Connect with us

Összefoglaló

Már nem a Pats áll az AFC élén, fontos meccset húzott be a Titans, alázott a Chiefs és a Rams

Már nem a Patriots áll az AFC élén, a Titans újabb skalpot gyűjtött be a csoportban, a Chiefs és a Rams pedig megalázta soros ellenfelét. 

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts 31-17

Mindkét együttes a múlt héten is AFC South csapat ellen játszott és az ottani eredményeknek köszönhetően egy ki-ki mérkőzéssé vált az idei második Colts-Titans összecsapás. Jobb formában volt a meccs előtt a Titans, a hazaiaknak a sok sérülés miatt elég vékony volt az elkapó sor, és a kezdő futó sem állt rendelkezésre.

Ha a múltat figyelembe vesszük, a Colts nem a legjobb matchup a Titansnek. Andrew Luck irányítása mellett a csikók mérlege 100% volt, de idén a második fordulóban is ők nyertek a Nissan Stadionban. A momentum gyorsan átkerült a Coltshoz, mivel a vendégek első három labdabirtoklásukból kétszer is fumble formájában vesztették el a labdát. Henry kezéből rögtön az első játékban kiütötte a labdát Anthony Walker, majd Tannehill is így járt, akkor Justin Houston kaparintotta meg a labdát. Ebből a kezdeti előnyből egy TD-t tudott szerezni Jack Doyle révén a Colts.

Mióta Mariota a padra került, a Titans megtáltosodott és a már-már eltemetett szezonból egy 5-1-es rohanásban van Tannehill vezetésével. A Miamitól érkezett irányító pedig élete formájában játszik. Nincs könnyű dolga, hiszen előtte a fal engedett sackek tekintetében az egyik leggyengébb. Ezt a Colts front-7 ki is használta az első félidőben és öt alkalommal is földre vitte a QB-t. Tannehill végül 182 yarddal és két TD-vel zárt 77%-os pontosság mellett. A Colts védőfal pedig a második játékrészben még egy sacket tudott hozzátenni teljesítményéhez.

A másik oldalon az irányító helyzet már korántsem ilyen rózsás. Jacoby Brissett nagyon jó formában kezdett és T.Y. Hilton sérüléséig 14 TD-t passzolt az első hét körben, azóta viszont mindössze kettőt a következő öt mérkőzésen. Eladott labdáit is megduplázta az utóbbi három mérkőzésen, a Titans ellen kétszer is eladta a labdát, és mindkettő a QB hibája volt. Hiába volt most az eddigi szezont tekintve a 319 passzolt yardja kiemelkedő, a két eladott labda erősen befolyásolja negatív értelemben a teljesítményét. A támadók közül két játékos emelhető ki. Ebron kiesésével több feladat hárul Jack Doyle-ra, most 73 yardot és egy TD-t sikerült szereznie. A vékony WR sorból pedig egyre többször villan meg Zach Pascal és veszi át az első számú elkapó szerepet Hilton hiányában, hét elkapásból 107 yardot kapart össze.

A mérkőzés azonban most nem a két irányítón múlt, hanem a futójátékon. Mack hiányában Jonathan Williams lépett előre és végzett két 100+ yardos mérkőzéssel. A Titans azonban jól oldotta meg a futás elleni védelmet, mindössze 82 yardot szereztek 3,4-es átlaggal a hazai RB-k. A vendég futójátékot tekintve pedig megtalálhatjuk a győzelem egyik kulcsát, Derrick Henryt. A remek RB-nek hiába volt első játéka labdavesztés, utána megállíthatatlan volt és 26 futásból 149 yardig jutott, és egy TD is fűződik a nevéhez.

Nem lehet sajnos szó nélkül elmenni Adam Vinatieri idei borzalmas szezonja mellett. A liga legeredményesebb játékosa (szerzett pontok tekintetében) idén csak árnyéka magának. A Titans ellen négy field goalból mindössze egy sikerült neki, és az egyiket pedig vissza is hordták touchdownra döntetlen állásnál az utolsó negyedben. Ilyen még nem fordult elő az indianapolisi franchise-zal, hogy egy mezőnygól kísérletet visszavigyen az ellenfél hat pontért. Vinatieri szezonját pedig jól leírja, hogy már most karrierje során ez a legrosszabb éve kihagyott field goalok számában.

