Connect with us

Draft

FK! mock draft 1.0

fkmockszeles

 

A Super Bowlt követően megkezdődik a holtszezon és ezzel együtt a draft-szezon is, így mi is jelentkezünk az első mock draftunkkal. Jelenleg még nem állok készen teljes első körre, nem érezném magabiztosnak az ottani pickeket (persze február elején valószínűleg az első 16-ból sem fog találni semmi április végén), így csak az első 16 választást raktam össze mára, aminek a célja és lényege megismertetni a csapatok szükségleteit és a legnagyobb, egyetemről kijövő leendő sztárokat. Vágjunk is bele!

 

titans 1/1 Tennessee Titans
 Laremy Tunsil
 OT, Ole Miss

 

Ez a pick áruba lesz bocsátva, hiszen a Titansnek nem kell irányító, az utóbbi 15 évben pedig csak 4 olyan év volt, ahol nem QB volt az 1/1. Így aki nagyon beleszeret Wentzbe vagy Goffba, a két legjobbnak tartott irányító egyikébe, akkor megelőzheti a Brownst, akik nagy valószínűséggel kiválasztják majd az egyik QB-t. Trade-ekkel most azonban nem foglalkozunk, így az első választás jogával jelen állás szerint a Titans két irányba indulhat. Egyrészt kiválaszthat egy tackle-t, Laremy Tunsilt, másrészt pedig az egyesek által legnagyobb tehetségnek tartott játékost, a pass rusher Joey Bosát. Én utóbbi irányba indulnék, mivel az utóbbi évek magasan választott támadófalemberei nagyrészt bustok lettek, pedig hagyományosan ez egy biztos pozíciónak tűnt. Ezen felül a tackle pozíció a gyors passzos játékok miatt leértékelődött, láthattuk, hogy a rájátszásban is borzalmas támadófalak szerepeltek nagyrészt. De erről talán írok majd egy cikket a holtszezonban.

 

A Titans a riportok szerint Laremy Tunsilt húzná és Mariota védelmét tartanák elsődleges prioritásnak, erre pedig természetesen a legjobb tackle lehet a legalkalmasabb, akit egyesek Tyron Smithhez hasonlítanak. Tunsil remek atléta és parádés pass protectionben, kicsit még erősebbnek kellene lennie, de a kezeit is remekül használja. Így Tunsil lehetne a vakoldali tackle, Taylor Lewan pedig a jobb oldali, így két nagyon jó és fiatal tackle-je lehetne a csapatnak.

 

browns 1/2 Cleveland Browns
 Carson Wentz
 QB, North Dakota State

 

Új vezetőség, új irányító, így szokott ez menni. Jelenleg a két legmagasabbra értékelt QB Carson Wentz és Jared Goff, az első körbe várható még Paxton Lynch is, utána pedig van több középső körös prospect. Legtöbb helyen Goff az első számú irányító, azonban Wentz most nagyon jön fel és szerintem április végén ő fog kijönni a párharcból nyertesként. Wentz a másodosztályú North Dakota State irányítója volt, idén sérült is volt egy törött csukló miatt, így csak másfél szezonnyi kezdő tapasztalata van, azonban megnyerte az FCS Nemzeti Bajnoki döntőt, majd a Senior Bowlon is jól teljesített – főleg az edzéseken, a mérkőzésen keveset játszott a sok irányító miatt. Wentz fizikai adottságai tökéletesek, erős a karja, atletikus. Tapasztalatot kell még szereznie a felsőbb szinten is, de szerintem Hue Jackson ki tudja belőle hozni a maximumot, a plafon pedig a csillagos ég lehet nála.

 

 

chargers 1/3 San Diego Chargers
 Joey Bosa
 DE, Ohio State

 

A Chargers támadófala a sérülések előtt is pocsék volt és könnyedén gondolkodhatnak úgy, hogy az első és legfontosabb feladat megvédeni Riverst, azonban Tunsil jelenleg nincs a boardon, így más irányba fordulnak és a pass rusht próbálják erősíteni. Bosa egy remek passzsiettető, akinek 4-3-as DE lehet a legjobb posztja, de 3-4-es rendszerben is meg fogja állni a helyét, ha arra kerül a sor. Nagyon jó a futás ellen is és úgy volt produktív pass rush terén is, hogy rengetegszer kellett double teamekkel megküzdenie. Akár 1/1-re is kimehetne.

