Connect with us

Prémium cikkek

Egy elveszett rivalizáció – Titans vs Ravens

Ha a Ravens esetén rivalizációról beszélünk, akkor elsősorban mindenki a Steelersre gondol, hiszen az utóbbi években vele játszotta a legnagyobb meccseket. A Titans esetén nem nagyon szokás igazi rivilizációt említeni, talán a Colts elleni meccsekre lehet ezt ráfogni. Volt azonban olyan idő a 2000-es évek elején, mikor ez a két csapat valódi riválisa volt egymásnak, és az AFC legkeményebb mérkőzéseit ők ketten játszották.

Az első kérdés, ami valószínűleg mindenkiben felmerül az, hogy hogyan lehet ennél a két csapatnál rivalizációról beszélni. Nincsenek egy csoportban, nem is találkoznak minden évben, legfeljebb a playoffban futnak össze, de ott sem túl gyakran. Nos, nem volt ez mindig így. Mikor a Ravens 1996-ban csatlakozott a ligához, akkor az AFC Centralba lett beosztva, ahol akkor 4 másik csapat volt. A Steelers, a Bengals, a Houston Oilers, és az újonnan alapított Jaguars. Két évvel később az Oilers elköltözött Nashville-be, és már Tennessee Titans néven küzdött tovább. A Ravens és a Titans tehát 1996-2002 között egy csoportban volt, így minden évben kétszer találkozott egymással. Ez még nem jelent automatikus rivalizációt, hiszen ahhoz mindkét csapatnak erősnek kell lennie, és a korai években még egyik sem volt az. De 2000-re mindkét csapat kellően megerősödött, és útjára indult a rivalizáció.

I. Egy év, három csata

A 2000-es szezont a Titans várta nagyobb lelkesedéssel, hiszen egy évvel korábban Super Bowlt játszott, ahol 1 yard hiányzott csak a győzelemhez. A Ravens esetében a playoff elérése volt az elsődleges cél, a csapat korábban 8-8-at tudott elérni. A Titans hozta is a tőle elvártat, és a Ravens sem kezdett rosszul, noha inkább a védelem vitte előre a csapatot, a támadók 5 meccsen keresztül képtelenek voltak TD-t szerezni. És a Titans pont ennek az időszaknak a közepében érkezett Baltimore-ba.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!