Connect with us

Beharangozó

Reszkessetek, visszatértünk!

2015 január 18.-a után visszatérünk a rájátszásba és nem kegyelmezünk senkinek. A diadalmenet első áldozata a Texans lesz. 

Először is mindenkitől elnézést kérek, hogy elspoilerezem, de az AFC-t idén a Colts nyeri és ez egyértelműen levezethető. Luck 2012 óta irányítja a csapatot, ez pedig a negyedik túra lesz a rájátszásba:

  • 2012: Wild Card vereség a Ravens ellen
  • 2013: Divisional Round vereség a Patriots ellen
  • 2014: AFC Final vereség a Patriots ellen

Tehát ebből is tisztán látszik, hogy a sorozat folytatódik és a 2018-as szezonban az AFC bajnok a Colts lesz, a 2009-es idény után újra. Szóval hiába igyekszik Brady, Mahomes, Rivers, Jackson és Watson, nincs esélyük. Ezért is vártunk a következő rájátszásra ennyit, mert a Pagano és Grigson mágikus kettőssel esélyünk nem lett volna a Super Bowlra, de most végre egy CSAPAT alakult ki Indianapolisban, így semmi sem akadályozhat meg minket, hogy februárban mi játsszunk Atlantában.

Na de haladjunk szépen sorban, először is szombaton a rájátszás nyitómeccsén ütjük ki meg Houstonban a Texanst. Ha csak a száraz tényeket nézzük, akkor ebben a szezonban eddig kétszer játszott egymás ellen a két csapat. Indianapolisban odaajándékoztuk nekik a győzelmet, a negyedik körben hosszabbítás után (akkor még csak ismerkedtek egymással az edzők és a játékosok). A 14. fordulóban pedig az NRG stadionban már 24-21-re mi nyertünk és ott kezdődött az a veretlenségi sorozat, ami egészen február 3.-ig kitart majd.

Ha megnézzük a két irányítót, akkor azt is láthatjuk, hogy melyik a jobb egyértelműen. Watson nem úgy tért vissza, mint amit a rookie szezonban láttunk tőle, míg a mások által már félig visszavonultatott Luck több statisztikában is a legjobb szezonját futotta eddigi karrierje során, és a PFF grade-jei alapján pedig ő volt az alapszakasz harmadik legjobb QB-ja. A másik nem kicsi előny, hogy Lucknak van tapasztalata rájátszásban, nem is kevés. Hét mérkőzést játszott már januárban, míg Watson most készül a debütálásra és már láthattuk párszor, hogy ez a közeg és a tény, hogy ha kikapsz mész haza sokakat megfogott már. Tehát nem lenne meglepő, hogyha a teher összenyomná a Texans irányítóját.

Ha ez még nem lenne elég, akkor itt van az NRG stadion császára és koronázatlan királya, T.Y. Hilton. Az egyik leginkább alulértékelt elkapó a ligában, aki eddig hét mérkőzést játszott a Texans otthonában és ezeken 933 yardot és hét TD-t szerzett (pár hete 199 yardnál állt meg). Lehet kicsit sérült a bokája, de neki edzenie sem kell ahhoz, hogy ilyen formát lássunk tőle. A Texans secondaryt már előre sajnálom, szegényeknek rémálmuk lesz a meccs után és abban leginkább a 13-as szám szerepel majd. Ha egy kicsit vékony is az elkapó sor, azért ott van még egy Ebron is, aki az end zone-ban mindent elkap, még a náthát is.

A másik oldalt WR sorban van talán az a személy, aki miatt egy kicsit lehet aggódni. Hopkins az egyik legjobb elkapó az egész ligában és ebben a szezonban is csodát művelt a pályán (persze nem a Colts ellen). Nem sok védelem tudta megfogni őt, de ez a legutóbbi találkozáskor sikerült Leonardéknak és mindössze 36 yardot szerzett, ami tőle a legkevesebb volt a 2018-as évben. Ha Hopkinst ugyanígy kivesszük a játékból, akkor túl sok babér nem terem a hazaiaknak, és kisérthet egy újabb 0 szerzett pontos playoff meccs.

