Connect with us

Érdekességek

Az AFC South-ban játszik a liga legjobb irányítója, és nem Watson az

Hogy ki a liga jelenlegi legjobb irányítója, arról nagyon sokat lehetne vitatkozni. Rengeteg érv van Lamar Jackson és Russell Wilson mellett, ahogy például Patrick Mahomes vagy Deshaun Watson mellett is lehet voksolni. Ha viszont “objektívek” akarunk lenni és az elvileg ennek a kérdésnek az eldöntésére létrehozott passer rating alapján döntenénk, akkor a győztes jelen pillanatban Ryan Tannehill lenne.

 

 

Természetesen a passer rating messze nem tökéletes mutató, hiába szeretnek gyakran erre hivatkozni egy vitában, ebből adódóan pedig túlzás lenne azt állítani, hogy Tannehill a király. Ennek ellenére a Titans beugró irányítója minden dicséretet megérdemel és a mutatott játéka alapján tényleg a legjobbak között van a helye (legalábbis most).

 

Tannehill jelenleg 113,9-es passer ratinggel büszkélkedhet, ami a legmagasabb a QB-k között. Sőt, ha nem nézzük a Broncos elleni beugrását, csak a kezdő meccseit, akkor a következőt kapjuk:

 

  • 7. hét: Chargers ellen, W, 120,1-es passer rating
  • 8. hét: Bucs, W, 109,8
  • 9. hét: Panthers, L, 82,3
  • 10. hét: Chiefs, W, 133,9
  • 12. hét: Jaguars, W, 155,8
  • 13. hét: Colts, W, 131,2

 

Tannehill a kezdő meccsein 81 százalékos pontossággal passzolt 1485 yardot 13 TD és három INT mellett, ami 121,82-es passer ratinget jelent. Ráadásul hatból öt meccset megnyert vele a Titans, a Colts és a Chiefs legyőzése pedig különösen jól mutat. Ráadásul a PFF szerint sem lehet rá panasz, jelenleg a 8. legjobb értékelés az övé, megelőzi például Aaron Rodgerst vagy Patrick Mahomest is.

 

Nem állítjuk, hogy hirtelen All-Pro lett, de azt nehéz elvitatni, hogy miatta van még versenyben a rájátszásért a Titans, és ha így folytatja, akkor jövőre jó eséllyel a kezdőben találhatja magát valahol. Ellentétben mondjuk Marcus Mariotával, Jameis Winstonnal vagy épp Nick Folesszal.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!