About the author

33 Comments

 1. 1

  Debreceni József

  Valakinek a csoport végén is kell végeznie, nem??

 2. 2

  d zoli

  Denver- jax meccsek juhéj!
  Denver! Dínó. Jóbarát. A 4. helyről szól hozzád.

 3. 3

  fullánk

  Nos, ha kicsit számolsz….
  A Jags valójában adott egy két év 47 millás szerződést, amiből 2×6.5 millát ráérnek benyelni 2021-2022-ben, ha mégse jönne be nekik a csávó. Időt biztosít egy új irányító draftra és hogy az szokja az NFL-t
  Ez gyakorlatilag egy az egyben az általad leirt 2év 44milla, szamitásba véve, hogy két évnél rövidebb ideig nem ment volna el Foles.
  Én amúgy jobban komálom őt mint Cusinst, vagy Wentset. A csapattársai szeretik és jót tesz a csapategységnek. Wentsel soha nem lett volna bajnok az Eagles.
  Másrészről 22,5 milla/év 4 évre, ha beválik ajándék.
  Az edzők pedig elvileg azért vannak hogy olyan sémát játszassanak, amiben a csapat egéssze jó lesz.
  Az én szememben az egy B+ (de akár A-) deal.

 4. 4

  Fetyke

  Nos! Addig rendben van és egyetértek, hogy Foles nagyon kockázatos igazolás volt, tulajdonképpen bárkinek az lett volna.
  A többi részt bocsi Józsi de nagyon máshogy látjuk. Először is nem igaz, hogy ne kellett volna versenyezni Foles-ért. Az Eagles lehívta a 20 milliós hosszabbítást, amiből 2 millióért tudta Nick kivásárolni magát. Ugye te sem gondolod, hogy az általad felvázolt 26 millióért elment volna bohóckodni a jaguárokhoz, mikor 20 (+2) millióért ülhetett volna egy jó csapat kispadján várva Wentz újabb sérülését?
  Ráadásul rövid távú szerződésben szerintem többen gondolkodtak (Redskins, Dolphins, akár Broncos, stb), így ott komoly licitháború is kialakulhatott volna. De! Már jeleztem korábban, hogy sem Nick, sem az ügynöke nem hülye. Pontosan tudták ők is amit te leírtál, ezért nekik egy 25-30 milliós, gyakorlatilag egy éves szerződés nem volt opció. Az általad bevezetőként elmondottak miatt Foles-nak most volt itt élete lehetősége, amikor is élete nagy szerződését megköthette, és végre nagy pénzt szakíthatott. Teljesen egyértelmű, hogy ezt nem dobta volna el egy 1 éves alamizsnáért, miközben gyakorlatilag a háta biztosítva volt az Eagels által.
  A megkötött 45 milliós garantált tartalmú szerződés pedig pont 19-el több, mint amit te felvázoltál. Ez majdnem a kétszeres különbség. Nagyon nem mindegy. Tetszik vagy sem, de egy Foles képességű irányító ma már ennyibe kerül, sőt szerintem kicsit többe is, tavaly például sokkal nagyobb szerződést is köthetett volna, amikor sokkal többen kerestek franchise QB-t. Egy ekkora, 45 milliós szerződést pedig ennél rövidebb időbe beletuszkolni nagyon nem lett volna ésszerű.

 5. 5

  bjeela

  Perfekt, mindössze annyit tennék hozzá, hogy bár Foles végre kereshet egy kis pénzt, de szakmailag és karrier szempontból a Jags Foles temetője lesz. Itt megbukik és többé nem kell majd a kutyának sem.

 6. 6

  renningan

  Ez sajnos nem így van.

  1. Amikor Foles lehívta az opcióját, nem tudta, milyen lesz a piaca. Ő nagy szerződésben bízott, meg is kapta, de ha nem úgy alakulnak a dolgok, nem mehetett volna vissza az Eagleshöz, hogy bocsi, meggondoltam magam. Ez részéről csak olyan szinten volt tudatos, hogy tesztelni akarja a piacot. Ennyi.

