Connect with us

Hír

Egy játékos, aki még sosem játszott korábban, első meccsére hajt

Elég hihetetlennek tűnik egy olyan sztori, ami egy NFL játékosról szól, aki korábban se a középiskolában, se az egyetemen, se az NFL-ben nem lépett pályára tétmeccsen, pedig igaz! Lawrence Okoye Angliából érkezett szerencsét próbálni az NFL-be, miután már az atlétikát megunta, és 4 éve vár arra, hogy végre pályára léphessen a ligában.

 

 

Nagyon hosszú tanulási folyamat áll mögöttem, de úgy gondolom, idén már készen állok az élesben való bevetésre. Sajnálatos módon eddig még nem kaptam lehetőséget a pályára lépésre, csak edzőmeccseken, pedig megvan bennem a versenyszellem és az akarat, különben már rég hagytam volna az egészet elveszni. Készen állok a kihívásra, és hiszem, hogy ez az én évem lesz!

 

Okoye a 2012-es Londoni Olimpián még diszkoszvetésben indult, ahol a 12. helyen zárt, 2013-ban pedig úgy gondolta, ideje lenne NFL karrierbe kezdenie úgy, hogy előtte csak atletizált. 2013-ban viselt először sisakot és vállvédőt, amikor a New Orleans Saints meghívta egy pre-draft vizitre a kiváló fizikumú Okoyét, aki a méreteiből adódóan tökéletes belső védőfalember lehet. Meglepő módon talált is csapatot, és draftolatlan újoncként került a 49ers rosterére. A 2 éves kaliforniai kaland után sorrendben a Cardinals, a Jets, a Cowboys és a Bears gyakorlócsapata következett, idén pedig a Miami Dolphins kínálta meg egy szerződéssel. A 25 éves védőfalember állítólag meglepően jó benyomást keltett Adam Gase stábjára, maga a főedző is szóvá tette egy nyilatkozatában.

 

Nem egyszerű a helyzete, hiszen hatalmas hátrányt kell rövid idő alatt ledolgoznia. Amíg ezek a srácok 7-8 éves koruk óta űzik ezt a sportot, ő 21 évesen kezdte el először, de meg kell mondjam, ez az edzéseken egyre kevésbé látszik. Az irányváltása és a sebessége már-már NFL szintű, még egy kis technikai képzés kell, és akár meglehet számára a hely a végső keretszűkítésnél.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!