Connect with us

Hír

A Chiefs nem akarja elcserélni Chris Jonest

Az NFL Networkös Tom Pelissero riportja szerint a Chiefs nem akarja elcserélni a franchise tagelt Chris Jonest, hanem megkezdte a tárgyalásokat a védőfalemberrel egy hosszú távú szerződésről. Ajánlattétel még nem történt, de ez állítólag csak idő kérdése.

 

 

Jones Aaron Donald után a legjobb belső védőfalember a ligában. A franchise tag miatt idén 16,1 millió dollárt keresne, de ennél sokkal többet ér: DeForest Buckner idén kapott egy 21 millió dolláros szerződést, Donald pedig két éve hosszabbított 22,5 millióért. Jones értéke minimum a kettő között van, de egy rekordnagyságú szerződés sem lenne meglepő.

 

A Chiefsnek jelenleg 3,4 millió dollárnyi cap space-e van, ám egy hosszabbítás sokat segíthet ezen. Bár Jones fizetése alapvetően megnőne az új szerződése miatt, de ezzel az idei cap hitjét drasztikusan meg lehetne vágni: például egy 40 millió dolláros aláírási bónusszal és veterán minimumos fizetéssel csak 9 milliót foglalna el idén a sapkából (egy 5 éves szerződés az aláírási bónusz minden évben 8 millió dollár lenne).

 

Ezzel máris 7 milliót spórolna a csapat, és az elkövetkező évektől sem kell félni, az új tévés szerződés miatt ugyanis várhatóan drasztikusan meg fog növekedni a cap.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!