Connect with us

Hír

Bell 70 millió dollárt utasított vissza

Le’Veon Bell és a Steelers nem tudtak megegyezni egy hosszú távú szerződésben a határidő előtt, így Bell a franchise tag alatt fog játszani idén és minden bizonnyal jövőre már tényleg szabadon választhat csapatot. Ahogy tavaly, úgy a Steelers idén is elcsöpögtetett néhány morzsát a Bellnek ajánlott szerződésből, hogy a játékost rossz színben allítsák be a szurkolók előtt.

 

Az ugyanis elég csúnyán hangzik, hogy Bell visszautasította az 5 éves, $70 milliós szerződésüket, ez ugyanis egy évi $14 milliós átlagot jelent, miközben Devonta Freeman a legjobban kereső futó a ligában évi $8,25 millióval. Ráadásul az első két évében több, mint $30 milliót kapott volna a csapattól.

 

 

Ez mind szép és jó, azonban ennyiből nem lehet megítélni ezt az ajánlatot. Mennyi volt az aláírási bónusz? Mennyi a teljesen garantált összeg? Hogyan alakították ki az utolsó 3 évét a szerződésnek? Ezek sokkal fontosabb részei egy szerződésnek, mint az éves átlag. Ugyebár Bell idén $14,5 milliót fog keresni, ehhez adott volna a Steelers négy évre $55,5 milliót, valamilyen konstrukcióban, amit nem árultak el. Jövőre Bell a piacon könnyedén kap majd legalább $25 milliót teljesen garantáltan és akkor emellé még jó eséllyel sokkal előnyösebb feltételeket is ki tud alkudni magának.

 

Bell ügynöke egyébként azt mondta egy közleményben, hogy a Steelers nem a játékost, hanem a pozíciót akarta megfizetni, utalva ezzel arra, hogy Bell nem csak egy sima futó, hanem egy top5-ös skill pozíciós játékos. Azt is elmondta, hogy ügyfele Steelerként akart volna visszavonulni, de ez a helyzet azt eredményezi, hogy gyakorlatilag ez lesz az utolsó éve Pittsburghben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!