About the author

58 Comments

 1. 1

  camillo 7777

  TB vitathatalanul minden idők legsikeresebb játékosa, de igazi képet akkor kapnánk róla ,ha egy szezont úgy játszott volna le ,hogy nem BB mester keze alatt van. Soha nem tudjuk meg Brees mit ért volna el BB keze alatt, vagy Brady A. Reid vezetésével.
  De nincs igazi GOAT, az az lenne aki Fisher mester alatt lenne sztár irányító. ?

 2. 2

  Sleepcore

  Tehát ez alapján Sanchez is egy elite qb lenne BB alatt ? ?

 3. 3

  fullánk

  A szomorú az, hogy annyira nem történik semmi, hogy már egy Pollard “gondolat”-sorra is kattintok (tök mindegy kiről nyilatkozik)

 4. 4

  acsdav2

  Na akkor tisztázunk valamit! Azt mondják itt sokan, hogy TB inkább BB rendszerének köszönhetően volt jó. Nézzük meg, hogy BB rendszere mennyire működött TB előtt:
  -A Brownsban 36-44-es mérleg a Kosar-Testaverde duóval. Kosar a Browns QB legendája, míg Testaverde bár vándormadár volt, de egész karrierjét tekintve nem számított rossz irányítónak.
  – A Patsben 5-13-as mérleg, a szintén helyi legendának számító Drew Bledsoeval.
  -Tehát BB a TB előtti időszak előtt 41-57-es mérleget tudott felmutatni, úgy, hogy nem rossz QB-kal dolgozott együtt.
  Ennek fényében szerintem még azt se merülhet fel, hogy TB egy jó rendszerbe került volna, hisz egy jó rendszer nem negatív mérlegeket hoz. A TB-BB duó együtt építette fel azt a rendszert, ami minden idők legjobbjaivá tette őket!

 5. 5

  bjeela

  Ez a legtökéletesebb leírása az utóbbi két hónapomnak(és még szopunk másfelet).

 6. 6

  Fetyke

  Ellenpéldaként nézzük Cassel BB Pats-ében nyújtott teljesítményét és az azon kívülit. És játékosok tucatjait lehetne sorolni, akik a Patsben Pro szintet hoztak és előtte meg utána meg nagy nullákat.
  Ettől függetlenül Brady minden idők legjobb irányítója ez elvitathatatlan!

 7. 7

  Szilárd Süveges

  De ez nem érvelés arra hogy TB a legjobb pusztán arra hogy BB TB nélkül nem olyan sikeres mint vele.

 8. 8

  Fetyke

  Mivel Sanchez Casselnél legalább 2-3-szor jobb irányító volt, így a válasz az, hogy feltehetőleg igen! :)

 9. 9

  Fetyke

  És a neheze még csak utána jön számodra! :D

 10. 10

  Tizenkettes

  Tegnap vagy tegnapelőtt az egyik hozzászólásban írtam Pollard nevét, erre tessék… :)
  Szerintem ezzel a nyilatkozattal semmi gond, ő így látja, Brady meg lehet, hogy azt mondaná, nem Pollard a valaha volt legjobb safety.
  Nem igazán lehet definiálni azt, hogy “a legjobb”. Hihetetlenül összetett ugyanis az egész poszt. Rengeteg elemből épül fel egy irányító játéka. Zsebben mozgás, rövid, közepes és hosszú passzok, játékolvasás, áthívások, drive-vezetési képesség, passzkivitelezés stb. stb. Bradyt szerintem általában nem ezen mutatók legtöbbje alapján tartják sokan a legjobbnak, hanem azért, amire kulcsfontosságú helyzetekben – persze többnyire – képes, vagyis, hogy miként kell megnyerni egy meccset. És itt bizony nem nagyon van vetélytársa, még akkor sem, ha ismerjük a BB-faktort. Ha már Pollard Manninget hozta szóba, rendkívül nagy a különbség Manning alapszakaszbeli és rájátszásbeli teljesítménye között, nemcsak a nyert és vesztes meccsek aránya, hanem sok más tekintetben is. Nyilván senkinek sincsenek jobb mutatói a PO-ban, mint a RS-ben, de Manningnél ezek drasztikusan visszaestek januárra. Bradynél ellenben jóval kisebb mértékű a visszaesés. Ráadásul sok olyan meccs volt, amihez kellett Brady is, nemcsak lemenedzselte a mérkőzéseket. Manning a jóval kisebb téttel bíró alapszakasz királya volt, Brady viszont az olyan meccseken volt elemében, ahol igazán nagy tét volt. Nyilván van tétje egy utolsó negyedes drive-nak is, ha azzal meg lehet nyerni egy meccset, csak éppen nem mindegy, hogy ezzel a drive-val bejutsz-e a rájátszásba vagy a Super Bowlba vagy pedig csak annyi a tétje, hogy az alapszakaszban 13-1-ről 14-1-re javítod-e a mérlegedet…
  Tehetség tekintetében lehet, hogy Manning a leg, igazi zseni volt, Bradynek ebből egyértelműen kevesebb jutott. Azonban úgy gondolom, a legjobb és a legtehetségesebb nem egy és ugyanaz. Az NFL pont az a liga, ahol a legtöbb nem várt eredmény születik már az alapszakasz során is. És ez hatványozottan igaz a rájátszásra is. Éppen ezért ez a titulus olyan valakit kell hogy megillessen, aki a legkiélezettebb helyzetekben is jól tud(ott) játszani. Ezért a legnagyobbak között én csak ilyen játékosokban tudok gondolkodni. Ezért az alapszakaszban “halovány” Joe Montanát is magasabbra teszem, mint Manninget. Úgy gondolom ugyanis, nem lehet a legjobbnak tekinteni azt, aki a rájátszásban az alapszakaszbeli teljesítményéhez képest ekkora visszaesést produkál.