Győzelmével a Titans tapad a Texansra, és mivel még kétszer játszanak a jelenleg csoportját vezető Houston ellen, még a csoportgyőzelmük sem elképzelhetetlen. A Colts pedig a remek 5-2-es kezdés után 6-6-ra módosította mérlegét és javulnia kell, ha idén is rájátszásba szeretne jutni.

(kronikk)

Oakland Raiders @ Kansas City Chiefs 9-40

Az előző hét kezdete előtt bevéshettük ezt a mérkőzést naptárunkba, hiszen a hozzáértők és szurkolók 99%-a gondolta azt, hogy a Jets ellen nyer a Raiders, és akkor a pihenőhéten lévő Chiefst utoléri. A papírforma borult és a Jets nyert, de így is érdekes mérkőzést várhattunk az AFC West végeredménye tekintetében. De sok izgalom nem volt és még csak meg sem izzadt otthon a Kansas City.

Derek Carr nem nagyon örül, ha a hőmérséklet 7 celsius fok alatt van, hiszen ekkor az irányító mérlege 0-7. Még az sem szólt mellettük, hogy a Chiefs ellen nem szokott jó formában lenni Carr. Ez most sem volt másképp. Két eladott labda mellett már csak  a végén tudott kozmetikázni egy TD-vel a statisztikáján, végül 222 passzolt yarddal zárt. Az irányító teljesítménye az egész offense-re kihatott, kivéve egy játékost, Josh Jacobst. Az újonc futó a Chiefs ellen is megmutatta, hogy megérte rá áldozni a korai draft picket áprilisban – 17 próbálkozásból 104 yardig jutott. Carr két eladott labdáját Tyrann Mathieu és az újonc Juan Thornhill szedte le, utóbbi vissza is vitte egészen az endzone-ig.

A tavalyi MVP vasárnap este nem erőltette meg magát, hiszen a védelem is segítette játékát és végig komoly előnyben játszhatott. Láthattunk tőle azért mahomesos dolgokat, hogy a nézők is szórakozzanak. Végül 175 yarddal és egy TD-vel zárta a Raiders elleni összecsapást. A futásokat szépen elosztották, Mahomeson kivűl három RB: Darwin Thompson, Darrel Williams és LeSean McCoy próbált yardokat szerezni egy-egy elkapó és fullback futással kiegészülve, végül 96 yardot szereztek nyolc ember közreműködésével.

Nagy számháború a két TE között alakult ki. A Raiders oldalán Darren Waller kapta el a legtöbb labdát, végül 100 yarddal zárt. A Chiefs részéről pedig Travis Kelce volt a legeredményesebb elkapott yardok tekintetében. A kitűnő tight end végül öt elkapásból 90 yarddal zárt.

Győzelmével a Chiefs bebiztosította vezető helyét csoportjába, míg a Raiders vereségével egy gondolatnyival távolabb került az egyik Wild Card hely megszerzésében folytatott harcban.

(kronikk)

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 34-7

Totális dominanciával tért vissza a hétfő esti pofonból a Rams, az elszenvedő fél pedig a csoportellenfél Cardinals volt, amely sorozatban 5. vereségüket szenvedte el. Ha van egy kis esze a general manager Steve Keimnak, Vance Josephnek már nem lesz állása holnap, ugyanis botrányosan gyenge teljesítményt mutatott a hazai védelem. 549 yardot szerzett a Rams, ami a harmadik legtöbb, mióta a csapat Arizonába költözött, Jared Goff pedig 424 passzolt yarddal zárt. Már az első félidőben két 100+ yardos elkapója volt a Ramsnek, Robert Woods és Tyler Higbee is megállíthatatlan volt, előbbi 172, utóbbi 107 yarddal zárt végül. A Cardinals nem létező védelme ugyanúgy nyelte a screen és a TE játékokat, mint eddig, McVayék pedig nem kegyelmeztek. Ki kell emelni még Patrick Peterson gyalázatos produkcióját, aki egész meccsen a lélektelen, demotivált játékával hívta fel magára a figyelmet, elég csak ezt a Woods screent megnézni, ahol Goff volt a lead blokkoló.

