Connect with us

Minden ami NFL

Öt csapat, amelyik cserélhet Jadeveon Clowney-ért

Az egyik leginkább a levegőben lógó sztori jelenleg Jadeveon Clowney helyzete, akiről egyelőre nem tudjuk, hogy a Houston Texansban, vagy esetleg máshol kezdi meg a szezont. Nem egyszerű Clowney-ért cserélni, de mutatunk 5 csapatot, amelyik ezt megteheti. 

Clowney-ért azért nem egyszerű cserélni, mert nem lehet vele rögtön hosszú távon szerződést kötni. A franchise tagelt játékosok számára ennek határideje július 15 volt, azonban a Texans és a pass rusher nem tudott megegyezni, így jövőre biztosan lejár a szerződése. Új csapata vagy a franchise taggel veszi át a játékost, vagy adhat neki egy új, egyéves szerződést, azonban nem tudja magához láncolni hosszú távon. Ez nyilván nagyban megnehezíti a trade-et, hiszen sokkal nagyobb a rizikó. Ezen felül Clowney beleegyezése is kell a dologba, hiszen neki alá kell írnia a franchise taget, hogy elcserélhesse a Texans. Szóval nem egyszerű a dolog, de nem is megoldhatatlan.

Seattle Seahawks

A Seahawks passzsiettetése elég borzasztó jelenleg. Az első körös LJ Collier és a veterán Ziggy Ansah is sérüléssel bajlódik, ezen felül a védőfal közepéről is hiányozni fog Jarran Reed az első hat meccsre. Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy minimális nyomást tud csak gyakorolni a Hawks védelme az ellenfél irányítóira, így elkél az erősítés.

Clowney a sémába is jól illene, kvázi Michael Bennett helyét vehetné át, így játszhat a szélen 5 tech-ben, illetve be is mozoghat passzszituációknál középre. Mivel elit futás elleni védőről van szó, így a játék ezen részében is nagy segítség lenne a játéka, és automatikusan a legjobb pass rushere lenne a Seahawks egységének.

Seattle-ben pedig láttunk már több agresszív cserét is, gondoljunk csak Percy Harvinra, Jimmy Grahamre vagy legutóbb Duane Brownra. Ezen felül megvan a cap space is a csapatnál, jövőre konkrétan az ötödik legtöbb hellyel rendelkezik a Seahawks a sapkában, így beleférhet John Schneidernek egy hosszú távú szerződés is a szezon végeztével.

New York Jets

Időlen idők óta nincs jó pass rushere a Jetsnek, azt pedig láttuk, hogy az új general manager Joe Douglas nem fél unorthodox megoldásokhoz folyamodni, ha például a támadófalat kell átépítenie. A New York-iaknak a teljes passzvédelme pocsék jelenleg, edge rusher mellett potens cornerback sincs a csapatban, ez pedig elég rossz előjel. A jobb pass rush pedig segíthet a CB-ken is, hiszen ezáltal kevesebb ideig kellene őrizni az ellenfeleket, így valamilyen szinten két legyet lehet ütni egy csapásra, de az egyértelmű, hogy valamit kezdeni kell az Edge- és CB-állománnyal, mert ez így nagyon nem lesz jó.

Renningan is felvázolt már egy ilyen cserét egyébként, ott Leonard Williamst küldte a Jets helyében Houstonba, hiszen a belső védőfal eléggé telített és Williams szerződése is lejár hamarosan. Ha őt megtartaná Douglas, akkor egy picket is küldhet természetesen Houstonba – támadófalembert nem igazán tud.

New England Patriots

Nem lenne egy nagyon belichickes trade, ha meg tudná szerezni relatíve olcsón Clowney-t – teszem azt egy 3. körért meg egy 4. körből 5.-be való hátramozgásért -, majd egy év után elengedné, és 2021-ben kapna érte egy 3. körös kompenzációs picket? De, szerintem nagyon is.

Feltétlen óriási szüksége nincs rá a Patriotsnak, de azért elférne a védőfalban és egyértelműen hozzá tudna tenni az egységhez, a Bennett, Clowney, Winovich, Wise négyes elég jó rotációt ad edge poszton, plusz jól lehet kavarni a kártyákat akár Bennett, akár Clowney belülre mozgatásával. Vele még jobban meg lehet nyomni ezt az évet, sok szezon pedig már nincs Bradyvel a volánnál.

Atlanta Falcons

A need elég egyértelmű, hiszen a Falcons legnagyobb gyenge pontja a pass rush jelenleg, a liga öt legrosszabbja közt tarthatjuk számon. Ezen nagyot dobna Clowney, azonban a fizetési sapkát figyelembe véve csak úgy lehetne megoldani ezt az üzletet, ha például Vic Beasley-t is belevonná Thomas Dimitroff a cserébe. A Falconsnak ugyanis csak $3,6 millió helye van a sapka alatt, jövőre pedig már most bőven mínuszban van a gárda, így pénzügyi akadályai lehetnek elsősorban ennek a trade-nek.

A need mellett a fit is egyértelmű, Dan Quinnek pedig már virítani kell valamit védőoldalon is, most hogy átvette a játékok hívását.

Miami Dolphins

Ezt az opciót nem a logika vezérli, hanem a hírek. Nem teljesen értem, miért akarna az újjáépítés közben épp az egy évre szóló szerződéssel rendelkező Clowney-ba fektetni a Dolphins, de a hírek szerint komolyan érdeklődnek Chris Grierék a Texans pass rushere iránt.

A need persze megvan, pénze és drafttőkéje is van a csapatnak (vagy akár Laremy Tunsilt is bedobhatja az üzletbe), de ez a Dolphins idén nem fog előre lépni, így személy szerint nem sok értelmét látom ennek a cserének. Aztán lehet, hogy Grier épp benne látja az egyik legfőbb építőelemét a franchise-nak, de ez is kérdőjeles elgondolás.

Honorable mentions

Felvetődött például a Philadelphia Eagles, hiszen a sasok tudnának támadófalembert adni a Texansnak, de véleményem szerint erre nem kerül sor majd. A Los Angeles Rams az agresszivitás és a hiányposzt miatt merülhet fel. A Washington Redskinst a Trent Williams holdout miatt dobták be többen is a médiában, de nem hiszem, hogy a fővárosiaknak pass rusherre lenne szükségük. Hiányposzt szempontjából a Baltimore Ravens vagy az Oakland Raiders is felmerülhet, de egyik csapatot sem látom, hogy cserélne Clowney-ért.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!