Connect with us

Beharangozó

Az esélyesek hozták a kötelezőt

A Jaguars, Saints, Ravens trió hozta a kötelezőt, így nem kerültek lépéshátrányba és még mindig rájátszás helyen vannak, a Washington pedig legyőzte a Cardinalst. 

Jacksonville Jaguars – Houston Texans

Nehezen indult el a mérkőzés, hiszen öt perc után szerezték meg a csapatok az első first downt, de ezek után a lényeges dolgokat már az első félidőben eldöntötte a Jacksonville. Az első jó megoldások elindították a hazai csapatot, akik zsinórban három dirve-ból is touchdownt értek el, Bohanon és Jaydon Mickens két hat pontosával, utóbbinak ezek voltak élete első NFL pontszerzései.

Yates a mérkőzés előtt joggal félhetett a félelmetes hazai védelemtől, a Jags defense most is megmutatta, hogy ők a liga legjobb védelmi egysége jelenleg, az egész első félidőben összesen három first downt engedtek, ezek mellett két sacket is elértek, az egyikből majdnem labdaszerzés lett, de azt még vissza tudta szerezni a Texans, a félidő végén azonban Church már leszedett egy Hopkins felé tartó labdát, amit Keelan Cole touchdownjával büntettek meg. Mickens a touchdownok mellett még visszahordásban is jeleskedett, de a labdára még figyelnie kell a fiatal elkapónak, mert egyik jó visszahordásánál ki tudták szedni a kezéből a labdát, azonban szerencséjére egy csapattárs tudta összeszedni a kipattanót. Bortles az egész első félidőben remekül játszott, nem vállalt el feleslegesen hosszú passzokat és ha közel is értek hozzá, akkor sem ijedt meg, hanem okosan oldalra kidobta a labdát. Az első félidő végén a jaguárok 31 pontos előnnyel mehetek pihenni, ez az előny franchise rekord is egyben.

A második játékrész elején még megpróbált visszajönni a meccsbe a Texans egy Hopkins TD-vel, aki ebben a szezonban már 12. hatpontosát szerezte, ami egyben franchise rekord is, de még mielőtt beleélte volna magát a Texans a fordítás lehetőségébe, egy hosszú Cole elkapás után nem sokkal ismét Bohanon volt eredményes. A végeredményt Corey Grant magán akciója állította be, a fiatal futó egyedül vitt végig egy drive-ot négy futással, aminek a végén be is ért az end zone-ba. Ezek után már egyik csapat sem erőltette meg magát, így szépen lassan lecsordogált a mérkőzés.

Bortles talán élete legjobb meccsét játszotta, a 143,8-as passer rating a legjobb ebben a szezonban az irányítótól, aki az utóbbi időben eladott labdák helyett a TD-ket gyűjti, zsinórban hétnél tart eladott labda nélkül. Bortles mellett még Keelant Cole-t érdemes kiemelni, aki hét elkapásból 186 yardot szorgoskodott össze, valamint egy touchdownt. Élete első hat pontosát szerző Jaydon Mickens – aki két hete még kocsijában aludt –  is remek mérkőzésen van túl. Jaguars-Texans 45-7.

New Orleans Saints – New York Jets

Esélyeshez méltón kezdte a mérkőzést a Saints, az első drive-ban Brees passza után Ingram futott 54 yardot, rögtön a célterület elé, a jó pozíciót nem sikerült TD-re váltani, de Lutz field goaljával a vezetés meglett. A Saints jól váltogatta a rövid passzokat és a futásokat, valamint negyedik és rövid játékot is megoldottak, ennek eredményeképpen Ingram a hazaiak második támadásánál már touchdownt szerzett és nem sokkal később Kamara is beért a célterületre egy Brees passzal. Petty irányítása mellett a Jets nem igazán a passzjátékában bízott, mi sem bizonyítja jobban, hogy az első pontszerzésüknél a megtett 75 yardot 10 futás mellett 2 passzal hozták, melynek végén Powell futott be az end zone-ba. A félidő vége előtt meg volt az esély, hogy a Saints növelje előnyét, de Brees passzát Leonard Williams leszedte, így jöhetett a Jets a húszason belülről, az interceptiont azonban csak egy field goallal tudták büntetni, így félidőben 17-10 volt az állás.

A második félidő elején megvolt az esélye a Jetsnek az egyenlítésre, de McGuire 38 yardos elkapása után a red zone-ból csak field goalt értek el. A szünet után valaki kitalálta a Jetsnél, hogy lehet megállítani a Kamara, Ingram duót és ezt a védelem meg is tudta valósítani. Ennek köszönhető, hogy a harmadik negyedben a Saints pont nélkül maradt. A pontszerzésre megvolt az esély Craig Robertson szerzett interceptionjénél, de nem sokkal később Coleman a célterület előtt fumble formájában visszaadta a labdát. Nem volt jó napja Brandon Colemannek, mert a negyedik negyed elején újra elvesztette a labdát, a három eladott labda holtversenyben szezoncsúcs a New Orleanstól. Az utolsó negyed elején Michael Thomas harmadik touchdownját érte el, apró szépséghiba, hogy ez volt az első, amit megadtak. A two minute warning előtt még felhozta csapatát McGuire, pontszerzése után a kétpontost Cameron Jordan ütötte le, így öt pont és nem három lett a hátrány. Az onside kick sem sikerült és rögtön utána Ingram futotta meg második touchdownját, most 50 yardot futott a jó formában lévő RB.