 11. 11

  acsdav2

  1. Oh, a Cassel-es érv! :) Az egyik kedvencem. Mindenki azzal jön, hogy “de hát 11-5 volt a mérleg Cassellel!”
  Hát igen. De a 11-5, azzal a csapattal jött össze, ami előtte 18-1-et futott Bradyvel. Szóval jól hangzik a 11-5, de nagyon, de nagyon nem egy szint Bradyvel.
  2. Cassel volt ám Pro-Bowler a Kansas-ban és az a szezonja jobb bolt, mint a New England-es.
  3. Sok elkapó-falember-futó meg azért tud jobbak lenni a Patsben mint máshol, mert Brady és a rendszer kihozza belőlük a maxot.

 12. 12

  acsdav2

  Én Pollard nevetséges indoklására reagáltam egyedül. Rohadtul nem igaz, hogy TB egy jó rendszerbe került. Ő ugyanúgy felépítette azt, amit Manning is. Az egyik 6 gyűrűt nyert a másik 2-t. Nálam nem kérdés, hogy Brady jobb, mint Manning.

 13. 13

  magyar_newton

  Díjazom az igyekezetet, de a Te postodban ugyanannyi a sztereotípia (kmm… nem igaz állítás), mint Pollard véleménye. :) Manning teljesítménye nem esett vissza a playoffra jobban, mint Brady-é. Éppenséggel a győzelem-vereség mutatón kívül szinte minden statisztikában fej-fej mellett vannak, van amiben Manning post season rekordja jobb (tulajdonképpen több ilyen van), van amiben Brady-é. Nincs mese, a két játékos teljesen más karriert futott be azzal, hogy máshová kerültek. Az egyik az egész karrierjét egy edző – és szinte egy támadó koordinátor, támadó séma! – alatt játszotta, aki történetesen talán a legjobb futball edző aki valaha NFL csapatot edzett, de feltétlenül a szűk néhány legjobb között van. Manning meg két csapatban játszott, volt egy halom különböző képességű edzője, játszott egy halom különböző támadó koordinátorral, különböző sémában. És különböző minőségű csapatokban.
  Ennek az lett az eredménye, hogy – csak egy példa – Manning 6 playoff meccset veszített úgy, hogy a QBR (az összetettebb) ratingje szerint elit teljesítményt nyújtott, Brady pedig egyet (Philly elleni döntőt). Manningnek 4 olyan vesztes meccse volt, ahol ő a számára utolsó, meccs végi támadásban “clutch” módon megfordította az eredményt, de a hátralevő időben a csapata védelme nem tudta a vezetést megtartani és kikaptak. Bradynek egyetlen ilyen playoff meccse sem volt. Ha ő egyszer a meccs végén pályára lépett és megfordította az eredményt, akkor az ő védelme azt mindig meg is tartotta.
  Arról nem is beszélve, hogy 200 karrier meccsről már lehet alapos összképet összeállítani, de 15-25 playoff meccs kevés ehhez. Néhány peches momentum, és a mutató máris sokkal rosszabb lesz, néhány szerencsét momentum, és máris kiváló lesz. Joe Flacco és Eli Manning például a playoff alapján fantasztikus, korszakos clutch irányítók. Pedig nem azok, csak kijött nekik a lépés. Brady tavaly a Chiefs ellen a meccs legvégén, a döntő drive-ban tulajdonképpen elrontotta, dobott egy csúnya INT-et. Csak szerencséjére a védelem bemozdult így ahelyett, hogy a Chiefs megnyerte volna a meccset, a Patriots tovább támadhatott és végül nyertek. A playoff ilyen nüanszokon múlik.
  Montana-n kívül szerintem nem nagyon volt olyan irányító a történelemben, akire tényleg rá lehetne minden fenntartás nélkül, hogy playoff-király, igazi playoff-clutch irányító. Aki látta a Niners meccseit Montana-val, tudja mire gondolok. De még ez sem teszi feltétlenül Montana-t sem a valaha volt legjobbá. Van aki számára igen, van aki számára meg nem.

 14. 14

  sgtGiggsy

  Nem értem miért háborodnak fel olyan sokan, mikor valaki azt mondja, hogy Brady nem a GOAT. Összetett kérdés ez, amiben LEHETETLEN egyértelmű döntést hozni. Például ki tudja mire vitte volna Brees, ha nem a liga egyik(?) legszarabb védelme lett volna a Saintsé majd egy évtizeden keresztül? Ki tudja mire vitte volna Rodgers, ha nem olyan edző kezei alatt dolgozik, aki úgy gondolta, hogy ha valami működik 2010-ben, az 2018-ban is pontosan úgyanúgy fog? Ki tudja mi lett volna Manninggel, ha nem folyamatosan Belichik védelmével találja szembe magát?
  Brady egy egészen kivételes képességű játékos, teljesen jogosan van ott a neve a GOAT beszélgetésben, de hogy vitathatatlanul övé lenne a cím? Nem.

