Connect with us

Összefoglaló

Széthulló franchise-ok

Több franchise is megmutatta a legnagyobb hiányosságait: a Raiders széthullóban, a Cardinals motiválatlan, a Jaguarsnak pedig szüksége lenne egy irányítóra.

 

Seahawks – Raiders 27-3

A Raiders teljesen összeomlott, a kókler Tom Cable által edzett, sokadik cserékből álló falból lakomázott a Seahawks. Gruden mindent elrontott eddig, amit csak lehetett, Derek Carr pedig egy csere QB szintjén játszik elég régóta. Az ötödik sack után zokogva kelt fel a földről, ez a csapat végleg, teljesen megtört. A védelem semmit nem tudott felmutatni, lényegében minden játékost folyamatosan megverte a támadója, a támadóoldalon pedig képtelenek voltak mozogni, a fal egy nejlonzacskó szintjén védte Carrt (Rodney Hudsonon kívül), és úgy tűnik, ennyi volt a franchise irányítónak, legalábbis ebben a rendszerben biztosan. A csapat jelenleg nem létezik, fekete-ezüst mezt hordó, a pályán lófráló emberek, és kókler edzői stáb van. Ez Grudentől nem 10 év felhalmozott tapasztalata, hanem a világ eddigi legnagyobb trollkodása.

 

 

Wilson és Baldwin végre újra matekoznak együtt, lassacskán megint a régi nagy Baldwint láthatjuk, ahogy a továbbra is hatékony Wilson labdáiért megy. A dicsfény inkább a védelemre került, ahol Frank Clark élete meccsét játszotta, de lényegében az egész D-fal egy nagy lakomát csapott a meccsen; ott mentek át, ahol akartak. A secondary is kitett magáért, kísérletenként kevesebb, mint öt yardot engedett Carrnak, lényegében teljesen lezárva mindent, ami 10-15 yardnál messzebbre van. McDougald jól szerepelt safetyként, megtette a szükséges megállításokat, jó helyen van ott.

 

Chargers – Browns 38-14

A liga egyik legjobb védelmét tépte darabokra a Chargers földön, vízen, levegőben. Melvin Gordon és Tyrell Williams szolgáltatták a héten az ütős kombót: Gordon 132 futott, 18 elkapott yardot nyomott le a Browns torkán, Williams pedig 4 felé dobott labdából csinált 118 yardot elkapásokból. A védelemben Desmond King két labdát is leszedett, mellé pedig az elkapók fogásában is remekelt, 9 labdából öt elkapást engedett a slotban. A pass rush láthatóan zavarta Mayfieldet, pláne hogy megsérült a bokáján már a játék elején, onnantól pedig láthatóan kényelmetlenebbül mozgott a zsebben.

 

 

A Browns esetében Mayfield inkonzisztenciája fájó volt, de a védelem összeomlása miatt nem tudott érdemben a meccshez szólni, mindig loholni kellett a Chargers után. Garretten (3 siettetés, egy leütött passz) és Wardon kívül nem volt életképes védő a pályán, a LB-sor fejben máshol játszotta le a 60 percet. A futásvédelem megszűnt létezni, Gordon és Ekeler után pedig négy héten belül meg fogják kapni James Connert, Karrem Huntot, és a Freeman-Coleman párost is. Vannak gondok.

 

Steelers – Bengals 28-21

Komoly, szoros, izgalmas meccsen a Steelers hozta, amit elvártunk tőlük. A támadófal tisztán tartotta Big Bent és mindent megtett Conner haladásáért. Juju és Brown felléptek, amikor kellett, Vance McDonald pedig ott kapott el labdát a Bengals védői között, ahol csak akart. A védelem nem volt a csúcson, de nem játszott rosszul. A fal nehezen tudott nyomást helyezni Daltonra, a DB-k viszont jól meg tudták játszani a passzokat, és kevés tiszta elkapást engedtek Greennek és Boydnak. Végső soron a secondary volt az, aki betartotta az ígéretét, és pont ennyi elég is volt a támadóknak a győzelemre. Kicsit nehezen döcögő, de kulcspontokban hatékony játékot láthattunk.

