Connect with us

Hír

“Sokkolna, ha nem kelne el Kyler Murray a top5-ben”

Kyler Murray az idei draft egyik legérdekesebb, legtöbb figyelmet kapó figurája. Sokáig ment a dilemmázás, hogy foci vagy baseball, most hivatalosan is letette a névjegyét a futball mellett és a legtöbben úgy beszélnek róla, mint tuti top10-es pickről. Természetesen korábbi edzője, Lincoln Riley sem gondolja másképp.

Sokkolna, ha 5 játékos hallaná a nevét a draft napján Murray előtt.

Az első öt választási jog ugyebár az Arizona Cardinalsé, a San Francisco 49ersé, a New York Jetsé, az Oakland Raidersé és a Tampa Bay Buccaneersé, de felcserélhet például a New York Giants, a Jacksonville Jaguars, a Denver Broncos, a Miami Dolphins vagy a Washington Redskins is Murray jogaiért.

Murray kapcsán nem lehet elmenni a magassága, vagy inkább annak hiánya mellett. Illetve természetesen nem csak a magasság, hanem a törékenynek tűnő testalkat is sokaknál kicsaphatja a biztosítékot. Viszont talán a mai NFL fejlődött már annyit, hogy ez kevésbé legyen probléma. Riley legalábbis így látja.

10 évvel ezelőtt még csak fel sem merülne ez a dolog. De tisztelet a csapatoknak, az edzőknek és a játékosmegfigyelőknek, mivel szerintem az NFL fejlődött. Szerintem egyre jobban elvetik ezeket a régi dogmákat és kinyitják a szemüket olyan játékosokat keresve, akik tudnak játszani. Vajon hány tehetség veszett el, mert nem teljesítette a méretbeli kritériumokat? Csak meg kell nézni Kylert játék közben. Élete nagy részében irányítót játszott és mindig a legkisebbek közt volt, úgyhogy neki ez csak foci. A méret nem számít.

A sebessége nyilván elképesztő. Ő lesz az NFL messze leggyorsabb irányítója abban a pillanatban, amint belép az ajtón. De ezen felül atletikusságban is sokat tesz le az asztalra, elit gyorsasága van, ami fontos lesz. És ő egyszerűen érzi. Tudja, hogyan kell játszani. Nem fog szükségtelen ütéseket benyelni. Néhányat elbír a teste, de én kicsit Barry Sandershez hasonlítom – még ha ez óriási dicséret is. “Igen, kicsi vagyok a poszthoz képest, de annyira atletikus és annyira okos vagyok, hogy nagyon ritkán kapok hatalmas ütéseket.” Kylert sokkal kevesebbet ütötték meg, mint például Baker Mayfieldet. Sokkal kevesebbszer. Igazából sosem volt szétverve egy meccs után sem. Ez a srác egészséges tud maradni, elég okos ehhez.

Riley ugyebár három évig edzette Baker Mayfieldet (két év támadókoordinátorként, egy év főedzőként) és egy évig Murray-t. Szerinte Murray-nek hasonló sikere lehet, mint Bakernek. Más személyiségek, de mindketten ha beállnak a huddle-be, a körülöttük lévő játékosok elhiszik, hogy nyerni fognak.

Vajon melyik GM-ben lesz annyi, hogy kiválassza Murray-t? Ha igaza lesz, akkor könnyen rájátszásba juthat 2020-ban. Ha nem lesz igaza, akkor pedig elveszti az állását 2022-re és mehet sima játékosmegfigyelőnek.

 

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!