Connect with us

Összefoglaló

Magabiztos Chiefs győzelem – sérüléssel árnyékolva

Nem ez a csütörtök esti AFC West-rangadó volt életünk meccse, ráadásul be is árnyékolta az egészet egy második negyedes eset, amikor Patrick Mahomes egy QB sneak során kificamította a térdkalácsát, így mindössze bő egy negyeden át láthattuk a pályán a regnáló MVP-t. A Broncos kétmeccses győzelmi szériája pedig nagyon csúfos véget ért. 

Kiválóan kezdte a Broncos a mérkőzést, rögtön az első drive TD-vel végződött, rendben volt az offense. Ekkor még persze nem tudtuk, hogy a meccs hátralévő 54 percében egyetlen pontot sem fog tudni felvenni a Flacco vezette alakulat. És nem csak szerencsétlen volt a csapat, hanem borzasztó volt nézni az egészet. A Chiefs védelme az utóbbi három meccsen négy sacket szerzett csak, ehhez képest most éjjel már az első félidőben hatnál járt, összesen pedig kilenccel fejezte be a mérkőzést – oké, ebből egy a punter Colby Wadmanen volt, akire egy fake puntot játszott a Broncos az első negyed végén, ám ez borzasztóan sült el, semmi esélye nem volt a Vadlovaknak megoldani a helyzetet.

A Broncos tackle-párosa jelenleg az egyik legrosszabb a ligában, emögött a fal mögött pedig hatványozottan rossz, hogy a zsebben szoborként mozgó Joe Flacco irányít. Az olasz csődör nagyon lassan szabadult a labdától a mai meccsen is, több sack az ő lelkén szárad, köztük például az a strip sack egy double LB blitz során, amiből Mahomes sérülése után nem sokkal védő TD-t szerzett a Chiefs, és amivel kvázi már a második negyed közepére eldőlt a találkozó. Ráadásul a benyelt sackeken túl is nagyon gyengén játszott Flacco.

Negatív szemmel kell kiemelni az újonc Noah Fantet is, aki borzasztó rookie évet tudhat magáénak egyelőre, ezen a meccsen is volt vagy három nagyon csúnya dropja. Illetve Rich Scangerello támadókoordinátor is érdemel egy kis leszídást, ugyanis első és 20 helyzetben is futtatta a labdát (ebből nyilvánvaló harmadik és hosszú passz következik, amiből egy esetben strip sack lett), illetve a második félidőben 10+ pont hátrányban is futásokat hív első kísérletre, az idei szezonban 67%-ban, miközben a ligaátlag 39%. Ráadásul nem is hatásos, 1,5 yardot átlagolt ma ilyen helyzetekben a Broncos.

A Chiefs oldalán Patrick Mahomes rögtön a meccs elején átlépte a 7500 passzolt yardos határt, amihez neki volt szüksége a legkevesebb meccsre (24) az NFL történetében. Végigvezetett egy TD- és egy FG-drive-ot, utána viszont a második negyed elején egy negyedik kísérletes QB sneak során megsérült. Mielőtt valaki hibáztatná a QB sneak játékot, ez az egyik legbiztonságosabb játék a fociban, nagyon szerencsétlen volt az eset. Mahomesnak kificamodott a térdkalácsa, és várhatóan minimum pár hetes pihenő vár rá, de ez a legoptimistább forgatókönyv.

A helyére az a Matt Moore állt be, aki gimis focicsapatát edzette, és a Dolphins scoutja is volt tavasszal, a Chiefs viszont visszarángatta visszavonulásából, és most fontos meccsen be is kellett ugrania. Tegyük hozzá, hogy ha egyetlen pontot sem szerez, akkor is nyert volna a Chiefs, hiszen 20-6-nál vette át a stafétát (pontosabban 10-6-nál, de ott csak két handoff és egy rossz passz volt a mérlege, legközelebb pedig már 20-6-nál került pályára), a védelem pedig leradírozta Falccóékat a pályáról. Alex Okafor, Frank Clark, Emmanuel Ogbah, Anthony Hitchens emelhető ki a front7-ből, mind kiválóan játszottak és folyamatosan nyomást tudtak helyezni az ellenfél irányítójára.

Moore-ra visszatérve, nem kellett sokat csinálnia, nem is mutatott semmi különlegeset, de a Tyreek Hillnek dobott labdája hibátlan volt, amiből a szélvészgyors elkapó be is nyargalt a célterületre.

LeSean McCoyt lehet még például kiemelni a Chiefsből, aki visszarepített minket pár évvel a múltba, jellegzetes labdalóbálós, minimális területen bevágós futásait élmény volt nézni.

A Broncos halvány reményei így szertefoszlottak a szezon kapcsán, így Elwaynek el lehet gondolkodnia lejáró szerződésű játékosainak elcserélésén – ilyen lehet Chris Harris, Emmanuel Sanders vagy Derek Wolfe. A Chiefsnél most mindenki Mahomes sérülése miatt izgulhat, a bye week előtti négy meccsen pedig még a Packers, a Vikings, a Titans és a Chargers jön szembe, ebből jó eséllyel több is Matt Moore-ral a kezdőben.

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos 30-6

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!