 15. 15

  Fetyke

  “Bradynek egyetlen ilyen playoff meccse sem volt. Ha ő egyszer a meccs végén pályára lépett és megfordította az eredményt, akkor az ő védelme azt mindig meg is tartotta.”
  Ez biztosan nem igaz! A Giants elleni SB döntőt (az elsőt) például pontosan így vesztették el.

 16. 16

  Fetyke

  Összefoglalom! Akkor nálad Bart Starr a GOAT. :)

 17. 17

  magyar_newton

  A Giants ellen Brady még visszatámadhatott. Mindkét alkalommal, övé volt az utolsó labda. Ahogy a Philly ellen is például. Fent pedig olyan meccsekre gondoltam, amikor az irányító utolsó labdaérintésével megtette a magáét, megszerezte a vezetést, és aztán több esélye nem volt, mert nem léphetett többet pályára. Ilyen veresége Bradynek nem volt (playoffban). Manningnek 5 ilyen meccse volt.
  Mielőtt válaszolnál, hogy “csak fél perce volt Brady-nek, az semmire sem elég”. Nos tényleg nem könnyű feladat. De mégiscsak jobb, mint meg sem kapni az esélyt, nem? :) Manning meg sem kapta 5 meccsén (vége lett úgy a meccsnek, hogy ő már pályára sem léphetett, még fél percre sem.) És egyébként fél perc alatt sem lehetetlen, Mahomes például tavaly – pont a Pats ellen – megcsinálta. 26mp alatt elvitte a végén a Chiefs-t field goal-ig és kiegyenlített. Aztán utána végignézhette, hogy a hosszabbításban a Pats végigmasírozik, és neki már nincs esélye válaszolni. Ha minden idők legjobb irányítója a téma, akkor azért már ezek is szempontok, ha könnyű, ha nehéz a feladat. Főleg, ha az egyiknek a karrierje során jópár ilyen playoff meccse akadt, a másik meg egyszer sem került ilyen helyzetbe.

 18. 18

  magyar_newton

  Nem :)

 19. 19

  magyar_newton

  Már csak 2.5 hetet. :) A TC-től, preseason meccsektől kezdve azért felgyorsulnak majd az események. Ha meccs nem is, legalább hírből lesz jóval több, jóval érdekesebb.

 20. 20

  bjeela

  Stimmel, kissé túlzásokba esett, de a trend, amit felvázolni igyekezett magyar newton az nagy vonalakban áll.

 21. 21

  Tibor Fotó

  ” Éppenséggel a győzelem-vereség mutatón kívül szinte minden statisztikában fej-fej mellett vannak, van amiben Manning post season rekordja jobb (tulajdonképpen több ilyen van), van amiben Brady-é”. Pont ez a differencia. A sportban győzelem számít, minden más statisztika. Manning sokszor nem bírta el a felelősség terhét, Brady elbírja. Manningnek egy igazán nagy comebackje volt PS-ben, pont a Pats ellen 2006-ban. Amúgy a két SB győzelme sem az ő teljesítményének köszönhető elsősorban, ha nem Rex Grossman az irányító, akkor a Macik ellen is veszít, a Broncos győzelménél pedig már értékelhetetlen teljesítményt nyújtott, annyira hanyatlott. (Nem véletlen, hogy önkritikusan nem is ünnepelt nagyon.) De legalább nem adta el a labdát/meccset, mint a Saints ellen.

  Pollard szegény mással már nem tud kitűnni, mint egy ilyen nyilatkozattal, de ehhez is az uborkaszezon kellett. Az biztos, hogy a játéka nem volt ennyire emlékezetes, hacsak az okozott sérülések okán ne.

 22. 22

  Habjánecz Balázs

  Jó képességű Peyton azért csak lejátszott hazai pályán 13 idényt egy csarnokban! Az barátok között is 8+ fedett meccs, az időjárás viszontagságai nélkül. Enélkül a számai sokkal gyengébbek lennének.
  És igen, tudom, hogy a négy denveri szezonjából kettőben elég szépen bizonyított, de ha kötözködni akarnék, akkor azt mondanám, mint Pollard… Nézzük meg azt a denveri rendszert, amiben akkor játszott.

 23. 23

  bjeela

  Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. :D

 24. 24

  bjeela

  Pedig ez első mondatodban feltett kérdésre a válasz nagyon ecccerű: mert túl sok (elvakult)Brady fan van. ;)

 25. 25

  bjeela

  Ez elvileg igaz, de nagyjából úgy vagyok a pre seasonnal is, mint fullánk Pollarddal, hogy ráfanyalodom, mert nincs más, de alapvetően ez akkor is szomorúvá tesz. Az igazi fellélegzés majd akkor jön, amikor az első rendes meccs elkezdődik. ;)

 26. 26

  bjeela

  Az utolsó mondatodból egy szó kimaradt: egyik. Úgy már stimmel, anélkül viszont… ;)

 27. 27

  bjeela

  A lényeget kimondtad, Dani: “…(talán nincs is sok értelme)…” Valóban teljesen felesleges GOAT-ozni – leszámítva a kattintásokért folytatott elkeseredett küzdelmet, hiszen erre “ugranak a szöcskék” -, mert nincs ilyen.

