Connect with us

Összefoglaló

Bounty 2.0 – és három másik

St. Louis Rams @ Minnesota Vikings 18-21

Egyik csapat sem a passzjátékával fogja szanaszét szedni az ellenfeleit a jövőben sem. Ebben mondjuk semmi újdonság nincs, hiszen ha van egy Adrian Petersonod, vagy egy ilyen Todd Gurley-d, akkor nyilván rájuk fogsz építeni. Azonban csak futással nem lehet ugye meccset nyerni, a passzjáték is szerves része a játéknak, főleg, hogy a liga is ugye a passzoló támadójátékot támogatja. Foles továbbra is nagyon pontatlan és ez gyakorlatilag egész szezonban jellemző rá, a legpontosabb passzait Tavon Austinnak szánta, aki ezekkel a screen passzokkal remekül tudott sáfárkodni, ugyanis 4 elkapásból 15 yardot sikerült a konyhára hozni.

 

Mindkét oldalon kiegyensúlyozott playhívás volt, közel ugyanannyi passzt és futást hívtak a koordinátorok sőt, szinte ugyanannyit haladtak futásból, mint passzból. A Rams 160 yardot passzolt és ugyanennyit futott, míg Mike Zimmerék 148 yardot tettek meg a „levegőben” és 145-öt a talajon. A futó statokba nyilván a két sztárfutónak, Gurley-nek és Petersonnak volt a legtöbb beleszólása – előbbi 89 yardot és 1 TD-t, míg az „Év visszatérője” címre pályázó Peterson 125 yardot és szintén 1 TD-t tudott felmutatni. A Ramsnél viszont még ki kell emelni Tavon Austint, aki 66 yardot szerzett 8 próbálkozásból.

 

A Vikingsnál azért borult meg a passzjáték és kerülhet még nagyobb teher Petersonra, mert Teddy Bridgewater kapott egy akkorát, hogy azt se tudta hirtelen merre van az előre, a helyére beálló Shaun Hill feladata pedig tényleg csak annyi volt, hogy adja a labdát Petersonnak.

bridgewater.0

 

Ez a taktika mondjuk bevált, nyert a Vikings hosszabbítás után, de egy teljes meccs erejéig már nem biztos, hogy sokat tudna profitálni Hillből a Minnesota, így kulcskérdés lesz Bridgewater felépülése – a rájátszásba jutáshoz pedig szükséges, hogy Teddy be tudjon állni a center mögé.

 

Bridgewater legyalulásának persze megvolt az utózöngéje, ugyanis nem más a Rams defense koordinátora, mint Gregg Williams, aki anno a Saintsnél szerzett magának hírnevet a bounty-gate kapcsán. Mike Zimmer is külön kiemelte, hogy Gregg Williamsnek és a mocskos játéknak megvan a közös múltja.

https://twitter.com/120Sports/status/663481320882892800/photo/1

 

Washington Redskins @ New England Patriots 10-27

 

A „Ki állítja meg a Patriots csapatát?” 8. részéhez érkeztünk és nem lettünk sokkal okosabbak a kérdést illetően, bár ha így hullanak a offensive tackle-ök és guardok a címvédőtől, akkor gondban lehetnek. A mérkőzést a Pats 6 egészséges támadófal emberrel kezdte, majd Vollmer agyrázkódását követően Cameron Flemming került át a vakoldalra és a tavalyi újonc center, Bryan Stork került Flemming helyére a jobb oldali tackle pozíciójába. Szóval jelen állás szerint 5 egészséges embere van ebben a csapatrészben a New Englandnek, ami azért is érdekes, mert a szezon előtt még itt volt a legnagyobb merítési lehetőség. Azt pedig, hogy ez a szedett-vedett fal nem engedélyezett sacket a Washingtonnak a falat, vagy a Redskins pass rushát minősíti-e, döntse el mindenki saját maga (szerintem utóbbi).

 

Ha pedig ez nem lett volna elég, akkor jött még Dion Lewis térdsérülése. Ezzel kapcsolatban az a szerencse, hogy nem dagadt fel, de az ACL-szakadás aggodalma még így is fenn áll, egészen az MRI vizsgálatig, amire majd hétfőn kerül sor.

