Connect with us

Érdekességek

Sean Payton: Nem fantasy focit játszunk

A New Orleans Saints hosszú (legalábbis a Brees-érában megszokotthoz képest) szenvedés után végre nemcsak, hogy bejut a rájátszásba, de jó eséllyel még a csoportját is megnyeri. Ez azonban nem csak minden idők egyik legjobb irányítójának köszönhető, hisz Drew Brees ilyen statisztikailag nyomorult szezont legutóbb 2005-ben, még a Chargers játékosaként hozott (2006-ban lett a Saintsé).

 

 

Brees idén 15 meccsen 4089 yardot, 22 TD-t és nyolc INT-t dobott. Utóbbi elég jó, ennél ő azért többet szokott, viszont az idei tendenciák alapján még arra is van esély, hogy nem éri el még a 4300 yardot sem, a 4388-at (2009) pedig szinte biztosan. Amennyiben előbbi bekövetkezik, akkor 2006 óta, tehát Saints játékosként most először nem éri el az 4300 yardot, de ha sikerül, akkor is 2009-ig kell vissza menni egy ilyen statisztikailag gyenge szezonért. A TD-kről nem is beszélve, 30 alatt legutóbb 2007-ben passzolt, 25 alatt pedig még saintsesként soha.  Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy Brees karrierje egyik legrosszabb szezonját produkálja statisztikailag.

 

Persze nem hiába emeltem ki többször is, hogy statisztikailag: Brees idén 71,9 százalékos pontossággal passzol, ami minden idők legjobbja, a játéka pedig továbbra is minimum top3-as, amit csak Tom Bradyéhez vagy Aaron Rodgerséhez lehet hasonlítani. Viszont minden idők legtöbb 5000+ yardos szezonnal (5) rendelkező irányítójának saintses karrierje során gyakorlatilag most először nincs szüksége arra, hogy szétdobálja magát.

 

Alvin Kamara és Mark Ingram jóvoltából remek futójátéka van a csapatnak, a Saints 131,9 yarddal az ötödik legjobban futó csapat a ligában, a duó 1750+  yardot és 19 TD-t tett be a közösbe. Nem véletlen, hogy mind Brees, mind pedig Sean Payton tojik magasról a statisztikákra, hisz ahogy utóbbi mondta:

 

Mi nem fantsay focit játszunk.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!