétek fel erre a házat is, a nyereményből pedig adakozhatunk egy új Wentz-térdszalagra. Ha már stílusra nem futja a drukkereknek.

 

[quote]Új olvasóink kedvéért mondjuk, hogy sokéves hagyomány az FK!-nál, hogy minden rájátszásmeccs elé mindkét oldalról írunk beharangozót, így ha ez a cikk túl egyoldalúra sikerült, akkor az direkt van.

Van egy párja is, azt pedig ERRE A LINKRE kattintva találjátok. Vagy keressétek fel a KIEMELT cikkünket, ahol minden mai meccshez találtok beharangozót, illetve a bold predictionjeinket is ott találjátok, ráadásul a meccsek alatt a kibeszélő is ott lesz.[/quote]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!