Connect with us

Magyar foci

Sztárelkapói szállították a győzelmet a Steelersnek

A HFL nyitófordulójának legjobban várt meccse, a hétvége rangadója, a tavalyi döntő visszavágója simább mérkőzést, vagy pontosabban végeredményt hozott, mint vártuk. A Miskolc Steelers sztárelkapóinak parádézásával húzta be a Budapest Cowbells elleni párharcot egy kifejezetten szeles, hideg délutánon.

 

 

Az előzetes várakozás az volt, hogy a Steelers rengeteget fog passzolni, azonban ez az első félidőben nem nagyon valósult meg, összesen 9 passzjátékot indítottak 14 futójáték ellenében, ez persze indokolható is volt a rendkívül erős szél miatt, a passzjátékot nagyon megnehezítő körülmények közt kellett játszaniuk a csapatoknak. Lesiv Pavlo beállása és a támadósorba való intergrálása pozitívan hatott a tavaly kissé egydimenziós – ámbár hatékony – offense-be. Az ő használatával (9 futás 55 yard az első félidőben) egyrészt mérsékelték a passzjáték és a szél kombinációjában rejlő kockázatokat, másrészt a Cowbells védelmét is arra kényszerítették, hogy jobban tiszteljék a futásokat.

 

Ennek a második negyed elejére lett meg a hatása, amikor végre repült egy hosszú labda Troy Rice felé, amit bravúrosan le is húzott 36 yardért, ezt pedig egy AJ Benson 9 yardos TD követett. A félidő vége felé egyébként a Eaton Demetrius Lamar („Meechie”) is beállt futónak, pedig ő a Steelers belső linebackere és nem mellesleg főedzője. Elképesztően atletikus játékos, ezt egy 2 yardos TD során is megmutatta, ahol profikhoz méltóan nyújtotta be a labdát a célterületre, kinyújtva a lábát, mielőtt térde földet érne.

 

A Cowbellstől vártuk a sok futást, az első negyedben meg is kaptuk (7 futás, 2 passz), azonban a második negyedre a passzok kerültek túlsúlyba. Hol Roják Richárd, hol Cseperkáló Péter cipelhette a labdát az elején, de néha az irányító Czirók Márton is beállt a sorba, akár passzjátékok esetén sackekből kimenekülve, akár option játékok során. Czirók egyébként – Vasyl Jordanhez hasonlóan – 50 százalékos pontossággal vonulhatott be az öltözőbe, de néhány droppal is meg kellett birkóznia. Félidőben 14-7 volt az állás a Steelers számára, ekkor még rendkívül szoros volt a találkozó és látványos játékokból hiányérzetünk is lehetett.

 

 

A második félidőre sok minden változott. A Cowbells egy remek drive-val nyitott, egy 9 playes támadássorozatot vezettek – amiben volt egy 17, egy 20 és egy 21 yardos átadás is, valamint egy 11 yardos option-futás is a QB részéről -, melynek végén Czirók maga futotta meg a hatpontost, ekkor közel sem gondolhattuk, hogy többször nem kerülnek fel a fővárosiak a pontokat jegyző listára.

 

A Steelers egyből válaszolni tudott, a recept pedig ugyanaz volt: bravúr elkapás Rice-tól, rövidebb elkapott TD Bensontól. A fordulat pedig ezután következett be, mondhatnánk azt is, hogy a momentum egyértelműen a hazaiak oldalára fordult a következő körülbelül 5 percben.

 

Először is egy kickoffot ejtett el a Cowbells – nem returner – játékosa egy rövid rúgás után, amit a miskolciak megszereztek, így kedvező helyről jöhettek és mezőnygólig el is jutottak. Ez azonban még nem volt végzetes. A következő drive-ban pedig a már említett Meechie sackelte Czirókot, ráadásul az irányító nem is ért földet (csak védőt), mielőtt kiejtette a labdát, így fumble, szabad labda és a Steelers megszerezte azt a Bells 34-esén. De még ez sem döntötte volna el feltétlen a csatát, hiszen a Karim Trabelsi fiai puntra kényszerítették a miskolciakat. Ez a punt viszont már tényleg döntő volt, ugyanis a vendégekre fújtak egy roughing the kicker büntetést – jogosan -, ezzel pedig folytathatta a támadást a Steelers, amit elég gyorsan, egy játékból be is fejeztek, most Troy Rice elképesztő elkapásával az endzone végében.

 

 

Ezzel pedig kvázi vége is lett a találkozónak, de legalábbis eldőltek a fontos kérdések. A Cowbells nem tudott már épkézláb támadást összerántani, a Miskolc azonban még egyszer eljuttatta a célterületre a labdát két hosszú Benson elkapás, majd egy Vasyl Jordan futást követően.

 

Érdekesség, hogy eddig a TD-ig (ezután már csak egy drive-juk volt) negatív futott yardon állt a Steelers a második félidőben, ami az első félidő alapján meglepő lehet, de igazából ezt várhattuk tőlük, azaz a kiváló elkapókra való játszást. Ez maradéktalanul össze is jött nekik, Rice (4 elkapás, 94 yard, TD) és a végül MVP-nek választott Benson (6 elkapás, 96 yard, 2TD) is szinte levédekezhetetlen volt a Cowbells cornerei számára, de ezt a két WR-t nagyon nehéz lesz megállítania bárkinek is, a Steelers pedig címvédőként megmutatta, hogy idén sem gyengültek, sőt.

 

A Cowbellsnél rendbe kell kapni kicsit a srácokat és oda kell figyelniük a teljesen felesleges büntetésekre, bőven 100 yard felett kaptak ilyet. Elég sok read-optiont és fake screent játszottak Czirókék, de azért láthattuk azt is, hogy miért kellett a kiváló atlétának tavaly elkapót játszania, egyáltalán nem segítették ki a célpontjai, ráadásul elég sok ütést is kapott a zsebben, biztosan úgy ment haza, hogy mindene fáj.

 

 

És hogy kicsit a körítésről is essen szó, eszméletlenül hideg volt az erős szélnek köszönhetően, a kommentátorállásban – ahol a statisztikákat és a tévés órát kezeltem a DigiSport számára – pedig hatványozottan igaz volt ez és az, hogy én megfagytam az hagyján, de Szarka Andrásnak és Koleszár Dávidnak még le is kellett közvetítenie a találkozót a közvetítés számára összeállított tákolmányon. A pálya egyébként remek volt, a vonalak és számok felfestésével sem volt semmi probléma, a számok különösen jól mutattak és meglepően hasznosak is voltak, ugyanis a pályaszéli kis bójákat nem is tudtuk használni. A hangulat is meglepően jó volt, a szurkolók kitettek magukért.

 

A mérkőzés összefoglalóját a legszebb jelenetekkel ERRE a linkre kattintva nézhetitek meg a Digi Sport jóvoltából és ha minden igaz, a teljes találkozó is felkerül majd holnap az internetre. A következő mérkőzésre két hetet kell várni, akkor majd Győrbe utazunk (április 9 vasárnap, 12.00), amit szintén élőben közvetít majd a Digi, A csatornán azonban ajánljuk majd jövő héten az Első és 10 magazinműsort, amiben elemzik majd a mai és tegnapi mérkőzések legszebb, legérdekesebb, legvitatottabb jeleneteit is, illetve én megpróbálok majd pontosabban jósolni a Heroes@Sharks találkozóra, mint tettem azt erre a hétvégére. Mondhatnám, hogy nem lesz nehéz, de mindkét oldalon új, ismeretlen irányító kezd majd.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!