  Amúgy meg Pollard érvelésében bőven van igazság és mivel ő bentről látta – és főleg művelte – a sportágat, talán az is lehet, hogy ért hozzá. ;)

 28. 28

  cshemiv8

  Köszi pollard,vissza is feküdhetsz alukálni,büdös paraszt voltál mindig is,páran azért isszák a szavaidat szerencsére??világbéke✌️

 29. 29

  Fetyke

  Ha egyszer övé a legjobb Passer rating a rájátszásban… :D

 30. 30

  Snagal

  LOL ennyire azért ne legyünk elfogultak :)

  ” annyi gyűrűvel rendelkezik, hogy elfáradtam a végigszámlálásában”
  6ig elszámolni nem olyan fárasztó ;) Persze impresszív szám ha bajnki győzelmekről beszélünk de kicsit teátrálisak vagyunk, nem? :)

  “Pollardnál megakadtam egy gyűrűnél és négy csapatnál.
  ‘Oszt? akkor nem mondhatja el, hogy szerinte melyik iránytó volt a legjobb? Játszott nem egyszer manning és brady ellen is D oldalon… lehet más perspektvája is van ám mint neked itthon a kanapén ülve gyűrűket számolgatva;)
  Ennyi erővel akkor csak Jordan vagy Schumacher nyilatkozhat róla, mert nekik van legalább 6 bajnoki címük? :D

 31. 31

  Snagal

  Kicsit vicces azért ez, hogy ha valaki szerint Brady “csupán” mindenidők 2. legjobb QB-ja akkor rögtön jönnek itt hisztizni a fanok, és sértődötten védik TB-t és megmagyarázzák, hogy miért első.
  Ámulok Brady teljesítményén és a Patriots is szimpatikus csapat, respekt BB teljesítményéért is és már most hiányzik Gronk, de azért röhej, hogy egyesek nem képesek feldolgozni ha a kis kedvencükre azt merik mondani, hogy volt másik irányító aki jobb volt nála.
  Pollard játszott mindkét iránytó ellen, neki Manning játéka ellen nehezebb volt védekezni mint Brady ellen – és akkor mi a fasz van?
  Röhej ez a rajongói hiszti, mint az 5 évesek …

 32. 32

  Szilárd Süveges

  Szerintem generációkon átnyúló játékosokat nem lehet összehasonlítani. Tovább a statok sem dönthetnek két ember között. Ha valakinek az kell a győzelemhez hogy sokat passzoljon annak jobbak lesznek a mutatói. A másik meg egy erős defben több időt égető rendszerben lehet többet nyer. Végig játszák az életüket oszt az egyik a legtöbb TDt passzolta a másik meg a legtöbb playoff meccset nyerte. kinek mi számít és mi kell ennek eléréséhez.
  Paytont felzabalta a Seahawks def. Newtont meg a Broncos def. Bradyt meg ketszer a Giants.

 33. 33

  Tamer Link

  Mint írtam, nem vagyok elfogult, csak nagy Pats szurkoló!:-)
  Akkor most komolyabban. Amerikai őshazájában az amerikai foci szurkolók között hatalmas Patriots ellenesség van. Iszonyú frusztrációs lehet, hogy adott egy csapat, amelyiknek szinte bérlete van a rájátszásra és van egy irányító, aki tizennyolc szezonja alatt -átlagban számolva- minden harmadik évben bajnok lesz egy olyan szisztémában rendezett bajnokságban, amely éppen a kiegyenlítésre épül. Természetesen vannak szép számmal szurkolók is a csapat mögött, DE valahogy olyan ez, hogy vagy fekete, vagy fehér. Vagy szurkol a csapatnak, vagy nagyon nem szereti. Pollarddal kapcsolatban nekem keresőt kellett igénybe vennem, hogy tudjam, ki is Ő. Nem egy olyan aki méltó lenne Brady saruszíját megkötni. Butaságot mond és erre éppen az idézete utolsó mondata ami megvilágítja. “Payton pedig maga volt a rendszer”. Mondja ez úgy, hogy Elway nagyon komoly játékosokkal erősített, hogy győztes csapata legyen és ezt Payton rendszerének nevezni? Hmmm? Erős túlzás, főleg úgy, hogy a Denverben összesen négy évet játszott és a végén eléggé kímélték és védték, mégis nagyon gyenge utolsó évet produkált! Mármint statisztikailag, DE hát ezek nem számítanak. Sok INT és gyenge játék nem jelent semmit, hiszen SB gyűrűt szerzett. Vagy ilyenkor számít a gyűrű? Pollard álláspontja kicsit hasonlít ahhoz, hogy hiába Owens volt a leggyorsabb, DE legjobb mégis a második lett. Ebben a bajnokságban az egyik legfontosabb fokmérő, főleg egy irányító számára, a gyűrűk száma. Tudom, hogy nagy irányító is volt akinek egy sem jött össze (Dan Marino), DE hat gyűrűt nem véletlenül szerez egy irányító!
  Ui.: Gyűrűszámolásban elfáradás egy csöppnyi költői túlzás volt, DE ez nekem belefér még.
  Ui2.: Manningnél nehéz elfelejteni a Seatle elleni betlit, hiszen az első pillanatokban kapott kétpontos miatt összeomlott az egész csapat. Ugyanez Brady estében? Az elmúlt bajnokság végén egy korán elhibázott passz amelyből INT lett, mégsem omlott össze sem Ő, sem a csapat!

 34. 34

  Szilárd Süveges

  Nyilván tok mindegy milyen rendszerbe került hiszen azért majd 20 éven keresztül top irányító a rendszer meg meg folyamatosan változott. Rosszabb is és jobb is lett. Az is nyilvánvaló hogy a maximalisat beletette a győztes dinasztiaba.
  Overall nálam is jobb de az is nyilvánvaló hogy elfogult vagyok.

