Connect with us

Hír

Jon Gruden: Bajnokhoz méltó erényeket mutattunk vasárnap!

Nem várt győzelmet aratott az Oakland Raiders a rájátszásért harcban álló Pittsburgh Steelers ellen hazai pályán. Kellett is a Coliseum népének egy győzelem a megannyi vereséget követően, és láthatóan Gruden is megkönnyebbült egy ilyen skalptól.

 

 

Grudent kinevezése óta csak a kritika érte, főleg Khalil Mack elcserélését követően, amit súlyosbított a borzasztó szezonkezdet is, manapság pedig Amari Cooper bombaformájáért is megkapja a magáét. Noha a győzelem után kialakult 3-10-es mérleg még messze van egy bajnok csapattól, Gruden és a szurkolók számára minden bizonnyal bármilyen győzelem gyógyírként fogható fel. Úgy fogalmazott, hogy bajnoki erényeket látott csapatától a pályán, de ha helyén kezeljük a kiejlentést, abszolút van minek örülnie.

 

Óriási győzelem volt! Rengeteg újonccal vágtunk neki a szezonnak, akik egyre magabiztosabban játszanak. Az összes fiatalunk meccsről meccsre érettebb lesz, és vasárnap olyan önbizalommal játszottak, mint a 10 éves veteránok. Úgy gondolom, hogy egy bajnok csapatnak olyan mentalitásra van szüksége, mint amit ezek a srácok megmutattak, úgyhogy abszolút elégedett vagyok a látottakkal.

– mondta a Raiders vezetőedzője.

 

A csapat háza táján most kisebb felfordulás van Reggie McKenzie menesztése miatt, noha a lépésnek csak az időpontját nem tudtuk már hónapok óta. Az eddig látottak alapján ugyanis Gruden mozgatja a szálakat az igazolásoknál, amiért így McKenzie-re nem volt szükség. Erre lehet magyarázat az is, hogy ő is részt fog venni a GM-interjúk során, amit alapesetben a tulajdonosok feladata, de az idén visszatért főedző minden bizonnyal olyan embert szeretne, aki az “ő embere”, és nem felettese lehet. Egyelőre azonban a győzelmi mámornak élnek, a GM-keresést meg vélhetően a szezon utánra hagyják.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!