Connect with us

Hír

Rúgót igazolt a Bears, Cody Parkey veszélyben?

A Chicago Bearsnél borzasztó csalódottak voltak a Philadelphia Eagles elleni kiesést követően, főleg annak módja miatt. Cody Parkey, a csapat kickerének meccset eldöntő mezőnygólja ugyanis két póznán is megpattant, majd végül a kapu rossz irányába esett le. Parkey-nak nem ez volt az első ilyen rúgása, és balszerencse ide vagy oda, a Bears nem elégszik meg ennyivel.

 

 

Tegnap már megjelentek a hírek, hogy több rúgót is elhívott próbajátékra a Bears, hogy megversenyeztessék Parkey-val a kezdőért. Hat rúgó közül válogattak, akadtak köztük “nevesebb” jelöltek is, mint például Nick Folk vagy Blair Walsh, akiknek 2018-ban nem volt csapata. A további négy játékos viszont aránylag ismeretlen nevek az NFL-t kedvelőknek. Austin MacGinnis már nyáron is kipróbáltatta magát a Bearsnél, de végül nem tartották meg. Rajta kívül még Ernesto Lacayo, Josh Gable és Redford Jones volt még versenyben a pozícióért. A választás végül a 24 éves Jonesra esett, akit már le is igazolt Ryan Pace general manager, ugyanakkor nem zárta ki, hogy az offseason során nem lesz több kicker igazolás.

 

Ami Parkey helyzetét illeti, a kivágása nem olyan egyértelmű a teljesítménye ellenére sem. Mivel tavaly márciusban kötött egy 4 éves, $15 milliós szerződést, amiből $9 millió garantált, ezért az elküldése nem felszabadítással, hanem veszteséggel járna. Parkey alapfizetése $3,5 millió a 2019-es szezonra, ami ugyebár teljesen garantált, ami persze nem eget rengető összeg, de ebben a ligában minden cent számít. Így lehet csak az ijesztegetés a Bears célja, hogy Parkey összeszedje magát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!