 

cowboys 1/4 Dallas Cowboys
 Myles Jack
 LB, UCLA

 

A Cowboyshoz sokan irányítót írnak Romo jövőbeli helyetteseként, azonban szerintem ezt megoldják a holtszezonban (Griffin?) és úgy gondolkodnak, hogy ők win now mode-ban vannak (pedig nincsenek), így egy nagy befolyással lévő játékost húznak Jack személyében. Jack még év elején szenvedett térdsérülést de most úgy tűnik már a Combine-ra is felépül és ha minden rendben van vele, akkor el fog kápráztatni mindenkit. Atletikus, sokoldalú linebackerről beszélünk, amilyen nem nagyon van a Cowboysnak Lee folyamatos sérülései és McClain lejáró szerződése miatt. Remek ösztönökkel és coverage képességekkel rendelkezik. Egyébként futót is játszott az egyetemen Jack.

 

jaguars 1/5 Jacksonville Jaguars
 Jalen Ramsey
 CB/S, Florida State

 

A Jaguarsnak minden segítség elkél a secondaryben, mind cornerback, mind safety poszton szarul állnak. Ramsey-t egyesek CB-ként, mások safetyként látják, a képességei megvannak mindkét pozíció ellátásához és mindenhol van tapasztalata is és nem meglepő módon mindenhol jól is játszott. Játszhat a szélen, a slotban és safetyként is, az atletikussága elképesztő, ha nem focizna, lehet az Olimpiára készülne távolugrásban.  Nem tudom a Jaguars hová gondolja, de mindegy is, hiszen az egyik legtehetségesebb játékos lehet itt az övék hatalmas hiányposzt(ok)ra.

 

 

ravens 1/6 Baltimore Ravens
 Ronnie Stanley
 OT, Notre Dame

 

A Ravensnél nagyon örülnének Jalen Ramsey-nek, de a Jaguars elhappolta előlük (vagy Joey Bosának, de ő se jut el eddig), így marad Ronnie Stanley, ami első ránézésre meglepő lehet, hiszen az alapgondolat a Ravens támadófaláról pozitív. Azonban Monroe sérült volt idén és lehet nem is marad a csapatnál, így kell még egy biztos pont Flacco elé. Stanley sokat javult senior évére, sokkal konzisztensebb lett, jobb lett a a technikája. Hosszú karok, gyors lábak, remek pass protector.

 

49ers 1/7 San Francisco 49ers
 Jared Goff
 QB, Cal

 

A 49ershez elég nehéz jósolni, hiszen nem tudunk még semmit arról, mihez kezd majd Kelly Kaepernickkel, jön-e esetleg Sam Bradford vagy valaki más, illetve hogy mennyire szól majd bele a drafttal kapcsolatos döntésekbe. Azonban lehet túl nehéz lesz itt hagyni Goffot (amennyiben bent van még), aki akár a Brownshoz is kimehet 1/2-re, vagy egy trade esetén 1/1-re is húzhatja valaki. Megfelelő a karerőssége, még ha nem is kiváló, gyorsan gondolkodik és atletikus is, de sokszor nem áll bele rendesen a dobásokba, így nem tekinthető egy Winston vagy Mariota féle top játékosnak, de egyértelműen megvan a tehetsége, hogy megállja a helyét az NFL-ben.

 

dolphins 1/8 Miami Dolphins
 Vernon Hargreaves III
 CB, Florida

 

Grimes játéka kezd visszaesni Miamiban, a secondary pedig pocsék volt Floridában, minden rájátszásba jutó csapatnál több passzolt TD-t engedtek, így erre a területre lehet összpontosítani (vagy a pass rushra, de most ezt emeljük ki). Hargreavesről megoszlanak a vélemények, a 2014-es éve remek volt, azonban kissé visszaesett utolsó évére. Lehetne 1-2 inch-csel magasabb, de nem vészes a magassága szerintem (5’11), habár a nagy elkapók ellen bajban lehet. Ellenben remek a backpedalja, jól ismeri és tudja követni a route-okat és a kezei is jók az ösztöneivel együtt.

