Connect with us

Hír

Így keresett Green meccsenként 1 millió dollárt

Tegnap este jött a hír, hogy a Pittsburgh Steelers elbocsátotta a tavaly szerződtetett tight endjüket, Ladarius Greent, aki nem ment át a csapat fizikai tesztjein. Szegény játékos nem tehet róla, de elintézte, hogy a Steelers történelmének egyik legrosszabb free agent igazolása legyen, aki meccsenként 1 millió dollárt keresett rövid Steelerses pályafutása alatt.

 

 

Greenel tavaly kötött a Steelers egy 4 éves, 20 millió dolláros szerződést, a csapat szerencséje az volt, hogy minden szerződésben minimális garantált tartalmakat próbálnak kiharcolni, ahogy ezt Green esetében is megtették. Így lett “csak” 6 milliós bukó az egészből, illetve a cut során keletkezett $3,5 milliós dead money még a capet terhelő összeg. Ha hozzávesszük, hogy Green csak 6 meccset tudott játszani a sérülése miatt, akkor meccsenként 1 millió dollárt keresett, 18 elkapásért ($333 ezer dollár/elkapás) és egy TD-ért ($6 millió/TD) ez nem rossz biznisz. Meg is kell becsülnie a pénzt szegénynek, mert könnyen lehet, hogy ez volt karrierje utolsó szerződése.

 

Nick Korte, a kompenzációs pickek “szakértője” szerint, ha a Steelers nem szerződteti Greent tavaly, akkor egy 6. körös kompenzációs pickkel gazdagodtak volna, amit Steve McLendon távozásáért zsebeltek volna be. Ám ami még nagyobb problémákat felvet, az a Steelers orvosi stábja, aki zöld utat adott Green leigazolására, mikor ilyen súlyos agyrázkódási problémákkal szenvedett. Korábban Brandon Boykin esetében szintén benéztek egy sérülést, ami ellenére leigazolták, idén pedig az üvegtérdéről híres T.J. Wattot draftolták az első körben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!