Connect with us

Érdekességek

Az Eagles nyeri a nagyfiúk játékát

A Philadelphia Eagles csapata idén sok szempontból domináns. Kiemelkedik ebből az, hogy a labda mindkét oldalán nyernek a nagyfiúk játékában, tehát az Eagles támadófala és védőfala is kiváló teljesítményt nyújt. Extrém jó példa volt erre a Bears elleni meccsük, ahol 176 yardot tettek meg a földön és mindössze 6 (!) futott yardot engedtek a Bearsnek. Természetesen nem csak ezen a meccsen domináltak a játék ezen részében, hanem egész évben. Tizenkét forduló után ők futják a második legtöbb yardot és ők engedik a legkevesebb futott yardot.

 

Forrás: Jimmy Kempski / PhillyVoice

 

A szezonban 1622 futott yardnál és 716 engedett futott yardnál tart a csapat. Ez meccsenként 82,4 yardot jelent az ő javukra. Ez nem hogy nagyon jó, ez történelmileg is kiváló! Ha fenn tudják ezt tartani a következő 5 meccsen is, akkor az NFL történetének 8. legjobbjai lehetnek ebben a tekintetben.

 

Forrás: Jimmy Kempski / PhillyVoice

 

A fenti hét csapatból öt konferenciadöntőbe -, három Super Bowlba jutott, kettő pedig meg is nyerte a nagydöntőt. Ezt a magasfokú dominanciát az Eagles egyrészt az elképesztő védőfalának köszönheti, akik az ellenfél running backjeinek 491 yardot engedtek idén, 2,9-es átlaggal. A Curry-Jernigan-Cox-Graham kvartett minden egyes tagja magas szinten játszik nem csak a futás megállításában, de pass rushban is.

 

A túloldalon természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a változatos futójátékot a négyfejű futószörnnyel, de a támadófal kapcsán egyszerűen top egységről beszélhetünk, ahonnan a klasszis Jason Peters ráadásul a szezon közepe óta hiányzik is. Az Eagles láthatóan belülről kifelé építkezett és azt a hagyományos felfogást választotta, hogy nyerd meg a nagyfiúk játékát, utána jöhet a többi.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!