 35. 35

  Snagal

  Ahogy fent is írtam kifejezetten kedevelem a NE-et és azzal együtt TB-t is, ill. a nagyságát sem érdemes vitatni. De hogy 1. vagy 2. vagy top 5 valakiszerint nem teljesen mindegy? Én 2005 óta nézek NFL-t így nekem ő a no1. speciel de ahogy szintén mondtam, Pollard játszott is ellene, ahogy Manning ellen is, ráadásul passz ellen kellett főként védekeznie, tehát elég jó képet kapott arról melyik irányító mit tud. Ez alapján ő azt mondja szerinte PT a top, neki valószínűleg nagyobb kihívás volt az ő játéka ellen védekezni. De ez is csak egy vélemény. Ahogy egyesek itt háborognak rajta az nekem továbbra is nevetséges (te legalább annyi önkritikával rendelkezel, hogy mellé tetted, hogy elfogult vagy). Ráadásul úgy minősítenek egy játékost, hogy az 1) nem volt egy tehetségtelen lúzer 2) “csak” egy gyűrűje van, úgyhogy egy senki… hát sok tehetséges játékos szeretné azt az egy gyűrűt de sokaknak nem sikerül mert ez egy csapat sport és nem kizárólag az egyéni teljesítményen múlik minden, ahogy Pollardnal úgy TB-nél sem.
  És ha már említetted PT gyenge pillanatait: A NE-nek is volt 1-2 pont a Ravens ellen (ahol mit ad isten pont Pollard is játszott pár évet)
  ui: nem akarok az ördög ügyvédje lenni, de nem emlékszem, hogy Pollard szándékosan okozott volna sérüléseket, hogy itt egyesek utálatát így kiérdemelje. Ellenben külföldi szakértők is elemezték a SB rájátszás meccseket és azt, hogy a Pollard féle kemény ütközések és “büntetések” mennyit számítottak egy-egy meccsen lélektanilag az ellenfélnél (több drop a meccs második felében).

 36. 36

  ThySoul

  Esküszöm látom magam előtt a szerkesztőség tagjainak arcát, ahogy kiraknak egy cikket amire haraphat a Pats/Brady védelmező osztag és közbe dörzsölik a tenyerüket a rengeteg komment és kattintás láttán :D

 37. 37

  bjeela

  Ne hülyülj már, Fetyke! Pont egy szaros Packes lúzer legyen a GOAT?! Eszednél vagy? :D

 38. 38

  Tamer Link

  Kicsi csapongva a válaszodban akkor némi kiegészítés. Miért hazudnám ismeretlenül, hogy elfogulatlan szemlélődő vagyok, csak éppen betévedtem erre az oldalra. Amikor nagyobbik velem élő magzatom szerint is néha elviselhetetlen vagyok Pats meccs nézése közben mert annyira szurkolok. “Szégyellem” is magam, mert semmi káros szenvedélyem nincs, DE a Pats a szívem egyik csücske. Természetesen a magzataim fontosabbak, DE rajtuk kívül csak ezt tartom amiben mindent hátrahagyva, akár hajnalig odaragadva nézem és csettelünk folyamatosan.
  Viszont miért tartom Brady-t oly nagyra? Mert a -szerintem és pár millióval együtt- a legjobb irányító és bizonyosan a legeredményesebb. Biztos helyzetben lévén nem erőlteti, hogy neki legyen a legmagasabb fizetése, sőőőőt! Amikor Wes Welkert elengedte/elbocsátotta a csapat, akkor a fizetése egy részéről is lemondott volna azért, hogy pénzhiány ne legyen akadálya a maradásának. Ez tudom önös érdek is, hiszen legmegbízhatóbb elkapójáról volt szó, DE akkor is szép gesztus volt.
  Hatalmas sztár és minden sztárallűrök nélkül. Egyszerű és teljesen normális családdal, pedig a felesége sem egy kisvárosi fruska. Nálam külön jó pontot hozott neki Giselle, mert magzatom lehetett 18-19 éves amikor hozta, hogy mit nyilatkozott a sztáranyuka. Nem vállal meztelen fotózást mert majd a gyermekei is találkozni fognak később ezekkel a fotókkal és ezt nem teheti meg velük.
  Annyira céltudatosan él, ami már aszketizmusra hajaz, hiszen legfontosabb a testének megőrzése a játék eredményessége miatt.
  Pollard-dal kapcsolatban nekem nem azzal van gondom, hogy nem jó vagy érdemtelenül szerzett gyűrűt. Biztosan jó játékos és azt sem hányom a szemére, hogy több Pats játékost tett hidegre közöttük a nagy Gronkot és a még nagyobb TB-t. Sajnos amit írtál az igaz, mármint a meccs elején történő “lezúzás” lélektanilag nagyon visszavethet egy csapatot, ahogy tette ezt a NE egész szezonjával, miután elintézte arra az évre az irányítónkat, DE Gronk is csak árnyéka volt a későbbi meccsen miután Ő is az “áldozata” lett. Sajnos és ezt Gronk reklamálta soxor, hogy a bírók nem igazán védték meg Őket ilyen helyzetben. Mármint az elkapásra koncentrálókat. Utóbbi egy-két évben léptek valamennyit ez ügyben. Pontvisszavonulásakor. Brady esete más, hiszen Őt a falnak kellett volna megvédeni.(látod milyen finoman hangoltam Pollard ellen?)
  Pollard egy határozott véleményt alkotott, tehát nyugodtan ellenvéleményt alkothatok és szerintem ebben több lehetett az érzelmi hangsúly mint a tárgyilagos, DE lehet én tévedek. Viszont Nekem az árulkodó, hogy egy olyan játékos, aki négy csapatban játszott eddig, ami az NFL-ben is elég nagy számnak tűnik, főleg akinek jó képességei vannak. Az egyéb kategóriások természetesen vándorolnak, helyet keresgélve, DE a jó játékosoknál nem ez a megszokott. Tehát egy vándorló játékostól azt erényként hallani, hogy P Manningnél erény az, hogy két csapatnál villogott, hááát??? Ez olyan számomra, mintha magát is igazolná. (DE hiszen a nagy PM is másik csapatban is játszott nagyot!)

