Connect with us

Hír

Travis Frederick bejelentette visszavonulását

Travis Frederick sokkolta az NFL világát a tweetjével, amelyben a Dallas centere bejelentette, hogy 29 évesen visszavonul a futballtól. Fredericket 2013-ban draftolta a Cowboys az első körben, ami akkor meglepő volt, végül kiváló döntésnek bizonyult, mert a liga egyik legjobb centere lett belőle, ötször választották Pro Bowlba és háromszor lett All-Pro tag. 2016-ban 6 éves, $56 milliós szerződést írt alá, amivel a liga legjobban fizetett centerévé vált.

A centert 2018-ban egy nagyon ritka autoimmun betegséggel, Guillain-Barre-szindrómával (GBS) diagnosztizálták, ami miatt a teljes szezont kihagyta. Tavaly visszatért, és átlag feletti teljesítményt nyújtott posztján, ami miatt ismét Pro Bowlba választották. De Frederick ezzel nem volt elégedett. Betegsége mindennapi küzdelmet jelentett számára, már nem tudott azon a szinten teljesíteni, mint korábban. Számára nem volt elég az, ha csak “jól” játszik, ennél ő többet vár magától, és többet szeretne nyújtani a csapattársai számára is.

Teljesítményét mindenesetre mutatja az a statisztika, hogy 2018-ban – mikor a szezont kiülte – 56 sacket engedett a Cowboys támadófala, ami a ligában akkor a 2. legtöbb volt. 2019-ban, amikor Frederick visszatért csak 23-at, ami a második legkevesebb volt. A GBS miatt gondolnia kellett a futball utáni életre is, hónapokig tanakodott, mire meghozta a döntését a visszavonulásról, ezzel $7 milliós fizetésről mondott le idén. Tekintve, hogy Frederick számítástechnikát tanult a Wisconsini Egyetemen, nem lesz gondja a megélhetéssel a futball után sem.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!