Connect with us

Hír

Chancellor visszavonult!

Egy újabb legion of boom taggal szegényebb lett a Seahawks, miután Kam Chancellor bejelentette visszavonulását. A safety 2017-ben szenvedett súlyos nyaksérülést, amiből már nem tudott felépülni, ezért 30 évesen és nyolc szezonnal a háta mögött felhagy a profi pályafutásával.

Chancellor twitteren azt írta, hogy itt az idő egy új fejezetre az életében.

Mindig is imádkoztam istenhez és azt mondtam magamban, hogy ezt a fantasztikus játékot addig űzöm, amíg menni tudok. Még tudok menni, de Isten adott egy jelzést, amit nem tudtam figyelmen kívül hagyni. Több zúzódással és sérüléssel játszottam karrierem során magas szinten, de ezzel sajnos már nem tudok többet… Önmagamtól visszavonulni az egy dolog, de nem kockáztathattam meg, hogy egy súlyosabb sérüléssel akár maradandó károsodásom legyen és úgy kelljen visszavonulnom. Az utolsó vizsgálatok azt mutatták ki, hogy nem vagyok egészséges, így vissza kell vonulnom.

Pénzügyileg fontos részlet, hogy az orvosok egészségügyileg alkalmatlannak találták a játékra, így egy “sima” visszavonulással ellentétben így az idei $6,2 milliós-, illetve a jövő évi $5,2 milliós fizetése garantált, tehát a Seahawksnak ezt ki kell fizetnie.

Chancellort 2010-ben az ötödik körben választotta a Hawks, négyszer került Pro Bowlba, kétszerers All-Pro és egyszer bajnok is lett a 48. Super Bowlon. Távozásával a Legion of Boomból, már csak Earl Thomas maradt a Seahawksnál.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!