 39. 39

  bjeela

  Néhány dolgot kihagysz. Ugyanis elveszed a lehetőségét BB-nek, hogy fejlődjön, mivel az első szárnypróbálgatásait méred üssze a tapasztaltabb önmagával. Ezen felül a Browns háttere és amit Kraft és környezete, háttere biztosított, ami része a rendszernek, össze sem hasonlítható. Ami meg BB első Pecces évét illeti, nos előtte Carrol bukásához az vezetett, hogy a csapat a szezon második felében leolvadt, égett, mint a zsanai gáz. Totális morális és szakmai káoszban jött oda BB és idő kellett, hogy rendet tegyen. És a siker nem Tom Brady zsenijének volt köszönhető, mert Bledsoe sem volt sokkal szarabb(2000-ben Bledsoe 77,3 rating, amivel az adott évben a nyolcadik lett, 2001-ben TB12 86,5, amivel az adott évben a hatodik lett), igazából egyik sem volt csodálatra méltó. Nem is nekik köszönhetően lettek a legjobbak 2001-ben. Így viszont a statisztikád némileg sánta, de ezen sok csodálkozni való nincs, mert már Churchill is megmondta, hogy csak annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam. ;) Túl sok tényező befolyásolja egy csapat eredményességét ahhoz, hogy megállapítható legyen, hogy a rendszer kinek köszönhető. Általában BB-hez kötjük, mert végül is ő a góré, de rohadtul nem csak rajta múlik. Ettől függetlenül BB szép lassan valóban felépített Krafttal egy olyan rendszert és környezetet, amiben nagy esélye van a sikernek. És ez az ő érdemük.

 40. 40

  Tamer Link

  Végignéztem a két játékos SB győzelmeinek és csapatainak számát. Fordítottan arányosak. Brady aki minden idők legjobb és legsikeresebb irányítója annyi gyűrűvel rendelkezik, hogy elfáradtam a végigszámlálásában. Mindezt egy csapatban. Pollardnál megakadtam egy gyűrűnél és négy csapatnál. Talán ez is jelent valamit. Egy csapatnál játszott és ez nem biztos, hogy előny. Inkább hátrány, hiszen szinte végig a hátsó sorból választhatott a csapata, tehát nem a legjobbak közül szerezte az utánpótlást. Payton pályafutását nem kísértem akkora figyelemmel, DE nekem úgy rémlik, hogy a denveri időszakára komoly csapatot épített(!!) mellé, köré az akkori vezetés John Elway-l az élen. Így is alig tudta megszerezni a Denvernek a címet. Fura, hogy hat gyűrűt véletlennek vagy az edzőnek tulajdonítani. Az edző nagyon is fontos, DE elég sok jó edző található az NFL-ben és az ismereteim szerint a mérkőzések a pályán dőlnek el. Hiába a legjobb taktika ha nincs aki végrehajtsa. A csapat legfontosabb tagja viszont az irányító. Csak meg kell nézni a Pats eredményeit Brady előtt, alatt és sérülése alatt. Véletlenül vagy az edzőnek nem lehet tulajdonítani azt a rengeteg rekordot amelyet tart. Ehhez komoly tudás, megfelelő állapot és ritka nagy tehetség kell. Kiélezett helyzetben Brady egyszerűen szenzációs valamint győzni akarásban és mentalitásában. Nem véletlen, hogy ha valami tragédia vagy komisszári döntés nem akadályozza meg, akkor szeptemberben megint Ő lesz az irányítója egy rájátszásra, sőt SB-re esélyes csapatnak.
  Uff! Én beszéltem
  Ui.: Természetesen elfogult vagyok és nem tagadom, hogy amikor először láttam egy NFL mérkőzéseket, akkor egy fiatal tehetséges irányító tűnt fel a csapatban, amelyiknek szurkoltam és így szinte egész drukkolásom idejét lefedte az Ő karrierje.

 41. 41

  bjeela

  Akkorse! Ez elvi kérdés: Packes sosem lehet legjobb. Pont. :D Ugyebár a klasszikus reakció: a fene egye meg a más macskáját, csak miénk tartsa fel a farkát! Arról meg szó se lehet, hogy a szomszéd kertje legyen a legszebb. Akkor inkább rászaratom a kutyámat! :D

 42. 42

  csak ezt ne

  Ez tényleg téma még? Alig akarom elhinni, hogy az uborka szezon közepén akár, ezzel még mindig lehet foglalkozni. Nagyon jó párharc volt, minden egyes meccsét, minden egyes évadát élveztem. Szerettem Peyton tényleg tanári stílusát. Nagyszerű irányító volt. Tört borsot párszor az orrunk alá, nem is vitás. TB meg TB, szerintem aki még mindig azon mogyorózik, hogy így úgy, miért nem csodálatos a teljesítménye, az egy szánalmas fafej. Pont mint ez a hogy is hívják izé, Pollard. Na őt nagy örömmel felejtettem el.