Brees jól reagált a sikertelen harmadik negyedre, hiszen a nem működő futások helyett elkezdett passzolni, aminek köszönhetően elindult újra a Saints előre és ezzel, ha a vártnál egy kicsit szorosabban is, de hozták a mérkőzést a szentek. New Orleans Saints – New York Jets 31-19. 

 

Cleveland Browns – Baltimore Ravens

A Baltimore jól haladt a mérkőzés elején, de első drive-juk végén field goalt szereztek, míg a másodiknál egy negyedik és rövid szituációt nem tudtak megoldani, így csak három pont előnyük volt. A Cleveleand és Kizer nehezen lendült bele a mérkőzésbe, a hazai QB először inkább a negatív yardokat gyűjtögette.  Miután megállították tíz yardon belül a Baltimore-t, Crowell futott 59 yardot, ezzel megalapozva Duke Johnson TD-jét, amivel vezetett hazai pályán a Browns. A Baltimore nem hagyta ezt szó nélkül és rövid futásokkal, valamint passzokkal a drive végén Flacco futott be a célterületre. Mosley a félidő előtt még szerzett egy fumble-t Johnsontól, nem sokkal később Mike Wallace kapott egy remek passzt, amivel 37 yardos touchdownt szerzett. A félidő vége előtt Gonzalez hozta vissza a hazaiakat egy labdabirtokláson belülre. A félidőben 17-10-re vezetett a Ravens.

A második játékrészre sem változott sokat a játék képe, a Ravens rövid passzokkal és futásokkal haladt előre és ugyan a Brownsnak is ment a játék, de mire odaértek, hogy pont lehetne belőle, akkor jött a szokásos clevelandi “bénázás”. A Ravensnél nagyon jól működött a speciális egység puntoknál, mert a Brownsnak nem egyszer az ötösön belülről kellett indulni, egyik ilyen alkalommal Kizert sackelték az end zone-ban és a szabad labdát Brandon Williams szerezte meg hét pontért. Kizer ezután nem sokkal majdnem dobott egy interceptiont, de még bravúrral a felpattanóba belebokszolt, így nem szerezték meg a Ravens védők. Tucker 43 yardos field goaljával nőtt három labdabirtoklásra az előny. A Browns egy remek drive végén ismét eladta a labdát a red zone-ban, ez volt idén nekik a kilencedik eladott labda húsz yardon belül, ezzel vezetik is ezt a mutatót a ligában.

A mérkőzést különösebb erőfeszítés nélkül, okos játékkal és az ellenfél hibáit kihasználva nyerte meg a Ravens, így megtartva a wild card helyett és meg van minden esélyük, hogy januárban is pályára lépjenek még. Cleveland Browns – Baltimore Ravens 10-27.

 

Washington Redskins-Arizona Cardinals

Két olyan csapat találkozott a fővárosban, akik már nem juthatnak rájátszásba, így csak a szép búcsúzás lehet a cél a szezontól. A Washington kezdte jobban a mérkőzést, miután Gabbertet sackelték, Preston Smith vitte a labdát a red zone-ba, két játékkal később Cousins passzolt egy touchdownt Crowdernek. A Redskins tűnt motiváltabbnak az első félidőben és ezt bizonyították is egy Kapri Bibbs által futott TD-vel. Az Arizona négy alkalommal ért be a red zone-ba, de ebből nekik csak három field goal jött össze. A félidő vége előtt Gabbert adta el a labdát, amit újra Preston Smith cipelt vissza, de a következő playben visszaszerezte a labdát a Cardinals, miután Bethea kiszedte a labdát Vernon Davis kezéből. A második negyed végén a vendégeknek három lehetőségük volt egy yardról TD-t szerezni, de ez nem sikerült, így félidőben 14-9-re vezetett a Redskins.

A második félidő is inkább a védelmekről szólt, mivel a Fedex Fieldre kilátogatók a két negyed alatt nem láthattak TD-t. Rögtön az elején a Redskins elügyetlenkedte a kezdőrúgás visszahordását, így nagyon jó pozícióból jöhetett a Cardinals, de ezt sem sikerült hét pontra váltani, így jöhetett a szokásos Dawson field goal. Egy-két hosszabb passztól eltekintve nem haladtak előre nagyon a csapatok, az utolsó negyed közepén Hopkins növelte a hazai előnyt öt pontosra, amire nem tudott már válaszolni a Cardinals, a lehetőség meglett volna, de egy yardra a célterülettől Niklas nem tudta leszedni a jó helyre dobott labdát.

Az Arizona utolsó két meccsén nem tudott touchdownt szerezni, de helyette kilenc field goalt értékesített Dawson. Washington Redskins-Arizona Cardinals 20-15.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!