 

 

buccaneers 1/9 Tampa Bay Buccaneers
 Emmanuel Ogbah
 DE, Oklahoma State

A Buccaneersnek pass rusher kell, ezt a csapat másodéves linebackere, Kwon Alexander is megmondta. Ugyan Buckner jobb prospect, nem olyan jó passzsiettető, mint Ogbah, így utóbbit választja a Tampa vezetősége. Fizikális szörny, ezt meg fogja mutatni a Combine-on is, tud nyerni az erejével és sebességével is. Ugyan a futás ellen kevésbé jó, ezen tud javítani, hiszen az adottságai megvannak hozzá.

 

giants 1/10 New York Giants
 DeForest Buckner
 DE/DT, Oregon

 

A Giants rostere nem túl erős, főleg védőoldalon, a védőfalban pedig különösen elkél a segítség, ahová most Buckner érkezhet, aki könnyedén kimehet korábban is. A tavaly a 49ers által draftolt Arik Armsteaddel játszottak együtt 3-4 DE-t Oregonban és Buckner már talán tavaly is jobb volt nála és ugyan talán 3-4-be jobban illik, 4-3-ban is egyértelműen meg tudja állni a helyét és jó építőköve lehet a Giants falának. Van aki DE-nek, van aki DT-nek gondolja 4-3-as rendszerben, de Spagnuolo egyébként is szereti mozgatni a falembereit, szóval biztosan beilleszti majd a csapatba.

 

bears 1/11 Chicago Bears
 Reggie Ragland
 LB, Alabama

 

Talán nem ez a legnagyobb needje a Bearsnek és talán nem is ő a legjobb játékos a boardon, ellenben mindkettőben magasan szerepelhet Reggie Ragland, az Alabama Crimson Tide sztárvédője. Amikor Chicagóban remek védelem volt, akkor jellemezte őket egy kiváló linebacker is – Butkus, Singletery, Urlacher -, Ragland most ezt a hagyományt vihetné tovább. Sebessége és emberfogási képessége a gyengéje, azonban remek ösztönökkel rendelkezik, bízik abban, amit lát. Idénre szinte tökéletesítette a szerelési képességeit, agresszív, könnyen jön le blokkokról és oda a futóra. Fizikális játékos, így a gyorsabb, mozgékonyabb LB-ket kereső csapatoknál nem válna be, de a Bearsbe pont elkél egy ilyen kemény fickó.

 

 

saints 1/12 New Orleans Saints
 A'Shawn Robinson
 DL, Alabama

 

A Saintsnek pocsék volt a védelme idén minden szinten és mivel minden a line of scrimmage-en kezdődik, így szereznek egy impact játékost a fal közepére. Robinson is a Nick Saban edzette nemzeti bajnok Alabamától érkezik a ligába és nagyon sokoldalú játékos, 3-4-ben defensive endként fogja megtalálni helyét a falban véleményem szerint. Már az egyetemen is sokszor két támadófalember figyelmét vonta magára és szabadított fel ezzel helyet más passzsiettetőknek, futás ellen kiváló és valamilyen szinten a zsebet is tudja befelé nyomni nyomást helyezve az irányítóra. Nem sokan mozognak olyan jól 140 kiló felett, mint teszi azt A’Shawn. Néha túl magasan van a súlypontja és inkonzisztens is, ez lehet negatívum vele szemben.

 

eagles 1/13 Philadelphia Eagles
 Paxton Lynch
 QB, Memphis

 

Az Eagles feltehetőleg nem tartja meg Bradfordot és talán tényleg bejelentkeztek Folesért, talán nem, az viszont egyértelmű, hogy kell egy fiatal irányító nekik, draftolni kell, különben nem nagyon lesz franchise irányító, ami nélkül pedig nem sok esélye van egy csapatnak az NFL-ben. Lynch nem épp ideális választás, hiszen ugyan remek fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, nagyon nyers és sokat kell még fejlődnie. Remek karja van, minden passzt meg tud csinálni, a lábaival is veszélyes, azonban sok rossz döntést hoz, a lábmunkája sem megfelelő és a pályát sem mindig látja jól, ráadásul pontatlan is. Nem azonnali kezdő, de egyértelműen sok benne a potenciál, ezért kellhet az Eaglesnek egy úgynevezett bridge QB, aki elviszi a csapatot addig, amíg Lynch készen áll. Lehet ez Bradford, Foles, esetleg Chase Daniel is.