 43. 43

  ahanem

  Jó lesz majd nézni a HOF meccset, én is szeretem nézni ha szellemek játszanak egymás ellen.

 44. 44

  acsdav2

  1.Hát én számokon alapuló tényeket mondtam, te olyan dologgal próbálsz meg érvelni, amit a Brownsnál és a Patriotsnál dolgozó szakemberek tudnának megmondani. Te az lennél? Az eredmények alapján az akkori Brownsra nehéz azt mondani, hogy rossz háttere lett volna. Rendszeres PO részvétel és 3 AFC döntő volt a mérlegük. BB valóban egy gyenge csapatot vett át végül, de nem lehet azt mondani, hogy a Browns szervezetileg rossz lett volna. Azt elismerem, hogy az utolsó 95-ös szezonját nem nagyon lehet értékelni, mert a költözés miatt nem nagyon lehetett a játékra és az edzésekre koncentrálni.
  2. BB egy olyan csapatot vett át, ami az előtte levő 3 évben nem zárt negatív szezont és 2-szer rájátszásba jutott. Igaz a tendencia negatív volt, mert tényleg égtek a végén, mint a zsanai gáz :D Erre ő hozott egy 5-11-es szezont és 0-2-vel indított 2001-ben. Felmerültek a pletykák BB menesztéséről is. Aztán jött TB is minden megváltozott. Én azt gondolom, hogy mindkettőnek ugyanúgy szüksége volt a másikra. BB szerintem átlagos edző lett volna TB nélkül,de TB-nek se lett volna minden évben olyan csapata amivel SB-ért mehet. Mert azért amit GM-ként is tesz, az egészen lenyűgöző.

 45. 45

  Snagal

  Mindenkinek szíve joga véleményt nyílvánítani. nincs ezzel semmi baj, ahogy rajongani egy csapatért is teljesen rendben van. Nálad csak a túlzásokra reagáltam ill. hogy attól, hogy Pollard nem nyert annyi gyűrűt nyugodtan lehet véleménye, sőt annak validitása nem függ attól, hány gyűrűje van.
  Nem feltétlenül a te véleményedre vonatkozik, de sokan idegből ugaranak Pollardra, pedig még itt a FK-n is volt róla cikk, ahol a “problémásabb” szereléseit is sorra vették és egyik sérülés sem volt szándékos, szimplán egy keményen ütköző, nagyszájú defens player… de attól még nem dirty.
  Viszont egy-két kiegésztés: a lélektani hatásnál nem kifejezetten arra gondoltam, amikor sérülés is lett a vége, az nyilván befolyásolja egy játékos lehetőségeit. Inkább álatalánosságban, hogy ha az elkapók folyamatosan kemény ütéseket kapnak előbb utóbb fejben elfáradnak, tartanak az elkapás utáni “büntetéstől” emiatt több drop, figyelmetlenség jön tőlük, ahogy haladnak a meccs vége felé.
  Az, hogy a bírók nem védték meg Gronkot vagy sok más elkapót szintén csak az érem egyik felének érzem. A védőket még ennyire sem védik, pedig egy-két DB elég kemény ütéseket kapott anno a TE-től. pl Ravens Steelers meccseken Ward rendszeresen leütközte Reed-et (és persze ha ő kapta a labdát akkor fordítva is megtörtént).
  Az meg, hogy hány csapatban játszik valaki szintén nem fok mérő. Favre is megfordult 3 csapatban, de attól még nem lett rosszabb irányító.
  No offens, lehet védeni Brady-t, sőt elvakultan rajongani érte sem tilos, csak ne azzal emeljünk már valakit a magasba, hogy egy másik játékost fikázunk, vagy az érdemeit próbáljuk csökkenteni. BP egy olyan játékos volt akit szerintem sokan elnéztek volna a csapatukban. Sosem volt akkora klasszis mint TB, és a posztján is volt nála jobb játékos de attól még ha normálisan véleményt nyilvánít nem érzem azt, hogy azon érdemes felháborodni.
  Ahogy írtam azok a játékosok akik találkoznak face-to-face egymással a pályán nyilván egész máshogy ítélik meg egymást mint mi akik a tv képernyőjén, kívülről figyeljük őket.

 46. 46

  Fanyul23

  Nincs olyan SI mertekegyseg hogy GOAT. Tema lezarva.

