Connect with us

Beharangozó

Az utolsó – MNF-beharangozó

Az utolsó hazai meccsét készül lejátszani Oaklandban a Raiders, amihez méltó ellenfél, a csoport-, és egyben ősi rivális Denver Broncos fog majd asszisztálni. A szezon mindkét franchise-nak elment, ráadásul egyéb tényezők miatt bármiféle teher nélkül várhatják a találkozót.

 

 

Denver Broncos (6-8) @ Oakland Raiders (3-11)

2:15, Sport TV

 

Az egyéb tényezők a jövőre vonatkoznak leginkább. Jon Gruden a 100 milliós szerződésével az idei szezon ellenére is lábat lógatva gondolhat a jövőre, de ő értelemszerűen nyerni szeretne inkább, főleg a hazai búcsú miatt is. A Broncosnál pedig egyre valószínűbb, hogy Vance Joseph coloradói kalandja januárra véget ér, így ő most edzői karrierje életben tartásáért kampányolhat egy győzelemmel. A meccsnek tehát a presztízs értéke lesz csak nagy, de azért akad néhány dolog, amire nem árt, ha figyelünk.

 

Meglesz-e Lindsaynek az egy meccsen szerzett legtöbb futott yard rekord?

 

A Broncos egyik sikersztorija 2018-ban mindenképp a draftolatlan újonc futó, Phillip Lindsay berobbanása volt. A denveri születésű játékosnak egy álma vált valóra azzal, hogy szülővárosa csapatában lehetett profi, amit nem győz meghálálni újonc idényében. A 9 yard híján 1000 futott yardot elérő játékos több rekordot is felállított már csapat-és ligaszinten is, két fordulóval a vége előtt viszont már csak egy reális mutatóban lehet ő a legjobb: a legtöbb futott yardban egy meccsen. Ezt az újoncok között Adrian Peterson tartja, aki 2007-ben a Chargers ellen 296 yardott szerzett a földön. Nem éppen olyan rekord ez, ami könnyen megdönthető, de ha valakinek van rá esélye, akkor az Lindsay – és a Raiders futás elleni védekezése partner lehet ebben, ami a legtöbb futott yardot engedi meccsenként a ligában.

 

Meglesz-e Chubbnak az újonc sack rekord?

 

 

A Broncos hasonló helyzetbe kerülhet, mint a Saints 2017-ben: a csapat adhatja az év támadó-és védőújoncát is. Chubb amúgy is reális eséllyel pályázik a díjra, de ha sikerül megdöntenie az újonc sack rekordot, aligha veszi el tőle bárki a díjat. Három zsákolásra lesz szüksége, hogy megdöntse Jevon Kearse 1999-ben felállított 14,5 sackes rekordját, és látva ezt a Raiders támadófalat, nem lehetetlen küldetés akár már hétfőn éjjel a rekorddöntés. A Broncos 1/5-öse egy szintén első körös újonccal, Kolton Millerrel találhatja magát szemben a snapek döntő többségében, aki finoman szólva sem fut jó újonc idényt. 59 nyomást engedett a fal baloldalán, amiből 14 sack formájában érkezett – Chubb már dörzsölheti a tenyerét.

 

A Raiders fiataljai a kezdőért harcolnak

 

Noha rengeteg veterán játékos érkezett az offseasonben, Gruden hosszú távon a fiatalokra szeretne építeni – akik most megkaphatják a rivaldafényt. A sérülések a Fosztogatókat sem kerülték el, ami miatt több hátsó körös újonc is előtérbe került a kezdőben. Ilyen például az elkapó Marcell Ateman is, aki meccsek óta a legtöbb snapet tölti a pályán Jordy Nelson után az elkapók közül, ám az áttörés eddig csak targetek formájában érkezett meg számára. Most a sérülésekkel megtizedelt Broncos secondary ellen végre elkapásokban és yardokban is odateheti magát. Vagy ott van Brandon Parker, aki Donald Penn sérülését követően került be a támadófalba a negyedik héttől kezdve, és nem is szeretne kikerülni onnan jövőre – ha bizonyít Von Miller ellen, lehet nem is fog.

 

A labda túloldalán Maurice Hurst kapott tőlem kiemelt figyelmet az egész szezonban, aki egy kisebb sérülés miatt most kikerült a kezdőből, de így is elegendő snapet kap. Ha belülről fog nyomás érkezni Keenum arcába, az minden bizonnyal tőle lesz. Ám akinek lehetőség nyílik a kezdőre, az egy draftolatlan újonc linebacker, Jason Cabinda. Tahir Whitehead helye bérelt a kezdőben, de rajta kívül csak próbálgatás van a jövő MLB-jének megtalálására. Ez korábban Marquel Lee volt, jelenleg Nicholas Morrow a másik kezdő, de Cabinda egyre több lehetőséget kap Morrow kárára. Paul Guenther, a csapat védőkoordinátora elismerően beszélt neveltjéről, aki bár több hibával játszik, idővel kinőheti ezt, és a csapat kezdőjében találhatja magát.

 

 

A Raiders szemmel láthatóan nem tankol Nick Bosáért, és minden meccsnek úgy mennek neki, mintha a bajnoki cím múlna rajta. A Coliseum utolsó meccse extra motivációt nyújthat a csapatnak, ennek ellenére megoszlanak a tippjeink.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!