Connect with us

Minden ami NFL

Melyik csapat irányítója lesz 2017-ben Jimmy Garoppolo?

 

Többször foglalkoztunk már ezzel a kérdéskörrel, volt róla szó a szezon elején, illetve egy olvasónk is felvetette nekünk a legutóbbi podcastünkben, de minden egyes eset után olyan információk jöttek napvilágra, amitől okosabbak lettünk egy kicsivel. A legutóbbi hír vele kapcsolatban a leglényegesebb szempont volt: az ára. A Patriots egy 1. és egy 4. kört szeretne kapni a fiatal irányítóért, akire jó eséllyel pályázik több csapat is.

 

jimmy_garoppolo

 

Akiknek égető szüksége lehet irányítóra

 

Cleveland Browns

 

A Browns állítólag már megkereste a Patriotsot Garoppolo iránt érdeklődve, ráadásul két első körös pickkel is rendelkeznek, amiből a hátrébb lévőt akár feláldozhatnák érte. Én személy szerint nem tartom valószínűnek, hogy akár őt, akár valamelyik újonc irányítót Clevelandbe csábítanák. Van ott 4 irányító, még ha ránézésre egyik rosszabb mint a másik, de ha tényleg dübörög a moneyball arrafelé, akkor nem fognak ilyen értékes picket beáldozni egy irányítóra. Meg különben is, náluk Wentz sem érte volna meg a korai picket, akkor miért pont az idei felhozatalból hoznának maguknak az első körben irányítót? De ez az én véleményem, a többség szerint meg érkezni fog irányító, és van is rá sansz bőven, így joggal van ebben a blokkban a Browns neve.

 

San Francisco 49ers

 

Chip Kelly és Trent Baalke esetleges menesztése itt is felkavarta kicsit az állóvizet. Úgy gondolom, hogy ahová Josh McDaniels, a Patriots jelenlegi támadókoordinátora – aki már főedzőként képzeli el magát 2017-ben – igazol, oda jó eséllyel vinné magával Jimmyt is. Ráadásul egy GM és/vagy edzőváltás sok esetben eredményezi egy új franchise irányító kiválasztását is. A 49ers biztos az első két hely valamelyikén fog választani a 2017-es játékosbörzén, azt meg lehet nem áldoznák be Garoppoloért, de a 2. körös pickjük az “majdnem” elsőt érne, amibe lehet beleegyezne Belichick is. Ugyanakkor még nem írnám le Kaepernick megtartását sem, hiszen erre is látok esélyt, de ez a valószínűtlenebb.

 

NFL: New England Patriots-Training Camp

 

Chicago Bears

 

A harmadik olyan csapatnak is itt a helye a felsorolásban, akik a top5-ben húznak, és irányító kell nekik. A Bears helyzete hasonló a 49erséhez abban a tekintetben, hogy egy top5-ös draftcetlit nem biztos, hogy beáldoznak érte, ugyanakkor ők is esélyes, hogy irányítót néztek ki maguknak ezen a helyen, akkor miért ne a kevesebb kockázattal járó Garoppoloba fektetnék azt? A Bears egy nagyon jó és fiatal csapatot kezdett építeni, ahonnan – sok apró kiegészítő darab mellett – egy franchise irányító a legnagyobb hiánycikk, Cutler kivágásával pedig meg is lenne rá a pénz.

 

Akiknek szüksége lehet irányítóra, de nincsenek pole pozícióban

 

New York Jets

 

Csoportriválisként nem biztos, hogy szívesen adnának egy franchise irányítót az ellenfelüknek, de ha megfizetik… A Jets ugyan bepróbálkozott Bryce Petty és Christian Hackenberg draftolásával is, meglepődnék, ha kettejük közül megkapná valaki a kezdőirányító posztot, bár semmi sem lehetetlen. Geno Smith szerződése lejár, és épeszű ember nem is akarná megtartani, de New York zöldebbik felén láttunk már furcsaságokat. Ryan Fitzpatrick pedig egyszezonos csoda volt, így őt is bátran elküldhetik. Csakhogy a Jets cap-helyzete az egyik legrosszabb a ligában, Garoppolot pedig hamarosan meg kéne fizetni.

 

Buffalo Bills

 

jimmy_garoppolo_2

 

Szintén közrejátszik a csoportrivális faktor, ráadásul az edzőhelyzetük sem egyértelmű. A Ryan testvéreket lapátra tették, viszont egyes források szerint az ideiglenes HC, a korábbi támadókoordinátoruk Anthony Lynn végleg megkapná a vezetőedzői posztot. Lynn egy csodát csinált a támadósorral, és a liga egyik legtöbb pontot szerző alakulatává tette a Billst, nem csoda, hogy egy főedzői székkel marasztalnák őt Buffaloban. Ráadásul a hírek szerint nem szimpatizál Tyrod Taylorral (ráadásul a szerződését is nagyon jól összerakták, így elküldhetik minimális veszteségért), a csapat jelenlegi kezdőirányítójával, E.J. Manuel meg, ööö, értitek, ráadásul free agent lesz. A Billshez is akkor tudtam volna igazán elképzelni Garoppolot, ha McDaniels kapja meg a HC posztot, Lynn esetében már nem lennék biztos ebben a forgatókönyvben.

 

Akiknek megérné megadni a kért ellenértéket

 

Arizona Cardinals

 

Balentin kolléga vetette fel az ötletet, ami nagyon tetszik, és még realitása is lehetne. A Cardinals a rossz szezonja miatt valószínűleg az első kör közepén húzhat, amit én a helyükben simán beáldoznék Garoppolora. Hiába az elvárásokhoz képest gyengébb szezon, a keret nem lett gyengébb a tavalyi garnitúrához képest, sőt, így továbbra is az NFC West méltó esélyeseként fogjuk őket jövőre is számon tartani. Viszont Carson Palmer már öreg, idén ráadásul még a szezonja is pocsék volt, egy évig simán lehetne Garoppolo mentora is, majd átadná neki a helyét. A fiatal irányító is jól járna, mert lehet nem azonnal kezdene, de egy erős csapatba kerülne, amivel Super Bowlért harcolhat majd. Egyedül a fizetési keret az, ami ronthatja az összképet, hiszen idén több fontos szabadügynöke is lesz a Cardinalsnak, akiket érdemes lenne megtartaniuk.

 

NFL: New England Patriots at Arizona Cardinals

 

New England Patriots

 

A végére hagytam a jelenlegi tulajt is, akinek egy esetben éri meg megtartani a fiút: ha Brady visszavonul legkésőbb a 2017-es szezon után. Nem látok Brady fejébe, de én most nem látom ennek a jelét, de bármikor közbejöhet egy sajnálatos sérülés, ami rögtön megváltoztatja a karriered. Reméljük semmi ilyen nem történik, de így Brady sem fogja önként odaadni a helyét, miért is tenné? Viszont Garoppolo sem fog a végtelenségig csereirányító lenni, a Pats meg most kaphatja érte a legnagyobb ellenértéket, hiszen még egy évig él Garoppolo rookie szerződése, így “pusztán” egy 1. és 4. körös pickért lenne egy évre egy olcsó, hosszú távon pedig egy franchise irányítód.

 

Én ezeket a csapatokat tartom reálisnak mint Garoppolo új állomása. Szóban forog még pletykaszinten a Jaguars vagy a Redskins is, de ezekre én nagyon kevés esélyt látok. Nagyon valószínű hogy távozik, az FA Market nyitásának egyik legizgalmasabb témája biztosan ő lesz majd.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!