 

 

A Bengals pedig a vereség ellenére nem egy könnyen leírható csapat. A támadókkal nem volt nagy baj (Boyd vált azzá, amit Rossból akartak kreálni), Daltonnak persze voltak homály dobásai, de most a védőket kell megdorgálni. A fal csendben volt, a back seven pedig folyamatosan úgy csúszott le a szerelésekből, mint takony a havon. Folyamatosan YAC-yardokat gyártottak ellenük, akár Conner, akár McDonald, és amikor a safetynek is segítség kell, hogy a harmadik szinten lefogja a futást, akkor ott komoly gondok vannak. Nyilván ez lehet átmeneti is, mindenképp rendbe kell tenni ezt a részét a játéknak.

 

Vikings – Cardinals 27-17

Döcögősebben indult a meccs a vártnál a Vikings számára, de miután Cousins gyorsan eladta a labdát, hozta az idei stabil formáját, és remekelt a passzjátékban. A futójáték feléledt, és Adam Thielen pedig vitán felül a liga legclutchabb elkapója. Pont. Heti rendszerességgel csinál olyan elkapásokat, amikből egy után is highlight videókat kap a játékos. A védelem kitett magáért, a Cards támadóinak 10 pontot engedett csupán, goal line-on is erős volt, folyamatosan nyomás volt Rosenen, amit Danielle Hunter nem tudott összeszedni, azt felmarkolta Sheldon Richardson.

 

 

A Cards valójában nem nagyon akart játszani, legalábbis a törekvés hiányát megfigyelve. A jövő Cardinals-csapata már látszik, Rosen tud szépeket dobni, Christian Kirk igazi tehetség, és mindezt David Johnson köti össze, már ha használják őt. A probléma inkább a védelemmel van, amit a hírek szerint szívesen ki is beleznének a csapat fejesei, hogy tényleg a nulláról rakjanak össze Rosen alá egy csapatot. A védőfal nem tudott álni a Vikes gynege támadófala által kínált lehetőségekkel, a futásokat szinte mindig a back sevennek kellett fognia. A félidei szünet után pedig elfáradtak, érthető módon a sok, siekres futás pont nem a pihenést szolgálja.

 

Cowboys – Jaguars 40-7

A Jaguars jelenleg nem hogy Super Bowlt nem vetít maga elé, még a playoff is húzós lesz. Bortles megint a régi formáját hozta, szinte semmi közepes vagy mély passz, és megint felerősödtek az “új QB kell” hangok. A védelem még rosszabb teljesítményt nyújtott, a Boys játékosaiból gigászi profikat csináltak, legalábbis mással nehezen magyarázható, hogy Beasley 100 yard fölé jutott, és Prescott úgy rohangált, ahogy nem szégyellte. 3 negyed alatt kaptak 37 pontot, csak hogy meglegyen a szint, ami alá tényleg nem szabad lemenni. Ami jó hír, hogy ez azért jó eséllyel egy elrontott gameplant, és az alkalmazkodás hiányát jelenti, szóval azért nem kell a falnak menni.

 

 

Prescott és Elliott a földön úgy cicáztak a védőkkel, ahogy akartak. Nagy meccs volt ez nekik így, a védőknek meg pláne. A Cowboys védelme eléggé suspect volt eddig is, bennük van az, hogy kitörnek, és vinni fogják a hátukon a csapatot. Vander Esch és Jaylon Smith ezt próbálta tenni, csak úgy cikáztak a pályán, mindenhol ott voltak Sean Lee hiányában is. A védőfal közben megtette, amit csak lehetett, 31 dropbackből 13 alkalommal helyeztek nyomást Bortlesre, pedig alig volt blitz. A secondary is stabil volt, igaz diszkontálhatjuk ezt a Bortlestől érkező passzokkal, amikkel elsősorban a linebackereknek kellett foglalkoznia.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!