Connect with us

Érdekességek

Ha azt hitted Ryan nem játszik jól fontos meccseken, akkor nagyot tévedtél

Matt Ryant a tavalyi MVP szezonja ellenére, legtöbben úgy emlegetik, mint choker és arra emlékeznek vele kapcsolatban, hogy fontos pillanatokban, game-winning drive-okban rosszul teljesít. Ez azonban az utóbbi éveket tekintve egy elég nagy tévedés. Ryan ugyanis jól teljesít. Nem csak az alapszakaszban, de a playoffban is.

 

 

A Falcons irányítója ugyanis elmúlt öt rájátszás mérkőzésén magasabb, mint 100-as passer ratinggel zárt, ami holtversenyben a második leghosszabb ilyen sorozat. Az egyetlen játékos, akinek ennél több van, Joe Montana, aki nyolc egyhuzamban lejátszott rájátszás mérkőzést is jobb, mint 100-as mutatóval hozott le.

 

Ryan tehát már nem az a reszkető lábú, nyeretlen kétéves, akivel sokan azonosítani akarják az utóbbi időben. Ha hozzávesszük, hogy tavaly alapszakasz MVP lett, idén pedig szinten a top5 irányító között volt, akkor láthatjuk, hogy lassan úgy kell emlegetnünk mint a közelmúlt egyik legjobbját. Idén például a 12 interceptionje ellenére ő volt a legbiztosabb kezű quarterback, ugyanis a dobásainak mindössze fél százaléka ért interceptiont. Az már a sors fura fintora, hogy ezek nagy részét le is szedték. Ha azonban ezen túllépünk, a Falcons pedig netalán Super Bowlba jut, akkor senki nem fogja megkérdőjelezni, hogy a jelennek egy újabb királya van.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!