  2. Mire Foles kikerült a piacra, addigra a Broncos már megszerezte Flaccot 18,5 millóért, a Redskins pedig szóba sem jöhetett ilyen cap helyzettel, nekik egy olcsó megoldás kellett. A Dolphins pedig szóba sem került, új rezsim, kevés pénz, nem fognak egy lutri irányítóra költeni, Tannehillt is csak nemrég cserélték el. Ráadásul több hír is volt arról, hogy Foles iránt egyedül a Jax érdeklődik, szóval nem, nem volt riválisa a Jaguarsnak.

  3. Azt írtam én is, hogy ennyit ér. A probléma csak azzal van, hogy 1-2 éves szerződés helyett 4 évest kapott. Ami hülyeség. A 49ers megmutatta Forddal, hogy kell ezt, majd illusztrálom.

 7. 7

  renningan

  “Összességében a Jaguars nem fog sokkal többet fizetni Folesnak a jelenlegi szerződésstruktúrával” – ezt írtam. A különbség az, hogy az én 2 éves alternatívám az 1+1 éves szerződés, aminek a max értéke 44 millió, de valójában csak 1 évre 25, a másodikban már lehet új opciót nézni, ha nem válik be. Ellenben most két évig biztos, hogy Foles a Jaguarsé lesz, majd hagy maga után 12 millió dollárnyi DM-t. Ez azért nem egy jó üzlet. Ha beválik, ajándék, ha nem, amire sokkal nagyobb esély van, mert egy sokkal rosszabb offense-be kerül, sokkal rosszabb edzők keze alá, akkor még egy év helyett 2,5 év szívás.

  Mindenütt olyan edzők vannak, akik azért vannak, hogy jó legyen minden, aztán a Patsen kívül szinte sehol sem az :D Foles mentálisan és emberileg lehet, hogy jobb mint Wentz, de az Eaglesben is felemás volt, hosszú távon pedig lutri. Egy új Case Keenum. Őt is szerették Minnesotában, szerintem szerették Denverben is, de ez pont annyit is ért :)

  Nálam egy D körüli értékelés :D (C-nél jobban szerintem sehol nem láttam az amcsiknál, de biztos vannak hurráoptimisták :D )

 8. 8

  Krisztian Fekete

  Kivéve, ha Wentz megint megsérül. Akkor Phillyben messiásként fogadják majd vissza.

 9. 9

  bjeela

  Bocs, renningan, de amennyiben igazad van, akkor mi oka volt a Jags-nak ilyen ökörséget csinálni? Értemén, hogy mi okosak vagyunk – mert ha az lenne a helyzet, amit te is felvázolsz, akkor minden épeszű ember hasonlóan cselekedne, mint ahogy te is felvázoltad -, de tényleg elképzelhető, hogy ekkora seggfejek vannak egy dollármilliárdos üzleti vállalkozás élén? Rendszeresen azzal szoktam érvelni, hogy a Bears vezetése komplett idióták gyülekezete, de azért ez inkább zsigeri indulat, semmint megalapozott értékítélet az érintettek alapos feltérképezése után. ;) Szóval valaminek kellett lennie, amitől ezek a dörzsölt emberek benyalták azt a mézet, amit Foles és a menedzsere eléjük tett. Az igazi kérdés tehát az, hogy mi volt ez.

 10. 10

  Bujdy

  Az aláírási bónuszt amúgy kötelező egyenlő arányban felosztani a szerződés ideje alatt?

