Connect with us

Minden ami NFL

A legjobb újoncok kilenc hét után

Minden évben akad néhány rookie játékos, aki nagyon hamar meghatározó lesz a csapatában, sőt akár a liga legjobbjai között is teljesít a posztján. Ez idén sincs máshogy, így bemutatjuk azokat, akik nem csak kiemelkednek a classból, de a posztjukon is előkelő helyen állnak. A lista most rövid, mindössze 5 fős lesz, de kommentben várom, hogy szerintetek kik azok, akik szorosan üldözik az első öt játékost.

 

5. Bradley Chubb, OLB, Denver Broncos

 

Chubbról talán már több szó is esett az év folyamán, egyértelműen a legjobb passzsiettető az újoncok között, ahogy az várni lehetett. Azt talán már kevésbé, hogy kilenc hét után több nyomásgyakorlása lesz, mint csapattárásnak Von Millernek, amivel top7 lesz az egész ligában és hogy Miller óta ő lesz az első rookie, aki legalább nyolc sacknél jár a szezon ezen pontján. Ha ilyen ütemben halad, akkor pedig beérheti és akár meg is előzheti Jevon Kearse-t, aki a rookie sack rekordot tartja 14.5 zsákolással.

 

4. Mike McGlinchey, T, San Francisco 49ers

 

McGlinchey helyzete a legkevésbé hálás a legjobb újoncok között, mert egy kevésbé látványos poszton játszik nagyon jól. Általában egy tackle teljesítményét akkor vesszük észre, ha nagyot hibázik és sok sacket kap róla a csapata, ha csak teszi a dolgát, akkor olyan minta ott se lenne. Külön ki lehet emelni nála, hogy komplett játékot mutat és passz- és futásblokkolásban is fel tudott nőni a feladathoz. Az eddig eltelt mérkőzések alatt összesen 18 nyomást engedett, de játéka fejlődést mutat, ugyanis a 18 engedett nyomásból 9 az első két meccsén érkezett, majd az utána lévőkön összesen csak ugyanennyi. A futójátékban mutatott teljesítményét mi sem mutatja jobban, mint hogy Breida többek között neki köszönheti, hogy 8 yardos átlaggal iramodik meg és átlagban is az ő irányába futnak a legjobban a futók a csapatból.

 

3. Saquon Barkley, RB, New York Giants

 

Barkley teljesítménye talán a legszembetűnőbb az összes rookie közül, ugyanis a running back kétségtelenül prémium poszt a szabad szemeknek. Ez semmit nem von le Barkley érdemeiből, aki egy erősen lyukas fal mögött, egy kiöregedő irányító vezetésével is top10 running back számokat produkál. Ez touchdownokban nem feltétlenül mutatkozik meg, mert a támadósor mozgatása egyedül nehézkes, de minden más aspektusban remek. A Giants támadófala mögött 4.7-es átlaggal futni több mint kiemelkedő, az pedig egészed parádés, hogy már most 14 darab 10 yardnál hosszabb futása van, amit főleg annak köszönhet, hogy közel 360 yardot fut az első kontakt után. Ezek a statisztikák azonban eltörpülnek amellett, amit passzjátékban produkál. Eli Manninget nem lehet megvádolni azzal, hogy nagyobbnál-nagyobb passzokat ad, így Barkley rendszerint 1-2 yardos passzokból hozza ki a maximumot. 547 elkapott yardja első a futók között, 17 első kísérletet csinált meg, ami a negyedik helyre elég, nem túlzás azt állítani, hogy nem csak az újoncok, de a poszt legjobbjai között is van.

 

2. Denzel Ward, CB, Cleveland Browns

 

A Browns végre úgy tűnik megtanult drafolni, mert amellett hogy jó eséllyel megtalálták a franchise irányítójukat, a másik elsőkörös pickük is telitalálat volt. Ward a liga egyik legkeményebb és manapság egyik legértékesebb posztján remekel már újonc létére, pedig nincs könnyű dolga. Aki csak az elmúlt 2-3 meccsen látta, az valószínűleg nem ért egyet ezzel a helyezéssel, de sérülése előtt Ward kimagaslott a mezőnyből. A hatodik hétig egyetlen touchdown született mellette, pedig neki kellett mennie Antonio Brownnal, Michael Thomasszal vagy Keenan Allennel is például. Az utóbbi időben kicsit visszaesett, de még így is csak 50%-os az elkapási arány mellette, after catch alig enged yardot és továbbra is bátran fogja a WR1-ket.

 

1. Derwin James, S, Los Angeles Chargers

 

James talán a leghamarabb akklimatizálódott a profi körülményekhez és az első pár hét után kimagaslott a mezőnyből. Az erős kezdése kicsit visszább esett, de ez azt jelenti, hogy már csak simán jó teljesítményt nyújt, nem pedig klasszis játékot. Nagyon nagy szerepe volt abban, hogy Bosa kiesése ellenére sem maradt vezér nélkül a Chargers védelme. Szinte minden fontos statisztikai mutatóban csapata és a liga élmezőnybe tartozik, még olyanokban is, amikben nem feltétlenül egy defensive backnek kell jeleskednie. Az elmúlt nyolc meccsen összesen engedett 16 elkapást, melyből mindössze 121 yard és 1 touchdown született róla. Tevékeny részese a passzsiettetésnek is, ahol 14 nyomásgyakorlása az első a safetyk között, ráadásul ebből négyet sackre is váltott. Pályán nyújtott teljesítménye mellett pedig az öltözőben is kapitányként tud viselkedni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!