Connect with us

Összefoglaló

Mennyit is számít egyetlen mezőnygól

Titans 12 @ 9 Browns (OT)

Micsoda soccer mérkőzés! A srácok valószínűleg belátták, hogy az NFL nem az ő pályájuk és sportágat szeretnének váltani.

A félelmetes red zone támadósor

Mariota ugyan nem volt teljesen homály, de az elkapói gyakorlatilag képtelenek voltak elszakadni, illetve a futójáték sem akart működni. Ugyan Murray-nek volt több szép futása is (több védőt is megfektetett), a védelem elnyomta őket, főleg a kritikusabb pillanatokban. A védelem viszont itt is kitett magáért. Byard lett a nap élmunkása a három leszedett labdával. Nagyszerűen költözött bele a megszeppent clevelandi irányítók fejébe.

Ha a butaság fájna…

Egyszerűen nem értem ezt a Brownst. Van három fiatal irányítójuk és Hue Jackson egyszerűen nem hogy egy szezonra, gyakorlatilag egyetlen egy meccsre sem tud kezdő irányítót választani. Amíg nem látják be, hogy a fejlődéshez játékidő kell, a szomszédig sem fognak eljutni. Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy Hogan sérült, így egy cserét igazán megspórolhatnának, és egyszerre felküldhetné a Browns Kizert és Kesslert is…nem lenne ez nagyobb ostobaság annál, mint ami most megy.

Plusz 10 363 egymást követő snap után Joe Thomas is megsérült. Valószínűleg belefáradt az éppen aktuálisan védendő irányítók nevének megtanulásába. Az egyetlen jó dolog, hogy a futások megállítása működött…méghozzá nem is akárhogyan! Egymás után négy gólvonali futást védekeztek ki. Ehhez a viszonylag jó védelemhez már csak egy fegyelmezett játék kéne (csak az első félidőben 8 büntetést sikerült összeszedniük – ez több, mint egy átlag csapat egy teljes mérkőzésen szokott) és akár győzelmeket is szerezhetnének.


Jaguars 27 @ 0 Colts

A Jaguars nagyon gyorsan lelépte a gyengélkedő Coltsot. Gyakorlatilag egy pillanatra sem tudott tényezővé válni Chuck Pagano csapata.

A gyors kezdés

Rögtön az első negyedben bicepszet villantottak és végül a védelem nem is engedte el az előnyt. Természetesen nem a világ legnagyobb dicsősége a Colts megfogása, de azért azt ne vegyük el tőlük, hogy egyetlen egy pontot sem engedtek. A védőfal brutális volt, a Jaguars 10 sacket szerzett a mérkőzésen. Az év igazolása díjat pedig odaadhatjuk Calais Campbellnek, aki már 10 sacknél jár a szezonban, ez több, mint amennyi például az egész Tampy Bay Buccaneers csapatának van (7). Bortles is egészen jól észrevette, amikor előnyben voltak elkapói, így mondhatni, jól játszott. A futójáték is egészen jól működött Fournette hiányában is. Tovább nem igazán merem dicsérni őket, mert ekkora előnynél nem kapunk reális képet a játékosok valós tudásáról.

Ezért nem érdemes kockáztatnia Lucknak

Indianapolisban most nagyon megy a matek, ugyanis Lucknak még négy évig van szerződése. Ha most év végén beáll és megsérül, számára ennyi volt. Nos Brissett 10 sacket nyelt be és állandóan nyomás alatt volt, így nettó öngyilkosság lenne ezen fal jellegű készítmény mögé berakni. A védelem sem volt az igazi, gyakorlatilag nincsen mutató, amiben akár csak egy közepesen gyenge szintet hoznának.


Jets 28 @ 31 Dolphins

Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy ezt behúzza a Jets, de végül sikerült felélednie a Dolphins támadóinak és nagy nehezen ugyan, de sikerült felülemelkedniük a kezdeti nehézségeken.

Hiába a győzelmek, ez még a Jets

New York zöldebbik felén úgy tűnik, hogy észbe kaptak, hogy túl sok a győzelem. Mégis hogyan lesz így 1/1? Egyszerűen nincsen más magyarázat arra, hogy a második félidőben mégis mit műveltek. Alapjáraton a támadósor nem teljesített annyira jól. Forte például mind a futásokban, mind az elkapásokban használható volt. A védelemben a két újonc néha zavarba jött, illetve még nem tökéletes a kommunikációjuk, de szerintem fejlődőképes páros. A védőfal pedig egészen szépen dolgozott, noha csupán 3 sack jött össze nekik. Ez önmagában nem egy rossz szám, csupán ettől az egységtől sokkal többet várnánk.

Teljesült a Dolphins közönség vágya

Állítólag a közönség azt skandálta, hogy Moore-t akarják Cutler helyett. Nos a kívánságuk teljesült, ugyanis Cutlert a harmadik negyedben a védő még le akarta kísérni a földre, noha az irányító eldobta a labdát. A jelenetsor nagyon sok hasonlóságot mutatott Rodgers sérülésével…sajnos az eredményben is. Mindenesetre a vártakkal ellentétben nem megzuhant a Dolphins, hanem újult erővel indultak meg és Moore-Stills-Landry hármas visszahozta a reményt. A védelem is felfickósodott a meccs második felére, tehát van a csapatban potenciál. Nagy kérdés, hogy ha az ellenfelek eleve Moore-ra készülnek, akkor is sikeresek tudnak-e lenni. Csütörtökön Baltimore-ban választ kapuk erre a kérdésre.


Buccaneers 27 @ 30 Bills

Egy szoros meccsen, egyetlen egy mezőnygóllal nyert a többet és jobban futó csapat.

Nem árt, ha van védelmed

Winstont alapvetően nem hátráltatta a vállsérülése, néhány hibától eltekintve egészen hatékony volt. Miután csapata gyakorlatilag képtelen volt futni, minden felelősség az ő vállán volt. Ezzel pedig élt is, az utolsó pillanatig meccsben tartotta csapatát. Ezen a mérkőzésen egy hatékony futásmegállítással rendelkező védelemmel simán nyerhettek volna. Ugyanis DeSean Jacksont még szabálytalanul sem tudták levédekezni, illetve az újonc TE, Howard is karriernapot tartott.

Megvan McCoy első futott TD-je!

Kijárt ez már neki, hiszen nagyon sokat tett most is csapata győzelméért. A végén ugyan elhagyott egy labdát, de szerencsére ennek nem a győzelem lett az ára. Taylor is nagyszerűen használta mobilitását és passzai is többnyire pontosak voltak. Természetesen még mindig nem mehetne el zsebirányítónak, de ebbe a jelenleg futó támadószisztémába nagyszerűen illeszkedik. Ugyan 27 bekapott pont nem lelkesítő, de a legvégén kierőszakolt fumble készítette elő a terepet a győztes mezőnygólnak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!