  Tehát, teszem fel, nem tehetné meg azt a csapat, hogy ha van cap space, akkor a 2. 3. 4. évi 3×6,25=18,75 milliót beírják jövőre? És akkor utána ki lehet vágni, ha ki akarják…

 11. 11

  Fetyke

  1.) Ezt remélem te magad sem hiszed el. :) Ahogy tavaly is már rég tudta mind a Vikings, mind pedig Cousins jóval a piacnyitás előtt, hogy hova fog szerződni (legfeljebb pár marék aprón ment még némi vita), ugyanúgy Foles is már rég tesztelte korábban a piacot az ügynöke által, és megvolt előre az ajánlata nagy vonalakban a jaguároktól. Nyilván nem a bizonytalanra dobott el magától 20+2 milliót.
  2.) Csak hosszú távú szerződésre igaz, hogy nem volt riválisa a Jags-nek. De ezt én is írtam, ezért is jutottak hozzá Nickhez némileg diszkont áron. Rövid, 1-2 évre valószínűleg többen bejelentkeztek volna érte. Az Eagles is nyilván ennek biztos tudatában hívta le az opcióját, nem pedig jótékonyságból. Márpedig ha cserére lett volna több jelentkező (ezt Dani többször leírta), akkor nyilván a piacon is lett volna kérője rövid távra (a Pantherst is emlegették, és az egy jóval potensebb támadósor). Csakhogy Foles nem ilyet akart.
  3.) A 49ers-nek sokkal több mozgástere volt, mert tele volt/van elkölthető pénzel a keret alatt. A Jags-tól már az is bravúr volt, hogy egy ilyen szerződést ki tudott valahogy gazdálkodni. Ennél rövidebb, ekkora volumenű szerződés nem fért volna bele a cap hitjükbe.

 12. 12

  renningan

  Igen, kötelező egyenlően elosztani.

 13. 13

  renningan

  Nem, ezek ennyire idióták. Mármint sok helyen. Beleszerelmesednek egy játékosba, kétségbe vannak esve stb. Persze lehet, hogy a várakozásokkal ellentétben patent lesz minden, de jó eséllyel nem ez lesz.

  Vannak játékosok, akiket túlbecsülnek, vannak edzők, akiket túlbecsülnek. A Cowboys évekig szívott amiatt, hogy Jerry Jones minden kedvencét agyonfizette. De ott van pl Suh szerződése, vagy például Glennoné. De ha már Jaguars: szerinted nem idióták azok, akik hosszabbítottak tavaly Bortlesszel úgy, hogy szinte kivághatatlan legyen? :)

  Vannak olyanok, akik nem értenek hozzá. Én csak okoskodok, nekem könnyű, mert nem én szórom a pénzt :D majd a szezon végén kiderül, hogy eltaláltam e :D

 14. 14

  renningan

  Szerintem messze nem tudta a Vikings, hogy Cousins oda igazol. Az ügynök lehet, hogy tesztelt, lehet, hogy nem, lehet, hogy én vagyok naiv, de szerintem ez a dolog nem így működik. Elég csak megnézni Bellt, aki csúnyán elszámította magát.

  Ahhoz sem kellett ügynök, hogy egyértelmű legyen, mennyit fog keresni Foles. Ezt én is írtam, hogy az ár rendben van. De a hosszú szerződés és a nagy garantált nem volt kötelező. És én speciel most mondtam egy módot, hogy lehetett volna ezt okosabban, csapatbarátabban megoldani.

  Szerintem ezt csak akkor lehetett volna rosszabbul csinálni, ha a teljes szerződés garantált.

 15. 15

  fullánk

  A 47 millába már benne van a DM !!!
  Első év után nem érdemes kivágni. De ezt nem is tehetnék. Idén biztosan nem találnak egy franchise irányítót a drafton. Talán jövőre… Ha igen, akkor úgyis tanulnia kellene egy évet. Vagyis Folesra szükség lesz legalább két évig. Viszont ha bizonyít akkor ott lesz négy évig diszkont áron.
  Ez win-win mindkét félnek.
  Amennyire Cusinst túlértékelte mindenki, anyira alúlértékelik Folest. Pedig nagyon egy szint.
  Sőtt… Emberileg Foles sokkal csapatszelleműbb.
  Az Eagles kucsit negatív hipe-ja, amivel Wents egóját kenegették, a szakértők számára azt sugalta, hogy ez a csávó kevés ahhoz hogy franchise qb legyen.
  A Jags szerintem a lehető legjobb döntést hozta. Én inkább attól tartok, hogy nem lesz aki jó rendszert rak az offense alá.