 

raiders 1/14 Oakland Raiders
 Jaylon Smith
 LB, Notre Dame

 

Smith nagyon érdekes prospect, mivel elszakította a térdszalagját a Fiesta Bowlon és ha ez nem történik meg, talán top5 tehetségként beszélnénk róla. Óvatosan kell vele bánni, nehéz megmondani ki viheti el és hol, azonban megérheti a kockázatot csakúgy, mint Todd Gurley tavaly. Jó futás ellen, coverage-ben, gyors, konzisztens, emberfogásban és coverage-ben is jól játszik és még passzsiettetésben is megállja a helyét, kicsit erősebbnek kell még lennie a tökéletességhez.

 

 

rams 1/15 Los Angeles Rams
 Noah Spence
 DE, Eastern Kentucky

 

Nem hiányposzt, karakterproblémás, de ha ezt figyelmen kívül hagyjuk akkor talán a legjobb játékos a boardon, tipikus Rams pick. Drogfogyasztásért kicsapták az Ohio State egyetemtől (később beismerte, hogy az ecstasy drogra volt rászokva gimis kora óta), majd Eastern Kentuckyban találta meg a számításait, a Senior Bowlon is aratott, azonban a problémás karaktere miatt sok helyen valószínűleg leveszik a lehetséges jelöltek közül. A Ramsnél ezt azonban leszarják, mert a Ramsnél faszagyerekek dolgoznak és csak a tehetség számít, Spence-ben pedig ez bőven megvan és megtalálhatja a csapat Robert Quinn hosszútávú társát az egyébként is remek védőfalban és még bivalyabb passzsiettetés lesz a Ramsnél, immáron Los Angelesben.

 

lions 1/16 Detroit Lions
 Laquon Treadwell
 WR, Ole Miss

 

Amennyiben Megatron tényleg visszavonul, kell egy nagyobb darab elkapó a helyére, Golden Tate mellé, ő pedig Treadwell lehet. Sebességben nem jó Treadwell, így nem tud elszakadni embereitől, azonban az 50-50 labdákat nagyon jól játssza meg. Nem olyan jó elkapó, mint Megatron, Julio vagy Green, de az elkapási képességei mellé remekül blokkol. Egy igazi possesion receiver, aki elkapás utáni yardokban is kiemelkedik, igazi playmaker.

 

42 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
42 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Chester
Chester
8 years ago

Én nem tudom elképzelni, hogy QB-t húzzanak 1/1-ra, főleg, hogy egyikük sem olyan nagy tehetség mint akár tavalyról Winston vagy Mariota, ugyanakkor tudtommal nincs is annyi prospect, mint a 2014-es drafton. Én sok csapat helyében szétnéznék a FA piacon is, a CB/safety hiányos csapatoknak az idei felhozatal Kánaán lehet.

Én azt mondom egyelőre (nevezzük inkább megérzésnek), hogy Bosa 1/1, a Cowboys hátrébb trade-el és RB-t fog húzni, a 49ers elviszi Bucknert.

katonadani
Reply to  Chester
8 years ago

Bosát akartam 1/1re írni, be is írtam, aztán olvastam a riportot, hogy mindenhonnan azt hallani, hogy Tunsilt választaná a Titans, ha ott ragadna 1/1en.
Cowboys-futó: kétlem az első körben, mert Elliot lehetne de kör végén inkább meg na, nem húzunk első körben futót, hülyeség :D
Irányítókhoz pedig: Bortles sem volt a harmadik legjobb játékos a drafton annó, de ha meglátod a franchise irányítódat valakiben és beleszerettél, akkor szerintem nincs olyan magas pozíció, ahol nem lehetne megindokolni h elvitted. Szóval szerintem könnyen lehet QB 1/1-re mégha nem is ők a legtehetségesebb prospectek, nekik van messze a legnagyobb értékük

