Connect with us

Minden ami NFL

Josh Norman legjobb 5 elkapója

Josh Norman volt a tavalyi év legjobb cornere. Csak Odell Beckham tudta megégetni kicsit. Ennek ellenére az emlékezetes 15. heti párharcuk után azt találta mondani, hogy reméli, megmutatta, kis is valójában OBJ. És Beckham nincs is benne Norman top5-ös listájában.

 

norman beckham

 

Konkrét rangsor nélkül az öt legjobb NFL elkapó Norman szerint (számozást csak a tagolás miatt használok):

 

1. Julio Jones, Atlanta Falcons – 136 elkapás, 1871 yard, 8 TD

 

Jones és Norman a 16. héten összecsapott egymással és Jones 8 elkapást és 91 yardot szerzett. A Falcons elkapója ezen felül is zseniális volt, mindössze 93 yarddal maradt el Megatron minden idők legjobbjától. Norman szerint Jones a liga egyik legrobbanékonyabb elkapója, aki bármilyen útvonalat meg tud futni teljes sebességgel, ami miatt szinte lehetetlen levédekezni. Ezzel csak egyet érteni lehet, abszolút jogosan van a listán.

 

2. Antonio Brown, Pittsburgh Steelers – 136 elkapás, 1834 yard, 10 TD

 

Ismét egy 1800+ yardos elkapó, ami brutális. Teljesen egyedi mozgáskultúra, kiszámíthatatlan irányváltások, robbanékonyság és remek az elkapások után is. Vitathatatlanul a liga top3 elkapója között van, bár Big Ben nélkül eléggé el volt veszve.

 

antonio

 

3. Dez Bryant, Dallas Cowboys – 31 elkapás, 401 yard, 3 TD

 

Dez törött lába és Tony Romo kiesése nagyon meglátszott a teljesítményén. Josh Norman 26 yardon tartotta, de a tavalyi Bryanték ellen ez azért nem volt egy nagy cucc. Bryant egy Calvin Johnson 2.0, hatalmas fizikális elkapó, az ez előtti három évben 3900+ yardot és 41 TD-t szerzett. Helye van a listán.

 

4. AJ Green, Cincinnati Bengals – 86 elkapás, 1297 yard, 10 TD

 

Green egy érdekes játékos. Vannak zseniális meccsei, amikor 227 yardot és 2 TD-t szerez, majd folyamatosan 100 yardon tartják. Norman leginkább a számaival érvelt mellette, de szerintem ő már pont nincs a top5-ben.

 

5. Kelvin Benjamin, Carolina Panthers – 73 elkapás, 1008 yard, 9 TD

 

Benjamin tavaly végig sérült volt, előtte viszont egy viszonylag jó szezonja volt. Egy hatalmas, ezzel együtt lassú és sokat dropoló elkapó. Nyilván kellett mondani valakit hazai pályáról is, de Benjamin nagyon messze van a top5-től, de még a legjobb 10-ben sincs benne.

 

NFL: Carolina Panthers at New Orleans Saints

 

Az én véleményem szerint a 15 meccsen 1450 yardot, 13 TD-t szerző Beckhamnek, aki ráadásul 100+ yardot és TD-t szerzett Norman ellen, helye lenne a top5-ben. Akár Green, akár Benjamin helyett. Akit én még nagyon hiányolok, az a Houston Texans elkapója, DeAndre Hopkins. 111 elkapás, 1521 yard és 11 TD úgy, hogy Brandon Weeden, Ryan Mallett és Bryan Hoyer dobált neki a szezon során, igazán impresszív. Rajta kívül Allen Robinson, Brandon Marshall, Larry Fitzgerald, Jordy Nelson és Alshon Jeffery versenyezhetne a top5-ért.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!