 16. 16

  bjeela

  Na, ez téllleg foglalkoztat. Mi lesz, ha Foles teszem azt a Jags-el beég már az első szezon felénél, miközben Phillyben Wentz szokásához híven ismét lesérül? Nem kívánom Wentz tragédiáját, de azért azt a bűvészkedést megnézném. ;)

 17. 17

  Fetyke

  Tavaly volt 3 potensnek tartott irányítónk (Vikings), mindenki arról beszélt, hogy milyen nehéz döntési helyzetben vagyunk, hogy melyiket tartsuk meg, ellenben még csak nem is tárgyaltunk egyikkel sem semmilyen hosszabbításról. Spielmen ezt aligha tette volna meg így, ha nem tudja, hogy ő Kirket fogja leigazolni. Mire (papíron) leigazolta, már mind a 3 QB más csapathoz szerződött ténylegesen is.

  Bell esete más. Jött Conner és Bell értéke meccsről meccsre romlott, mert tökéletesen helyettesítette. És innentől már senki sem biztos abban, hogy Bell eddigi teljesítményében mennyi köszönhető a körülötte lévő csapatnak. Foles-nak viszont nem volt igazi alternatívája sem az idei piacon, és nálam a drafton sem. Ahogy Foles részben kényszerhelyzetbe került (mert olyan nagy QB need viszont sehol máshol nem alakult ki), úgy igazából a Jags is abban volt. Bortles helyett másik irányító kellett, és bizony csak Foles jöhetett szóba.

 18. 18

  ahanem

  A Jags nem tudja kivágni, a Philly nem tudja átvenni a nagy szerződés miatt, így kénytelenek lesznek leigazolni Nathan Petermant.

 19. 19

  BenKoyack

  Jó ez a cikk, tele igazságokkal, csak egy dolog bassza a csőröm: egy labdát nem dobott még el Foles a Jax-ben, de már úgy van beállítva, mint egy hihetetlen rossz döntés, úgy van beállítva az egész trade, és a franchise, hogy jövőre tuti szarok leszünk…konkrétan el van ásva a JAX előre pár évre!
  Összességében én sem tartom jó döntésnek ezt a trade-t, hosszú az idő, magasak a számok, de bizakodom, nem ásom el idő előtt a bandát!

 20. 20

  BenKoyack

  Igen, és az a Hjúszton lesz, reméljük!

 21. 21

  Kopi3.14

  Ez olyan Fitzmagic szindróma nekem, és még az általad vázolt szerződéssel is annak tippelném. Idén a tökeit kiteszi a pultra, jövőre beszakad az egész, nem miatta ugyan, de ő is szar lesz. Vagyis az általad vázolt helyzetben is évekig ott lenne.

 22. 22

  Debreceni József

  Made my day! ?

 23. 23

  Debreceni József

  Ó azok az idők elmúltak, ahogy kinéz most a Jacksonville a soros pár évig?

 24. 24

  d zoli

  Minden pénzt a zöld 9-re. 1:36az esély.

 25. 25

  renningan

  Conner nem pótolta tökéletesen Bellt, nem feltétlenül emiatt esett Bell értéke, hanem a konkrét kihagyás és az egyébb off field dolgok (állítólagos elhízás stb) miatt. Legalábbis szerintem.

  A másik részével egyetértek, de szerintem, ha a játékos és a csapat is kényszerhelyzetben van, akkor a csapatnál az adu. Pont úgy, mint a munkaerőpiacon: ha neked nem nagyon vannak lehetőségeid, akkor kénytelen vagy ott, ahol kapsz munkát és annyiért, amennyit adnak. A Jaguars szvsz úgy viselkedett, mintha Folest hosszú távú szerződésekkel bombázta volna a fél liga.

