Connect with us

Magyar foci

HFL Beharangozó – Week 3/I. rész

Kettébontott forduló várja a HFL szerelmeseit a harmadik játékhéten, előbb április 22-én rendeznek két mérkőzést, majd a 28-án és 29-én is megtekinthetünk egy-egy összecsapást. Elsőként a két budapesti nagyágyú feszül egymásnak a First Fielden, majd az alsóházi és egyben megyei rangadó keretein belül fogadja a Gorillaz az Enthronerst.

Grafika: Hungarian Football

Budapest Wolves vs Budapest Cowbells – április 22., 12:00 (Digi Sport 1)

Nem megszokott körülmények között fogják lejátszani a bajnokság egyik legpikánsabb rangadóját, hiszen a pályaválasztó Wolves végül úgy döntött, hogy Fehérváron szeretnék lejátszani a harmadik heti meccsüket, ami bizonyos szempontból kényelmes, másikból pedig egyáltalán nem. Budapesten sajnos nincs olyan olyan pálya, ahol közvetítésre alkalmas körülményeket tudnak teremteni, ezért kellett végül a “költözés” mellett döntenie a csapat vezetőinek. Érthető, hogy a távolság és a korai időpont többeket elriaszt a meccs meglátogatásától, de az idei HFL egyik legszínvonalasabb mérkőzését láthatjuk majd a legszínvonalasabb helyszínen. Ez azért nem csak a semleges szurkolóknak jelent kecsegetető lehetőséget.

A 2-0-ás mérleggel álló Wolves eddig mindkét mérkőzésén (vs Enthroners, vs Gorillaz) óriási erődemonstrációt tartott, még akkor is, ha az utóbbi találkozójukon sok hibát is vétettek. Az első héten nem félték az E-t, a másodikon pedig begyalulták a meglepetésre borzasztóan teljesítő Gorillákat, mellyel már idén beállították a tavalyi győzelmeik számát. Nagy löket lehet ez a szezon egyik legkeményebbnek ígérkező összecsapása előtt, de ahhoz, hogy meg tudják verni a Cowbellst, sokkal több fog kelleni az eddig látottaknál. Kelleni fog egy stabil Bencsics Márk, egy egészséges Elek Ádám és egy olyan Lenner Péter, aki mindent beleadva át akar majd gázolni a Kolomposok védőin. Ez a trió ha egészséges és jó napot fog ki, akkor a többi fegyverrel (Gecser, Bartos, Flaskay, Varga, Benke) kiegészülve bármelyik védelmet térdre tudja kényszeríteni.

Fotó: Digi Sport

És ha már védelmek, akkor fontos kiemelni, hogy a Wolves eddig mindössze 7 pontot kapott, amit akkor is érdemes tiszteletben tartani, ha nem a legacélosabb támadósorok ellen jött össze. Ráadásul az a 7 engedett pont is hatalmas előnyben jött, kvázi egy garbage TD volt, amit a nyitómeccs végén engedtek. A defense tehát rendben van, a labdaszerzésekkel nincsenek gondjaik, ami fontos lehet, ha a Bells offense megint sok hibát fog véteni. Gamechangerek pedig a speciális csapategységből sem hiányoznak, leginkább Darius Lewisra kell itt gondolni, aki természetesen a védelemben is mindig a labda körül ólálkodik.

Persze nem kell félteni a címvédőt sem, mert ha valaki ellen tud állni a liga egyik legjobb csapatának, akkor azok pont Karim Trabelsiék. Az első meccsük eleinte döcögősen, de meglett, a másodikon pedig az utolsó másodpercig izgulhattak, de az ászaik a fontosabb pillanatokban mindig élesek voltak. Hiába vétett két interceptiont Váry, a kétpontosnál nem remegett meg a keze, csakúgy, mint Czirók Mártoné sem, aki szerint felesleges és indokolatlan két kézzel támadni a labdát, mikor vesztésre áll a csapata és kulcsszituáció van. Persze nem csak őket érdemes kiemelni, hanem mindenkit, az egész csapatot, mert fel tudtak állni a hibák ellenére is és bajnokhoz méltóan működtek a szorult pillanatokban is.

Talán nem kell méltatni a védelmüket, hiszen mindenki ismeri, mire képesek, ugyanakkor most talán még nagyobb extra kell tőlük, mint a Steelers ellen. Egy válogatott támadósort megfékezni nem egyszerű, főleg nem akkor, ha kulcsfigurák esnek ki a csapatból. A hírek szerint Nagy Kevin nem fogja tudni vállalni a játékot egy edzésen elszenvedett agyrázkódás miatt, az ő helyét vagy az ellenféltől érkező veterán, Pesti Kristóf veheti át, vagy pedig Golita Zoltán, aki eddig az egyik legüdébb színfoltja az idei Cowbellsnek. A váltástól függetlenül azért nem kell félteni Törzsök Tamásékat, nehéz lesz őket a sarkukra állítani, még egy válogatott támadósornak is.

