Connect with us

Prémium cikkek

Utolsó nekifutás – Saints FA-kitekintő

Immár harmadik éve fejezi be csalódást keltően és talán idő előtt a szezonját a Saints, pedig tulajdonképpen minden adott egy Super Bowl győzelemhez. Az idő eddig is ellenük dolgozott, de talán most utoljára feszülhetnek neki a szezonnak Drew Brees vezetésével.

 

Cap Space

 

A cikk megírásának pillanatában ugyanis azt már biztos, hogy Drew Brees nem fejezi be a pályafutását és az eddigi nyilatkozatai alapján szinte azt is borítékolni lehet, hogy New Orleansban marad. Ez pedig két dolgot jelent a Saints számára. Az egyik, hogy mindent meg kell tenniük, hogy megérkezzenek a bajnoki címhez elengedhetetlen utolsó kirakós elemek, a másik pedig hogy valahogy helyet is kell csinálni a sapkában.

 

A csapatnak ugyanis kicsivel kevesebb, mint 10 millió dollárja van az indulásnál és nem könnyű ezt jelentősen felduzzasztani. A legnagyobb összegeket két veterán elküldésével teremthetik meg. Janoris Jenkins kivágása több, mint 11 milliót hozna a konyhára, Kiko Alonso pedig közel 8 milliót, minimális halott pénz mellett. Az egyszerűbb helyzet talán a linebacker esete, mert sokat volt sérült az utóbbi időben, Davis másodvirágzásával pedig már van egy veterán vezér a pálya közepén, így nem kockáztat túl sokat a gárda. Jenkins viszont már más tészta. A sérülései neki is rosszkor jöttek, de a corner sorban egy jó formában lévő Jenkins bármikor elfér jelenleg. Ellenben nagyon csábító a 11 millió dollár dead money nélkül.

 

 

Rajtuk kívül elküldhető Patrick Robinson, aki felett eljárt az idő és van megfelelő pótlás is helyette, valamint Nick Easton és Malcolm Brown is, akik hasznos rotációs, csere emberek, de 7 milliót lehet spórolni elküldésükkel és most minden cent számít. Amennyiben minden említett név ténylegesen elhagyja a csapatot, akkor közel 40 millió dollárral kereskedhet a front office.

 

Szabadügynökök

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Az első és legfontosabb kérdés, hogy mi lesz a Drew Brees szerződésével. Itt nagyon ügyesnek kell lennie a vezetőségnek, mert amellett hogy most be kell férni a sapka alá, jó lenne a jövőre nézve sem görgetni dollármilliókat, ami a veterán irányító utáni életet nehezíti. Mindenesetre Brees nem éhbérért fog játszani, így a keret nagy részét le is rabolja a szerződésével.

 

Ebből pedig az következik, hogy Teddy Bridgewaternek más csapatot kell megkopasztania. A fiatal irányító ugyanis közel 30 millió dolláros fizetésről álmodik, ezt pedig nem csak nem tudja megfizetni jelenlegi csapata, de nem is gondolnám, hogy akarja. Kérdés, lesz-e olyan csapat, aki majd igen. Így az egyik csereirányítóját bizonyosan elveszti a csapat, de a másikat, Taysom Hillt könnyebben megtarthatja. Egy második körös tenderrel szinte biztos a csapatnál maradna a svájci bicska, ez pedig nem is kerülne sokba a gárdának.

 

 

Az irányítómizérián kívül szerencsére már nem sok megoldandó probléma akad a piacon. Az egyetlen lejáró szerződésű, kezdő szintű játékos Vonn Bell, őt jó lenne visszaigazolni, főleg Patrick Robinson távozása esetén. Olcsón nem fog menni, de úgy gondolom, hogy Bell még a közepesen drága játékosok közé tartozik, aki jól is érzi magát New Orleansban.

 

Továbbá lejár még A.J. Klein, Andrus Peat, Eli Apple és Ted Ginn szerződése is, azok közül akik sokat voltak a pályán tavaly, de mindannyian könnyen pótolhatóak, akár a keret mélységéből, akár a draftról. Azt nem lehetne mondani, hogy olyan posztokról távoznak, ahol ne férne rá a mélység a Saintsre, mert elkapó, corner és linebacker poszton is csehül áll a gárda, de nem az említett játékosokkal lesznek előrébb.

 

Hiányposztok

 

A pénzszűke miatt nagy erősítésekről nem álmodhat a csapat és mint látszik, ugyanazokkal a posztokkal küszködik évek óta. Linebacker, corner és elkapó is jól jönne a piacról, de inkább olyan nevekben kell gondolkozni, akik jól beleillenek a rotációba, esetleg remélnek tőlük egy feltámadást. Mackensie Alexanderben például lehet potenciál, de jelenleg nem ő lesz a legkelendőbb név a piacon, így lehet esély az elcsábítására is. Őt azért érdemes megcélozni, mert ha nem sikerül Bellt megtartani, akkor tudja pótolni, közel azonos vagy akár kedvezőbb áron. A linebacker sorba viszont már álmodni sem lehet kezdő emberről. Ellenben a távozó A.J. Klein szintjén találhatnak valakit. Onwuasor igazából csak azért kerülhet a képbe, mert ő fér a keretbe és mellesleg ő is egyfajta hibrid linebacker, aki beillik Davis mellé a Saints keretébe.

 

 

A legnagyobb kérdés a Saintsnél az irányító poszton található, de itt is inkább az, hogy Breest és Hillt milyen áron lehet megtartani. Mivel ebben nem sok választása van a Saintsnek sem, ezért a további erősítés inkább a draftról kell hogy érkezzen, a piacon csak ügyes foltozásra telik majd tőlük.

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!