Chester
Chester
Reply to  katonadani
8 years ago

A Ramsnek bevált. :) Noha egyikük sem Gurley szintű tehetség, de a Cowboysból tényleg egy fasza RB hiányzik, hiába nem volt vészes McFadden. Én mindenképp RB-át fogok tippelni hozzájuk a draft day-en, azt még nem tudom melyiket. :)

A QB-gondolatok jogosak, de szerintem senki nem fog értük feltrade-elni, meg ezzel még megvárnám a FA okoskodásokat, lehet pár csapatot kihúznánk a listáról mint QB várományos csapat.

katonadani
Reply to  Chester
8 years ago

Cowboysból legalább egy fél védelem hiányzik, meg egy második elkapó, FAn meg lesznek egész jó rb-k amúgy

Chester
Chester
Reply to  katonadani
8 years ago

Pénzük viszont nem lesz rá.

Koviakos
Koviakos
8 years ago

Paxton Lynch, nem Payton! (Brownsnál van a hiba)

katonadani
Reply to  Koviakos
8 years ago

Hopp, köszi, javítottam

Fazekas Dániel
Fazekas Dániel
8 years ago

WR class ennyire mély vagy ennyire nincs kiemelkedő tehetség idén, hogy top16-ba csak egy embert tippelsz?

katonadani
Reply to  Fazekas Dániel
8 years ago

Messze nem olyan jó a wr class mint az utóbbi két évben, kiemelkedő sincs, treadwellt van aki top10be írta, engem nem győzött meg túlzottan. Amúgy van még 2 elkapó aki első körös lehet treadwell mellett, de az idei erős poszt a védőfal
egyébként meg többségben lesznek a védők az első körben, el tudom képzelni h csak 10 (körüli) támadó lesz az első napon

KidInk789 .
KidInk789 .
8 years ago

Én nagyon szomorú lennék ha támadófalember menne a Ravensbe,ilyen gyenge secondarynél.Ramseyért minden nap elmormolok egy imát majd.:D

touchdown89
touchdown89
Reply to  KidInk789 .
8 years ago

Ugyanez. Teljesen beleszerettem abba a pickbe… Nem vagyok szakértő, de szerintem Ravens-nél ő a No. 1. Nagyon szomorú leszek (és ideges), hogy ha nem nálunk köt ki, amire nagy az esély. 6. helyen választunk és 3 csapathoz is olvastam már őt, a legtöbbet persze a Jaguars-hez. Szóval ha minden kötél szakad az orruk előtt vinnék el, azonos mérleggel…

KidInk789 .
KidInk789 .
Reply to  touchdown89
8 years ago

Sajnos én is úgy érzem hogy nem fog lecsúszni odáig.Pedig mindenképp kellene az erősítés a secondarybe.Ha már ennyire rossz volt ez a szezon,és az elmúlt időszakokhoz képest ennyire jó a drafthelyünk,jó lenne valahogy…

touchdown89
touchdown89
Reply to  KidInk789 .
8 years ago

Meg fogok őrülni, ha ugyanolyan mérleggel elviszik Ramsey-t az orrunk elől… Már pedig ez nagyon sanszos… :(

loveidavid530 .
loveidavid530 .
8 years ago

Én Chicagoba inkább Jaylon Smith-t vinném, jobban kell oda egy gyors és agilis ILB mint egy fizikális

xct
xct
8 years ago

-hát nagyon meglepődnék ha A’Shawn Robinson 34ben DE lenne. ő abban gyenge lenne, mert pass rushban gyengébb. Az ő ideális posztja a 43as NT, ahol teret tudna biztosítani h a többi játékos megcsinálja a nagy játékokat.
-Treadwell kurvajó. WR classhoz annyit h Tredwell kiemelkedik, utána viszont nem biztos hogy van 1.kört érő Wr mivel nincs is nagy különbség ugy a 2 – 7-8.helyen lévő elkapók között. katonadani írta h még 2 WR mehet ki 1.körben, gondolom Colemanre gondoltm egyszer, de a 2.t nem tudom, hisz nincs konstans még egy top3 WR.
-Ragland nagy reach 11.pickre, főleg ilyen LB classban. csakugy mint Jack. Egy off-ball LB 4.pickre? hmm Aaron Curry. hát azért lehetne nagyobb impactot hozó játékost is vinni ott. akár Goffa jövőre, akár egy pass rusher.
-Rams és Spence nem értem, ok h PBA, de a Rams ezt nem engedheti meg, és Spence annyira nem is kihagyhatatlan prospect. Treadwell, M.Alexander, Apple talán okosabb lenne
-A Jaguars és Ramsey annyira egyértelmű pick h biztos nem az lesz :)
-a kör 2.fele?