 26. 26

  renningan

  Aki szerelmes, az meg idióta :DDDD egyébként pont azért nem szólnak, mert ha igen, akkor kirúgják az ablakon, mint a mémben :D illetve nekem az a tapasztalatom, hogy az idióták szeretik magukat idiótákkal körülvenni. Úgy nem jó főnöknek lenne, ha az alkalmazottad minden nap kijavít, hogy hát ez baromság, mást kellene. Jerry Jones is elvitte volna Manzielt, ha a fiának nincs elég esze és tekintélye. És akkor most nem ott tartana a cowboys, hogy három évből két csoportgyőzelem és PO :)

 27. 27

  renningan

  Folesnak 1,5 jó szezonja volt és az Eaglesben is inkonzisztens volt, illetve volt egy nagyon jó meccse a Pats ellen, ami véletlenül pont a Super Bowl volt. Fiztmagicnak is van egy szezonban két ilyen meccse, a gond a többivel van.

  Foles kezdő szint, de közelebb van a top20-hoz mint a top15-höz. Egy jó csapatban lehet vele SB-t nyerni, ez oké, de a Jaguars offense messze nem olyan jó, mint az Eagles. Ha nem lesz annyi ideje dobni, nem lesznek olyan célpontjai, illetve nem lesz mögötte a liga egyik legjobb támadóguruja, akkor cseszheti a Jagaurs.

  Ha idén hoznak megint egy 4-12-es szezont, akkor megint lehet a fejet vakarni. Ha egy 8-8 körülit, akkor meg új irányítót lesz nehéz szerezni. Most minimum 2,5 évre elkötelezték magukat egy lutri mellett. Ezt akárhogy nézem nem jó (Cousins szerződés sem jobb, de az most nem számít).

  A Jagsnek ezt tavaly kellett volna meglépnie és nem hosszabbítani Bortlesszel. Vagy ha már idén, akkor egy rövidtávú szerződés és akkor megfizetni hosszabb távon, amikor tényleg bevált. Foles nyert, az nem kérdés. A Jags csak akkor, ha Foles végig úgy játszik, mint két éve a rájátszásban.

 28. 28

  bjeela

  Természetesen nem vitatom, hogy vannak vezető beosztásban is agyhalott idióták, akik katasztrófák sorozatát hozzák létre, néhányat személyesen is ismertem/ek.

  Viszont nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy miért nincs legalább egy tisztességes ember az ilyen degeneráltak környezetében, aki jelezné, hogy ebből baj lehet. Még akkor is, ha emiatt esetleg kirúgják. Velem párszor megtörtént, mert amilyen idióta voltam én szóltam. Persze megértem a sunnyogókat, mert az utólagos “igazad van” nem pótolja a kirúgás okozta káros mellékhatásokat. ;)

  Amúgy valóban napestig lehetne sorolni a marhaságokat, amiket NFL csapatok követtek el. De ez nem hinném, hogy a hülyeség, a szakmai hozzá nem értés eredménye, sokkal inkább valami megmagyarázhatatlan érzelmi roham eredménye, ahogy te is írod “szerelembe esnek, vagy kétségbe esnek”, esetleg van még olyan infó a sztoriban, amiről nem tudunk.

 29. Pingback: Az FA-piac nyertesei és vesztesei | Fűzővel kifelé!

 30. 29

  bjeela

  Őőőőőő, izéééé, khm… Maradjunk annyiban, hogy a szerelem olyan, mintha behugyozol: mindenki látja rajtad, de csak te érzed. ;)

  Ami a jó főnök meghatározást illeti a jó vezető mindig tart magánál legalább egy, de inkább több kritikus személyt, akinek van vér a pucájában, hogy megmondja, hol téved, mert a bólogatók a bajban nem segítenek. A Cowboysos példád tökéletes ennek igazolására.

 31. 30

  Józsefné Varga

  Csúfolódsz, mert nem tudom elviselni, hogy Folesnak kétszer akkora van, mint Bradynek! :)

 32. 31

  Debreceni József

  Csakis mert jelenleg jobb qb van Houstonban ?

 33. Pingback: Hiányérzet – Jaguars FA-értékelő | Fűzővel kifelé!

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team