 47. 47

  Tamer Link

  Ígérem rövid leszek, hiszen magzatomnak -most, hogy lehűlt kint a levegő- kisütök egy nyaláb karajt, DE ez magánügy.
  Vegyük sorban: Szurkolás egyenlő az elfogultsággal. Azt hiszem az én túlzásaim határokon belül maradtak. Leszámítva a gyűrűszámlálást, DE azt vedd a sziporkázó humorom rovására. Viszont ez azon sportágak egyike -mint a magyar olimpiai aranyak számlálása- ahol igen is komoly fokmérője az elnyert gyűrűk száma! Pedig sok olyan -itt a Patsnél is, DE ez természetes- vannak két-háromszoros SB gyűrűvel rendelkező játékosok, akik pályára sem nagyon léptek.
  Sosem állítottam BP-ról, hogy hentes lenne vagy akarva okozott volna sérülést. Ezért is kedvelem ezt a játékot mert kemény és nem szeretik az alattomos játékot. Emlékszünk milyen nagy balhé volt a Saints sérülésre premizálásából.
  Gronknál soxor tapasztaltam -és ebben a szpíkerek is nem egyszer megerősítettek- talán a nagy termete okán, DE nem egyszer, nem kétszer elnézték amikor nem a szabályoknak megfelelően ütötték meg. Ebben a játékban az a szép, hogy a támadók és a védők is zúzhatnak. Aki nem tudja túltenni magát ezen -magyarul félni kezd- azokat gyorsan kirostálják. Edelmann például úgy tűnik ütésre keményedik.
  Brett Favre. Azt hiszem nem jó példa, mert bár négy csapatnál volt állományban, DE igazából a GB-ben játszott. A másik két csapatra az után került sor, hogy 15 vagy 16 szezon után a csapata kiírta a visszavonulásáról szóló hírt. Ezek után nem nagyon maradhatott és a GB Rogersre tette a voksát. A következő csapatok egyrészt levezetések voltak és azt hiszem némi bizonyítási vágy. BP-nél azt láttam, hogy négy csapatnál volt, DE egyik helyen sem töltött túl sok időt. 1-2 év és tovább. Mivel jómagam hűséges típus vagyok -ezen kéretik nem nevetni, mert igaz- ezért számomra azok a játékosok a jobban kedveltek, akik hosszú időket töltenek egy helyen. DE ebben sem bántom BP-t, mert nem tudom az okait a távozásainak. Ezt csak mint motivációt említettem meg, mint lehetséges magyarázatot a véleményére. Érdekesnek tartottam és Te sem reagáltál rá, hogyan állíthatta Pollard azt, hogy Payton maga volt a rendszer, amikor egy igen komoly védelmet és potens támadó alakulatot állított össze a SB elnyeréséért Elway. Nem PM volt a csapatépítő, hanem köré építettek egy csapatott és így is alig tudták a végén elnyerni. Ez tény és nem leszólás. Ahogy az is tény, hogy éppen a nyertes évében játszott talán a leggyengébben a Denveres éveiben. Ilyen a játék. Amikor jobban megérdemelte volna, akkor nem kapta meg, DE éppen gyengébb évében megkapta. A dolgok hosszú távon kiegyenlítik egymást. Azt mondjuk a sors igazságtalanságának érzem vele szemben, hogy sokkal jobb irányító volt, mint az öccse és mégis ugyanannyi gyűrűjük van.

 48. 48

  Zoltán Debreczeni

  Minden évben egyre nehezebb érveket hozni arra, hogy miért ne Brady lenne a GOAT. Pollard kezdő. Rutinos szereplők a stíluspontokat hozzák föl, illetve leszűkítik a Superbowlokra. Amatőr!

 49. 49

  Zoltán Debreczeni

  Nem zárhatsz le dupla stipistopival egy témát amire sokan harapnak.

 50. 50
 51. 51

  Zoltán Debreczeni

  A válasz egyszerű. Ez a confirmation bias. Te nagyon szeretnéd ha nem ő lenne. Ezért jobban emlékszel a nem Brady a Goat cikkekre. Mivel szeretnéd ha igazad lenne, jobban emlékszel, ha valaki neked nem tetsző stílusban védi. Majd erre hivatkozva mindenhol azt mondod, hogy nem ő a Goat és sok a kibírhatatlan Pecc szurkoló. És ebben megerősít más aki így gondolja. És lelki fórumtársak lesztek. Naplemente. Pap.

 52. 52

  Fanyul23

  Nem is remeltem, de hozza kellett szolnom. Allitolag a giants drukkerek is rinyalosak, de ami a kecske korul megy minden cikk alatt az kb a godor legalja?

 53. 53

  sgtGiggsy

  Bocs… Mi? Mégis hol érveltem én Brady ELLEN? Nem azt mondtam, hogy nem ő a GOAT, hanem azt, hogy nem lehet vitán felülinek tartani, hogy az. Ettől még lehet az, de abszolút legitim módon lehet mást is felhozni a vitában.

 54. 55

  László Varga

  Az amcsi hype-iparba nem lehet ma azzal bekerülni, hogy TB a GOAT, (unalmas) ám az ellenkezőjével simán, akár igaz, akár nem. (Ez egyébként a FK-re is nagyjából igaz. :)) Pollard úgy gondolta beszáll, egyébként a fociban okosabbak is tévedtek már.

 55. 56

  bradycardia

  Naná, hogy Ő az.
  Bizonyos szempontokból PM, DB, AR, vagy éppen JM megelőzheti. De semmi kétség, hogy TB a GOAT “overall”.

 56. 57

  atis123Juve

  Azt elfelejtettétek említeni, hogy Ridley-t is kiütötte. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy nincs igaza, meg felesleges is ezredszer belemenni, de a Rush-ból vett idézettel árnyalnám a dolgot: “Talán nekem is van közöm hozzá, hogy ilyen jó az autó.” Ahogy Schumacher is amiatt, volt nagy, hogy tudott csapatot építeni maga köré. Nem tudom, Peyton hogy állt a játékostársaihoz (valószínüleg ő is hasonló volt), de Brady mindent megtesz offesasonben is, hogy egy hullámhosszra kerüljön a társakkal. Érdekes lenne Peytonról is olvasni ilyesmit, mi olyat tett a standard dolgokon felül, hogy jobb legyen a csapat összhang.

 57. 58

  atis123Juve

  Amúgy szerintem ebben simán benne van az hogy zsigerből utálja a Pats-et, és bárkit jobbnak nevezne, mint Brady-t.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team