Mi mindenképpen izgalmas, színvonalas és fordulatos mérkőzést várunk a két éllovas találkozójától, ahol akár már az első playoff hely is eldőlhet. Fantasztikus meccs lesz, buzdítunk mindenkit, hogy a helyszínen tekintse meg, akinek viszont nincs lehetősége, az a TV képerőnyi előtt kövesse az összecsapást!

Dunaújváros Gorillaz vs Fehérvár Enthroners – április 22., 15:00

A vasárnapi double header az igazi fejér megyei rangadóval folytatódik, ahol – az előző meccsel ellentétben – két csalódott csapat méri majd össze az erejét. Szerencsére ezen a találkozón nem volt kérdés a helyszín kiléte felől, hiszen a Dunaújváros mindig színvonalas körülmények között léphet pályára hazai mérkőzéseiken.

Szó ami szó, a Grátz-Pacuk duó vezette dunaújvárosi alakulatról (offense oldalról) sok jót nem lehet elmondani, a 120 perc alatt szerzett nulla pont önmagáért beszél. Ahogy játszottak, az egyelőre nem HFL színvonal, hiába érkeztek erősítések hazai és külföldi frontról is. Krasznai Balázs egyelőre nem tudja azt hozni, amit vártak tőle a tavalyi idény alapján, a támadófal sem működik jól, az elkapók sem tudnak extrát hozni, gyakorlatilag minden rossz irányba indult el.

Az egyetlen üdítő dolog a tavaly is stabilan teljesítő védelem, akik bár 20 pontot nyeltek be a Wolves elleni meccsen, de attól a támadósortól nem szégyen húsz pontot kapni. Láthattuk, hogy veszélyesek a labdára, jöttek a fumble-ök, interceptionök, nagy stopok, de sajnos a támadók folytonos gyengélkedése rájuk is kihatott. Most viszont erőre kaphatnak, hiszen a megrogyott Enthroners érkezik hozzájuk, akik ellen lehet esélyük, a stabil védőjáték elősegítheti az offense-t, akik egy, még nem összeforrott fehérvári védelem ellen alkothatnak.

Fotó: a Dunaújváros Gorillaz Facebook oldala

Nem lesz tehát könnyű délutánjuk ezúttal sem a Koronázóknak, hiszen az Erős Márk vezette offense-nek egy elit védelemmel kell majd megmérkőznie. Amit sokan vártak, azt eddig nem láthattuk a fiatal irányítótól, hiszen eddig nagyon pontatlanul, idegesen és önbizalom nélkül focizott, ezt a lelki gátat pedig kénytelen lesz áthágni Pál Tibor Kornél és stábja, mert alapvető tényezői a sikertelenségnek. Persze nem csak az ő hibája az eddig megszerzett 14 pont, de kellene egy vezér az egységbe, aki hátára veszi a társait. Novakov Dávid fontos szerepet tölthet be ezúttal, fontos eleme lehet a Gorillák védelmének feltörésében, mellette kérdés, hogy Antonio Roane képes lesz-e szerepet vállalni a támadásoknál. Mindemellett, a támadófalat is ki kell emelni, akik extra nyomás alatt fognak majd dolgozni, ha Tanács Pálék kerülnek majd velük szembe.

A védőfal a vendégeknél is kulcsfontosságú lehet az első siker megszerzéséhez, hiszen láthattuk, hogy a Gorillaz O-line könnyen zavarba hozható, amit Krasznai és Hegedűs bánt a legjobban. Ha sikerül egész meccsen nyomást gyakorolni rájuk, akkor bőven lesz keresnivalója a fiatal tehetségekkel teletűzdelt egységnek. Ehhez persze az is kelleni fog, hogy elkerüljék őket azok a sérülések, amik eddig nem. Az idő szerencsére jó lesz, ezért bízunk benne, hogy a megfelelő játékkörülmények kevesebb balszerencsés megmozdulást fognak szülni.

Ahogy az előző meccsre, úgy erre is buzdítunk mindenkit, hogy látogasson ki. Profi körülmények, hatalmas lelátó, büfé, helyszíni kommentár várja majd a kilátogatókat. Az igazi ínyencek pedig azt is megtehetik, hogy a budapesti rangadó után gyorsan átutaznak Dunaújvárosba, hogy a fejér megyeiek összecsapásába is bekapcsolódjon!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!