xct
xct
Reply to  xct
8 years ago

Robinsonhoz még annyit hogy olvastam a Michael Brockers hasonlatot. Szerintem az tökéletes.

katonadani
Reply to  xct
8 years ago

-Robinson 3-4 NTnek sem jó, ezért gondolom inkább DEnek és 3-4 DEnek nem is a pass rush a feladata, hanem a futás megállítása és h helyet nyisson az OLBknek, ebben ő elég jó
– Treadwell annyira nem győzött meg engem azért hogy kurvajóként tekintsek rá
-Doctsonra gondoltam WRnél még, habár benne nem vagyok biztos, de pl Thomas is becsúszhat vagy valaki más
– Ragland reach ezt írtam is, de nem nagy szerintem. Jack van akinél a no1 prospect, qbt meg nem akartam a boyshoz írni, szerintem azt nem húznak. Buckneren gonsolkodtam csak nem olyan jó fit
– Ramsnél is indokoltam hogy miért, szokásuk BPA draftolni leszarva a needeket, de Treadwellen gondolkodtam ott nagyon
-a kör második felére még nem állok kész h magabiztosan lássam h ki fog beférni meg ki nem, ezért majd a legközelebbi mockom lesz teljes, ezt írtam a bevezetőben

xct
xct
Reply to  katonadani
8 years ago

-igen nem az a fő feladata, de egy top15ös 34es DEtől én elvárom h ne csak egydimenziós runstopper legyen. akkor az ilyen játékos nem ér top15öt. de amugy Robinson ér ennyit, csak 43ban.
-nézz Ole Miss meccset (akár tavalyról is) és meggyőzz Treadwell, ne csak olvass, nézz, néha többet ér. tényleg
-Doctsonnal szkeptikus vagyok, szerintem a rendszer tette őt naggyá. 2.körre árazom én innen BPről :)
-hajrá, a fűzős írók közül a te (draft)vélenyedet elismerem, mert látni h nem vaktába lövöldözöl

katonadani
Reply to  xct
8 years ago

Az biztos hogy 43-ban jobb helye lenne Robinsonnak, de hát a liga fele játssza csak ezt a rendszert.
Köszi :)

touchdown89
touchdown89
8 years ago

Vééégre mock draft :)))))))

touchdown89
touchdown89
8 years ago

Jöjjenek akkor a kérdéseim:

Mennyi esélyt láttok Ramsey draftolására 1-5 helyen?

Olvastam Chargers-hez, és Dallashoz is, a Jagsről nem is beszélve. A szakértőket kérdezném, hogy a Jaguars hajlamos-e hülyeségeket csinálni a drafton illetve, van-e esetleg esély arra, hogy mást húzzanak és ha igen, kit?

Leonidasz007
Leonidasz007
Reply to  touchdown89
8 years ago

Én szemály szerint esélyt azt látok hogy az első 5-ben kimegy, ellenben sztem nem feltételnül érné meg. Persze sok minden változik, addig még. Nagyon meglepődnék ha az ötben a Jaguarson kivül más vinné el, a Jaguárokra ellenben nagy esély van mert safety és corner is kellhet nekik és Ramseyvel Jolly Jokert húznának. Chargers sztem OL-t vagy DL-t húz. Dallas még elég ngy kérdőjel

touchdown89
touchdown89
Reply to  Leonidasz007
8 years ago

Én is látok esélyt, ez a baj :D Ne legyen igazam és én lennék a legboldogabb ha tévednék, de az az érzésem, hogy a Jags elfogja vinni… :(

katonadani
Reply to  touchdown89
8 years ago

Ramsey nekem nagy kedvencem, össze lehet hozni egy érvrendszert hogy a legjobb játékos a drafton. Ha a Titans nem marad 1/1-en akkor hozzájuk is el lehet képzelni sőt, láttam olyat h 1/1-re írta valaki Ramsey-t, de azért DBt talán nem éri meg ott elvinni. Szóval igazából az első 5 csapat mindegyikébe elkélne és akkor utána a Ravenshez. Szóval szerintem fel kellene trade-elni a Ravensnek, hogy elvigyék.