A hazaiak támadójátéka is kritikán aluli volt, Murray-nek a héten összeszedett egy kisebb bokasérülést, látszott rajta, hogy nem 100%-os, de így is volt pár szép futása, egy a garbage time-ban, ami egy 15 yardos TD futás lett. Talán ez az egyetlen pozitívum, amit ki lehet tőle emelni, ugyanis volt több botrányos passza is, egyiket vissza is vitte TD-re az újonc Taylor Rapp. Ezen kívül kétszer a zebrák mentették meg, ugyanis két interceptionjét is visszafújták büntetés miatt, az egyiket videó visszanézés után.

Fun fact: mióta Sean McVayt kinevezték a Rams élére, a Rams 5-0-val áll a Cardinals ellen, 164-32-es pontkülönbséggel.

A Rams ezzel a győzelemmel életben tartotta a playoff reményeit, jövő héten viszont a Seahawkst fogadják a vasárnap esti rangadón, a Cardinals pedig a Steelers elleni roncsderbin javíthat majd.

(löfli)

New England Patriots @ Houston Texans 22-28

A Patriots Lamar Jackson után újra egy olyan irányító csapatával találkozott, aki nem csak passzban, hanem lábon is jó. Ezt a tehetségét Deshaun Watson kevésbé mutatta a Texans mégis végig vezetve verte hazai pályán a Bradyéket, akik ezzel a vereséggel már nem állnak az AFC élén.

Jól indult a mérkőzés a Patriots számára, hiszen a Texans első két drivejánál megmutatták miért is rettegett a védelmük. A támadó sor is jól akart kezdeni, így amikor hozzájuk került a labda el is értek a red zone-ba, de ott megállították őket, Forbath pedig bemutatkozhatott és első és egyben utolsó mezőnygólját értékesítette is.

A fordulópont az első játékrész végén következett be, amikor Brady saját térfelükön eladta a labdát, amit Bradley Roby szedett össze. A labdaszerzést ki is használta a Texans egy TD formájában. Innen nem volt megállás és 21 pontot kaptak a vendégek válasz nélkül, a mérkőzés végi feltámadás pedig nem volt elég a fordításhoz.

Deshaun Watson játéka ebben a szezonban két véglet között van, egyik mérkőzésen MVP formában játszik, a másikon meg képes olyan teljesítményre, amivel a liga irányítójának rangsorának végén lenne. Most a Texans szurkolóknak szerencséjére volt, hiszen a jó oldalát mutatta Watson. 72%-os pontosság mellett 234 yardot és három TD-t passzolt extraként pedig egy elkapott TD-je is volt. Lábon azonban nem mutatta meg tehetségét most, négy próbálkozásból -1 yardig jutott.

A Patriots első támadása során szépen váltogatta a futást és a passzjátékot, és ez elég is volt ahhoz, hogy jól haladjanak előre, a Texans védelem nem tudott sok mindent tenni a megállításuk érdekében. Brady interceptionje után azonban minden megváltozott és zsinórban öt támadáson keresztül sikerült nekik megállítani a New England támadósorát pontszerzés nélkül. A Texans előnye miatt a passzjátékot erőltették, Brady végül 326 yardig jutott 51%-os passzolás mellett, még három TD-t is kiosztott a második félidőben. Játékát nem nagyon segítette, hogy előtte a fal nem nagyon tudta megvédeni és többször is nyomás alatt kellett passzolnia, végül három sacket ért el a Texans front-7. Futásnál James White és Sony Michel kapta a labdákat, 124 yardig jutottak ketten együtt.

Az előző szezonban is sokszor támadták a Houston offense-t azzal, hogy nem húznak meg váratlan játékot és kiszámítható nagyon, hogy milyen játék következik. Ezen az estén Bill O’Brien meghúzta a váratlant, és behívtak egy olyan játékot, aminél felcserélődtek a szerepkörök és DeAndre Hopkins passzolt Deshaun Watson irányába, aminek a vége TD lett. Ha már elkapók; Watson szépen elosztotta passzait, hárman is 50 elkapott yard fölött zártak.

Győzelmével a Texans megerősítette vezető helyét az AFC Southban, és készülhetnek a két Titans elleni csoportrangadóra, míg a Patriots visszacsúszott a Ravens mögé az AFC második helyére, és ez a teljesítmény a Chiefs ellen sem lesz elég.

(kronikk)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!