Connect with us

Hír

A Chiefs megtalálta az ideális linebackert

Néhány olvasónknak biztos kikerekedett a szeme, amikor a Kansas City Chiefs egy 5 éves, $45 milliós megállapodást kötött a szabadügynök Anthony Hitchensszel. Nem ő volt a legfelkapottabb név a piacon, mégis szép summát kapott. Nem véletlenül.

 

 

Éppen én írtam az idén a szabadügynök linebackerekről szóló cikkünket, ahol Hitchenst a legjobb elérhető játékosok közé soroltam, pedig még csak Pro Bowler sem volt, sőt, a sérülései miatt csak a 2016-os szezonban volt végig kezdő a ‘boyzban. Mégis megvan benne az a tudás, amit manapság elvárunk egy linebackertől, hogy fenntartható legyen a pályán akár passz, akár futó szituációkban is. Brett Veach, a Chiefs general managere is így van vele, és elismerően beszélt tavaszi szerzeményéről.

 

Ő egy teljesen átlagos srác. Felesége van, néhány kutyája, na meg kívülről ismeri a playbookot. Az ilyen játékosokat szeretem, nem hiába akartam őt minden áron idehozni. Egy vezéregyéniség, aki nem csak a játékával nyeri el a tiszteletet az öltözőben. Képes erőszakosan és okosan játszani egyszerre, hosszú távú alapköve lesz a védelmünknek.

– mondta Veach.

 

Nem véletlenül mondta, hogy minden követ megmozgatott Hitchens szignójáért. Derrick Johnson életkorával, és hogy nem volt méltó társa a linebacker sorban egyértelművé vált, hogy szerezni kell egy partnert és trónörököst egyben. Veach erre már tavaly kinézte magának a Cowboys üdvöskéjét, és próbált cserélni érte, ez azonban meghiúsult, és így kerülhetett Reggie Ragland Kansas Citybe a Billstől. Egy év elteltével viszont sikerült végre az egyezség, és Raglanddel együtt meglehet a köetkező 6-8 évre a stabil páros az LB-sorban. Erről is beszélt a Főnökök főnöke.

 

Próbáltunk érte cserélni tavaly augusztusban, de sajnos nem sikerült megegyeznünk a Cowboysszal. Így csak ültünk és vártunk a megfelelő jelöltre, és nagy örömünkre szolgált, hogy a srác, akit már augusztusban hajkurásztam, most elérhetővé vált, és a kör bezárult. Más lesz vele mint Dericckel a sorainkban, de a más nem feltétlen jelent rosszabbat.

 

Hitchens számára is imponált Veach lelkesedése, és hogy ő lehet a csapat vezére, mivel rábízták a játékhívásokat. Ugyanakkor nem győz eleget hálálkodni Sean Leenek, akitől nem kevés dolgot tanult el Dallasban, és igyekszik mind az ő, mind Derrick Johnson nyomdokaiba lépni, immáron Kansas Cityben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!