A Jaguars egyébként van amikor meglep sokakat, mint 2 éve Bortlesszal, de tavaly Fowler nem volt meglepő azért. Visszanéztem és renningan eltalálta draft előtti mockjában, a március 7-ei Packer Nationnel közös mockomban is azt írtuk

touchdown89
touchdown89
Reply to  katonadani
8 years ago

Mel Kieper is azt mondta, hogy ha a Ravens akar egy top védőt (Bosa/Ramsey), akkor fel kell trade-elni. Márpedig ez valószínűleg nem fog bekövetkezni.

katonadani
Reply to  touchdown89
8 years ago

igen vannak mockok ahol Bosa szabad még, de az talán még jobban meglepne, mint Ramsey

makosteszta
makosteszta
8 years ago

Az Eagles-nek nem érné meg inkább az o-falat erősíteni? Prospect qb-k vannak a későbbi körökben is, ha Lynch nem egy ideális választás, lehet későbbre halasztani a problémát. Vagy nincsenek jó prospectek guard/tackle posztra ezen a tájon? Akkor esetleg lehetne hátra trade-elni.

katonadani
Reply to  makosteszta
8 years ago

guardot nem éri meg első kör első felében. tackle lehet még, de qb sokkal fontosabb, egyszerűen nem lehet boldogulni a ligában a nélkül. Lynch meg azért jobbnak néz ki mit a többi project qb, nagyobb a potenciál és rövidebb idő alatt kinevelhető szerintem

Attila
Attila
8 years ago

Arra láttok esélyt, hogy a Pats tradel valamit, hogy első körben is legyen pickje? Vagy lehet nem is akar?

katonadani
Reply to  Attila
8 years ago

a Pats sokszor kitrade-el az elsőből, kétlem hogy a második végéből előre akarna jönni, szóval ha valaki csak Pats picket vár, az első nap nem érdemes fennmaradnia :)

touchdown89
touchdown89
8 years ago

Kicsit off a kérdés, de azért kapcsolódik valamennyire a drafthoz, (igaz nem az ideihez :D )

A kérdésem az lenne, hogy OBJ elképesztő szereplése mennyire meglepő? Gondolom minden előzetes várakozást felül múlt, de az egyetemi évek alapján, illetve a combeine-on mutatott teljesítménye alapján lehetett számítani ilyen kiemelkedő teljesítményre?

katonadani
Reply to  touchdown89
8 years ago

hát azért csak top15 pick volt, szóval kifejezetten meglepőnek nem nevezhető, de ekkora dominanciára talán senki nem számított.