Ahol a legnagyobb különbség van a két gárda között, az a támadófal. Ha az engedett sackeket vesszük figyelembe, akkor nekünk volt a legkevesebb (18), míg a Texansnak a legtöbb (62). Bár igaz, hogy a szezon eleji pass rush mostanában eltűnt a játékból, de szombaton a leggyengébb egység ellen újra jól szerepelhetnek. Ha minden igaz Kelly visszatér a fal közepére, ezzel újra összeállhat a rettegett ötös (Castonzo-Nelson-Kelly-Glowinski-Smith). Több elit passzsiettető kedvét vette már el a játéktól ebben a szezonban azzal, hogy nem engedi levegőhöz őket és minden játékot befejez. Az egység jó szereplése miatt a futójáték is beindult, amivel egy sokfejű szörnyeteg lett az offense és nem sokan tudják megállítani (gyakorlatilag senki). Mack 1011 yarddal és 10 TD-vel, Hines pedig 739 yarddal és négy TD-vel zárt elkapások és futások terén. Egység legyen a talpán, amelyik megállítja a futást és a passzt egyszerre.

A védelemre kitérve szeptember előtt sokan gondolták úgy, hogy a leggyengébb egység nálunk van. Azonban ez az előre lesajnált alakulat megmutatta Eberflus és az újoncok vezetésével, hogy nem kell ahhoz nagy név, hogy jól szerepeljen a védelem. Darius Leonard szerezte a szezonban a legtöbb szerelést a ligában, futás ellen egész szezonban jól szerepelt, passz ellen pedig egyre jobban folyamatosan. Leonardon kívül Anthony Walker is 100 szerelés fölé jutott és ha ketten pályán voltak, akkor túl sok jó nem alakult ki az ellenfél támadásainál.

A Texans szurkolók még emlékezhetnek, hogy régen a védelmünket futással könnyen át lehetett játszani. Na ez idén nincs így. Egyetlen RB sem jutott 16 mérkőzés alatt 100 yard fölé (Sony Michel 98 yardja volt a legtöbb). Így Lamar Millerben sem lehet bízni a hazai szimpatizánsoknak, egyszer 49, majd másodszorra 14 yardig jutott, ami barátok között sem nevezhető soknak, ezzel nehéz lesz megbontani a jól szereplő védelmünket.

Összegezve ez szombaton nekünk egy kis bemelegítés lesz a nagyobb meccsek előtt, így az újoncok is belekóstolhatnak a rájátszás légkörébe. Reichnek is van tapasztalata playoff menetelésben, Luckkal összeállva egy olyan offense-t alakítottak ki, ami nem sok jót jelent az ellenfeleknek. És még akkor nem is beszéltem a Texans egyik leggyengébb pontjáról, aki a pálya szélén áll, Bill O’Brien, amíg ő vezeti az ellenfelet, addig a legkevesebb kétely sincs bennem a mérkőzés alakulásáról. Tehát szombaton 22:35-től egy kis bemelegítés az izgalmasabb összecsapások előtt, élvezzétek az új Indianapolis Coltsot és csodáljátok a liga idei egyik legjobb irányítójának, Captain Andrew Lucknak a játékát.

[quote]

Új olvasóink kedvéért mondjuk, hogy sokéves hagyomány az FK!-nál, hogy minden rájátszásmeccs elé mindkét oldalról írunk beharangozót, így ha ez a cikk túl egyoldalúra sikerült, akkor az direkt van.

Van egy párja is, azt pedig ERRE A LINKRE kattintva találjátok. Vagy keressétek fel a KIEMELT cikkünket, ahol minden mai meccshez találtok beharangozót, illetve a bold predictionjeinket is ott találjátok, ráadásul a meccsek alatt a kibeszélő is ott lesz.

[/quote]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!