Connect with us

Összefoglaló

Inchek Háborúja – A Birodalom felemelkedése

Nehéz idők járnak a Galaktikus Football Közösség lakóira.
A Galaktikus Birodalom kémei tudomást szereztek róla,
hogy a Lázadók főhadiszállása a New York-i
naprendszerben helyezkedik el.

A Birodalom Uralkodója, Belichick Nagyúr megbízta
hűséges tanítványát, Darth Bradyt a Birodalmi Flotta vezetésével,
és New Yorkba küldte, hogy végleg felszámolhassák
a Lázadást.

A Lázadók utolsó kétségbeesésükben a Flotta
elé rendelték a Zöld kódnevű alakulatot, hogy időt nyerjenek
az evakuálásra. Ha a Zöld alakulat kudarcot vall az invázió
késleltetésében, úgy az egész Lázadás sorsa
megpecsételődhet…

New England Patriots @ New York Jets 33 – 0

Hát a Lázadók ezt jól megszívták. A Jets semmilyen akadályt nem jelentett a Patriotsnak, és gyakorlatilag az első negyed közepén már eldőlt a mérkőzés, legfeljebb annyi kérdés maradt, mekkora lesz a különbség a két csapat között a végén.

A Patriots nagyon magabiztosan kezdett, és levezetett egy közel 9 perces drive-ot, ami egy Michel TD-vel ért véget. Erre a Jetsnek gyorsan válaszolnia kellett volna, de mindössze 2 playt volt náluk a labda, ugyanis Darnold a legelső passzából INT-et dobott. Ez már előrevetítette, hogy itt nem sok esélye lesz a hazai csapatnak. És végül nem is volt. A Jets az első félidőben hibát hibára halmozott, és az INT után így végződtek a drive-jaik:

  • Punt (3&out)
  • Fumble
  • INT
  • Turnover on Downs
  • End of Half

Ezalatt a Patriots persze nem volt rest felpakolni még több pontot a táblára, és félidőben már 24-0 volt az állás. De semmi gond, itt a félidő, a Jetsnek van ideje átgondolni az eddigi stratégiát, és újult erővel kijőve képes lesz majd szorossá tenni a meccset. Ugye? Hát öhm…

Jets drive-ok a harmadik negyedben:

  • INT
  • Safety
  • INT
  • Punt (3&out)

A Jets támadósor minden szempontból magatehetetlen volt a Patriots védelemmel szemben, és ha el is jutottak Darnoldék a vörös zónába, ott azonnal jött egy INT. A Patriots defense továbbra is elit, az este során 5 turnovert (4 INT, 1 fumble) és egy safetyt jegyzett, illetve az a 0 engedett pont sem mutat rosszul.

Ami a Patriots támadóit illeti… Semmi egetrengető. Brady lehozott egy átlagos meccset 1 TD-vel és egy eladott labdával (az INT volt kb az egyetlen értékelhető jelenet a Jets részéről egész meccsen), a futójáték pedig továbbra is akadozik. Ugyan Michel háromszor is bejutott a célterületre, ezek rövid yardos TD-k voltak, egyébként alig 2 yardos átlagot ért el. Szóval támadóoldalon még mindig akadnak problémák, de amíg a védelem ilyen szinten leradírozza az ellenfelet a pályáról, addig nincs miért aggódni.

A Patriots tehát továbbra is veretlen, a Jets pedig a múlt heti meglepetésgyőzelem után kapott egy olyan pofont hazai pályán, amit nem lesz könnyű megemészteni. Hosszú hét vár Gase-re, mert ezt a teljesítményt megmagyarázni nem lesz egyszerű.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!