labo7
labo7
8 years ago

Először játékosokról:
– Bosa: ha 4-3s sémán futó védelem lenne az 1/1, akkor egyértelműen őt választanák. Félek 3-4 DE-ként fázni fog az elején, de nagyon jó kis játékos, remélem Dallasba kerül.
– Ramsey: nagyon atletikus, remek méretekkel megáldott játékos és még van hova fejlődnie! Jacks nem szokott olyan hatalmas WTF dolgokat csinálni drafton, csak érdemes megnézni az elmúlt húzásaikat (Bortles, Yeldon, Hurns, Robinson, Cann, Telvin Smith).
– Hargreaves: imádom. Idén gyengébb volt, de előző éve nagyszerű volt. Kicsit kicsi, de amilyen képességei vannak a poszthoz, kiváló corner lesz az NFL-ben.
– Ragland: én nem értem miért tartják ilyen sokan első kör elejébe tartozó játékosnak. Engem egyáltalán nem győzött meg.
– Jaylon Smith: szerintem az egyik legtehetségesebb linebacker évek óta. Szinte mindent tud játszani, bármit meg fog tudni csinálni, amit kérnek tőle.
– Treadwell: lassú. Játékban sem igazán győzött meg, de tökéletes red zone célpont.
Csapatok:
– Cleveland: a helyükben hagynám ezt az irányítót húzok dolgot :D. Bárkit húzhatnak, de az ne legyen irányító.
– San Diego: tegyék rendbe a támadófalukat.
– Baltimore: CB.
– Mi: annyi lyuk van, hogy irányítót felesleges most húzni, mert jövőre is itt lesz a csapat (1/1, szia Watson). Smith, Hargreaves, Jack, Buckner négyesből valaki és happy day.
– Chicago: majd 3. körben Matakevich hoz egy Borlandet (sírás fog el), előtte pedig Robinson töri az utat.
Doctson-nál azért vannak jobb elkapók, Elliott összességében ott van nálam, ahol Gurley. Elliott: pass protectnél nem engedélyezett sacket, remekül lát a pályán, gyors, tud ütközés után is yardokat hozni, ha nem jó az első opció tud váltani, passzjátékban jó kezei vannak és simán be lehet vonni. Készüljetek, combine is coming!

katonadani
Reply to  labo7
8 years ago

Combine-ra lesz egy nagyobb anyagunk jövő hétfőre, az eddigiekhez képest elég extra :)

fkosh
fkosh
8 years ago

lehet ismerkedni a prospectekről
https://bowl.hu/prospect-ismertetok

katonadani
Reply to  fkosh
8 years ago

dicséretes a befektetett munka, de ahogy néztem nagyrészt nfl.comról lett áthozva magyarul, ami persze nagy segítség az angolul kevésbé tudóknak.
Tervezünk mi is prospect-ismertetőket írni az FA-sorozat és a Combine után, kevesebb játékosról de talán bővebben, gifekkel, mint tavaly Beasley-ről:
https://fuzovelkifele.com/2015/05/22/a-jovo-sackkiralya-vic-beasley/

fkosh
fkosh
Reply to  katonadani
8 years ago

nyílván ezek 90%a fordítások, nincs olyan magyar ember aki ilyen átfogó ismerettel rendelkezni akár csak egy prospectről…
az a beasley irás fasza volt, de pl ha engem érdekel egy prospect, teszem azt egy 3.körös DE Carl Nassib, akkor elolvasom a bowl.hus írást, majd megnézem 1-2 ilyen(tehát 1 meccsről összevágott minden snap) videot
https://www.youtube.com/watch?v=GGwimKgHYrg
máris képben leszek a prospectről. sokkal inkább mint 5-6 gifet(tehát playt) tartalmazó cikkel.
de dicséretes a Beasley cikk is, mondom fasza volt az tavaly.

katonadani
Reply to  fkosh
8 years ago

persze én se gondoltam h bárki rendelkezik ekkora tudással itthon. csak zavart az első pár elolvasásánál, hogy ezt mintha már olvastam volna. Én mondjuk ha egy prospectről képbe akarok kerülni, akkor 3-4 scouting reportot elolvasok minimum, mert több scout többféleképpen látja és ebből rakom össze inkább a saját meglátásaim, véleményem.
Ezek a draftbreakdown videókat én is szeretem, sokkal értelmesebb mint egy highlights videó, mert abból a rossz tulajdonságok nem látszanak. Persze az átlagszurkolóknak az sokkal látványosabb és érdekesebb :)

zekeffron
zekeffron
8 years ago

Jó írás.
Folytatás mikor várható? Falcons kimondottan érdekelne… :)

katonadani
Reply to  zekeffron
8 years ago

valószínűleg nem ez lesz folytatva, hanem új lesz, mert sok változik a combine-on, de majd utána valamikor tervezek írni ismét, meglátjuk hogy lesz időm :)

Chester
Chester
8 years ago

Jaylon Smith úgy néz ki kihagyja a teljes 2016-os idényt, kár érte, pedig top15-ös prospect volt.

katonadani
Reply to  Chester
8 years ago

yep, most már nem is tenném első kör(első felé)be

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

42
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x