 

Hogy szó essen a meccsről is. A Patriots elsősorban Blount futásaival haladt előre, aki 129 yardot és 1 TD-t szerzett, de Brady is hozzátette a magáét, igaz a 300 yardot nem lépte át és volt egy elég csúnya eladott labdája is, ami után azonban ő maga csinálta meg a tackle-t.

bradytackle.0

 

A Redskins futással egyáltalán nem tudott haladni és a passzjátékot is szinte lenullázta a hazai védelem, akik végig nagy nyomást tudtak gyakorolni Cousinsra, habár csak egyszer vitték földre.

 

A kilátogató szurkolók a meccs végén az öltözőbe vonuló Cousinstól pedig érdeklődve kérdezték, hogy „YOU LIKE THAT?” utalva ezzel az írányító Tampa Bay elleni győzelem utáni alakítására.

https://twitter.com/ScottSmithFOX5/status/663461989830758401/photo/1

 

Atlanta Falcons @ San Francisco 49ers 16-17

 

A Saints elleni zakó óta valami nagyon megváltozott a Falcons háza táján. Azóta a következő eredményeket érték el: a fent említett vereség a New Orleanstól, nyögvenyelős 10-7-es győzelem a Mettenbergerrel felálló Tennessee ellen, vereség a Tampa Baytől és most vereség a 49erstől.

 

Devonta Freemant és az egész atlantai futójátékot megölte a hazai védelem, mindössze 17 yardot sikerült haladni, úgyhogy a passzjátékra kellett helyezni a hangsúlyt. Bár Julio Jonest nem tudták tartani, a legfontosabb szituációkban helyén volt a 49ers védelme, így TD-ig csak egyszer jutott el a Falcons.

 

A túloldalon Gabbert nem játszott vállalhatatlanul – mondjuk jól se (2 INT), de a nyerőegység egyébként is a futó alakulat volt. Négyen is legalább 4-szer futottak a labdával (köztük Gabbert volt a második 8 futásából szerzett 32 yardjával) és TD-t ugyan nem, de összesen 133 yardot haladtak ily módon előre. Miután pedig közel kerültek az endzone-hoz, a tight end, Gerrett Celek tűnt biztos célpontnak, aki két hatpontos elkapást jegyezhetett.

 

A Falconsnál nagy a gond. A kezdeti lendület elfogyni látszik, és meglepő módon nem a viszonylag gyengébb védelmen múlnak a dolgok, hanem az inkonzisztens támadójátékon. Múlt héten haladtak becsülettel, de rengeteg labdát el is adtak. Most a futójáték volt egyenlő a nullával, és a liga második legjobb futás elleni védekezése, amelyik 88,9 yardot enged átlagban, szenved a 49ers összekukázott futósorától. Szóval mindenképpen jól fog jönni a bye week. A 49ers pedig reménykedhet, hogy legközelebb már lesz kik előtt ünnepelni, ha nyernek.

Legközelebb lehet már többen mennek ki...

Legközelebb lehet már többen mennek ki…

New York Giants @ Tampa Bay Buccaneers 32-18

 

A mérkőzés egyik nagy szenzációja az volt, hogy visszatért a pályára Jason Pierre-Paul egy igen elegáns sütőkesztyűvel a mancsán. Eli is tudta, hogy nagy nap ez csapattársa számára és habár ők vezethették az első támadást, rögtön át is adta a lehetőséget a visszatérő defensive endnek hogy bizonyítson, ugyanis az irányító az első passzát rögtön a Buccaneers cornerének, Sterling Moore-nak dobta.

CTUd0wKWoAAaZF1

 

Az elejétől kezdve kiélezett és szoros volt az összecsapás egészen a legvégéig. Ám hiába szerzett több támadó yardot a Tampa Bay, a 4 fumble (amiből 3-at a Giants szerzett meg) borítékolta, hogy hiába a lelkesedés, nem jöhetnek ki jól a meccsből. Ez így is lett, a negyedik negyedre teljesen elfogytak Winstonék. 8 pontos hátrányban támadhatott a Bucs a legvégén az egyenlítésért, de Mike Evans (aki egyébként 152 yardig jutott), ismét fumble-t vétett, amit Trevin Wade szerzett meg és vitt vissza hat pontért, amivel el is döntötte a találkozó sorsát.

 

A Tampa ebből a meccsből erőt meríthet, mert összességében jól játszottak és csak saját maguknak köszönhetik, hogy nem lett szorosabb vereség/vagy esetleg akár győzelem a dologból. A Giants pedig tovább szilárdította csoportelsőségét az NFC Eastben és várja a jövő heti New England Patriots elleni presztízs meccset.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!