Connect with us

Hír

Mi a fene van a Seahawksnál?

Egyre érthetetlenebb az, ami Seattle-ben jelenleg zajlik. A nyári nagytakarítás a rosteren, a második körös offer Jacoby Brissettért, a különböző koordinátori kinevezések, a futójátékuk halála, és most a legújabb, Tom Johnson elengedése.

 

 

A Seahawkst már a második héten komoly sérüléshullám sújtotta. Doug Baldwin és D.J. Fluker hiánya komoly veszteség a támadósorban, de a védelemben még több játékos került a partvonal szélére a Bears elleni meccsre. K.J. Wright, Bobby Wagner, Delano Hill és Tre Flowers egyaránt inaktív volt a MNF-ra, utóbbi kettő egyben azt is jelentette, hogy a DB szekció alaposan megcsappant. Nem volt mit tennie Pete Carrolléknak, és a szeptember 1-én csere útján megszereztt safetyt, Shalom Luanit fel kellett hozniuk a gyakorlócsapatukból. Ez viszont áldozatot követelt, és ő a DT Tom Johnson volt.

 

A Vikingstól igazolt védőfalember kivívta magának a kezdőt Jarran Reed párjaként az offseasonben, és Carrollék is jó véleménnyel voltak a veterán védőről. Valakitől azonban meg kellett válni, és a 34 éves védőre esett a választásuk. Carroll elmondta a döntésről, hogy borzasztóan sajnálja, hogy ennek így kellett történnie, de egyszerűen elfogytak a safetyk a csapatból, hiszen a specail teamerek ugrottak be a kezdőbe, az ő helyük pedig üres maradt így. Na de mégis mi itt a baj?

 

Egyrészt, Johnson a 13. szezonját kezdte meg profiként, amivel már elérte azt a veterán státuszt, hogy cut esetén nem kerül a waiverre. Úgy tervezték, hogy majd visszaigazolják a hét folyamán, ha már tisztább képet kapnak a sérültjeikről, és folytatják a közös munkát, hiszen a kora ellenére Johnson nem rossz játékos. Csakhogy azzal nem kalkuláltak, hogy a Vikings visszaigazolja korábbi játékosát egy 1 éves, $1,5 milliós szerződéssel. Ezzel a Seahawks nem csak a játékost bukta, de azt a durván 1 millió dollárt is, amit a cut miatt benyeltek halott pénzként.

 

Zárójelbe tennénk, hogy a Bears elleni aktív keretben mindössze két játékos nem kapott egy snapet sem a meccsből, még a special teamben sem: a csereirányító Brett Hundley, és a Johnson helyét a rosteren átvevő Luani. Valami nagyon nem kerek arra felé 2018-ban…

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!