Connect with us

Magyar foci

Döntő után nagy kérdőjelek a Steelersnél

Két éve aranyat szereztek, tavaly “már csak” ezüstre futotta, és idén sem lesz egyszerű dolga visszatérni a HFL döntőjébe a Miskolc Steelers gárdájának. Főleg, hogy elvesztették egyik, ha nem a legjobb játékosukat, Troy Rice-t is. 

 

Fotó: A Miskolc Steelers Facebook oldala

 

Ráadásul nem csak Rice, hanem AJ Benson is távozott a támadóktól (előbbi a Tigersben, utóbbi az Eaglesben folytatja pályafutását), így újra kell formálniuk a passzjátékukat, az biztos. Vasyl Jordan azért persze maradt irányítani, de kérdés, hogy kinek fog dobálni a válogatott QB. Fenyvesi Csaba érkezéséről tudunk, ő biztosan erősíti majd a Steelers fegyverarzenálját, de nem lepődnénk meg, ha érkezne még import játékos a labda ezen oldalára. Vagy már meg is érkezett. Pletykákat ugyanis hallottunk már, hogy érkeztek külföldi erősítések, azonban Meechie Eaton vezetőedző kvázi hírzárlatot rendelt el, így kifejezetten megnehezítette a dolgunkat a felkészülésben – nyilván ez is a célja, de azért örültünk volna pár morzsának.

 

Kérdés, hogy az ukrán légióból pontosan hányan és kik maradtak. Ha az információink helyesek, akkor szinte mindenki maradt Miskolcon és kevesen tértek vissza (vagy igazoltak át) Nyíregyházára. Szóval egyelőre azzal számolunk, hogy erős ukrán légióra számíthatunk a Steelersnél a szezon során. A támadóoldalon Nahornyak tight end poszton tűnt fel a szezon végefelé, Usenko elkapóként játszott, Melnyk a támadófalban oszlopos tagja volt, Lesiv és Bugislavksy pedig a futószekciót erősítették. A támadófalból a teljesség igénye nélkül még Aggod Pétert és Károly Mátét emelnénk ki.

 

Fotó: A Miskolc Steelers Facebook oldala

 

A védelemben feltételezem, hogy kevés változás lesz – de igazából ez is csak feltételezés, infók hiányában. A front7 magját továbbra is az ukrán légió adja, viszont a secondary elsősorban a két kiváló, fiatal cornerbackre, Jónás Mátéra és Szabó Martinra épül. A védelem vezére pedig természetesen Meechie Eaton, aki ugyebár a vezetőedzői feladatokat is ellátja. Eaton az egyik legjobb Magyarországon játszó játékos, megfordult a Bears edzőtáborában is korábban. Játéka kimagasló volt a tavalyi évben is és igazi vezére a Steelersnek – csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni.

 

Az erősítésekkel kapcsolatos információk hiányában elég nehéz jósolni a Miskolc Steelers csapatával kapcsolatban. Ha nem érkezett egyetlen import sem, akkor küzdeniük kell majd a rájátszásért, viszont ha Eatonnak sikerült elcsábítania Miskolcra amerikai játékosokat, akkor jó eséllyel pályáznak az egyik playoff-helyre. Kíváncsian várjuk az első (és a második) meccsüket, hogy válaszokat kapjunk a kérdéseinkre és hogy felmérhessük a csapat erejét.

 

Menetrend

A Steelers négyszer játszhat Felsőzsolcán hazai pályán és háromsor kell idegenbe utazniuk. Három hazai meccsüket és a Gorillaz elleni idegenbelit is közvetíti a Digi Sport.

  • 03.25: vs Tigers
  • 04.08: vs Cowbells (DIGI)
  • 04.29: @Sharks
  • 05.06: vs Wolves (DIGI)
  • 05.19: @Eagles
  • 06.03: vs Enthroners (DIGI)
  • 06.17: @Gorillaz (DIGI)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!