Connect with us

Draft

Még Hopkins nélkül is kiváló – Cardinals draftértékelő

A Cardinals már azzal megnyerte az idei offseasont, hogy egy második körös pickért megszerezte DeAndre Hopkinst. Azonban ez a draft még úgy is kiválóra sikerült, ha ezt a trade-et nem számoljuk bele. 

1/8 Isaiah Simmons, Defense, Clemson

Simmonsról már millió szó esett itt az oldalon és podcast formában is, így most nem fogom mélyrehatóan elemezgetni a játékát, inkább ajánlom a róla szóló prospect-ismertetőnket. A védelem fal mögötti szinte minden posztján bevethető játékos, játszott belső- és külső linebackert, pass rushert, safetyt, slot cornert és még szélső cornerbacket is, habár azért NFL-elkapók ellen nem feltétlen küldeném fel emberezni, bármekkora szörnyetegről is van szó – ez a szerep nem is vár rá a profik közt.

Nagyon egyedi játékos, a szó jó értelmében vett “positionless” focista, akit igazi svájci bicskaként lehet használni, kiváló coverage-ben, jól blitzel és futás ellen is hasznos, még ha nem is feltétlen ez a legnagyobb ütőkártyája.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Az persze kérdés, hogy a Cardinalsnál Vance Josephék mennyire fogják szabadjára engedni. Kingsburyék arra utaltak, hogy szeretnék megnézni elsősorban linebackerként, szerintük egy posztot tanulva még fejlettebb játékos lehet. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb módja a tehetségének kihasználásának, de úgy gondolom, hogy lesznek meccsek, amikor igazítják majd a szerepét és bizonyos feladatok, matchupok ellátásával bízzák majd meg.

Például jól rá lehet majd állítani tight endekre, ami a Cardinals rákfenéje volt tavaly: 1173 yardot és 16 TD-t engedtek ezen poszton játszó ellenfeleikenk, ami magasan a legtöbb volt a ligában. De ráállítható az ellenfelek irányítójára is spy-ként, ez hasznos lehet például Russell Wilson ellen a csoportban. Joseph beszélt arról is, hogy “speed rush” csomagokat alakít majd ki, ahol Simmons, Jordan Phillips, Chandler Jones és Haason Reddick egyszerre rohamozzák majd az irányítót. Érdekesen hangzik.

Aggodalomra adhat okot, hogy Arizonában nem igazán jöttek be a hibrid játékosok, gondoljunk csak Deone Buccanonra vagy Haason Reddickre. Talán Simmons lehet az, aki végre elhozza a kívánt sikert. A tehetsége megvan hozzá.

3/72 Josh Jones, OT, Houston

Az egész draft egyik legérthetetlenebb dolga, hogy Josh Jones mégis hogy a fenébe, vagy milyen indokkal csúszott ennyit. Már a második körben is meglepő volt, hogy bent van, de egészen a harmadikig csúszott. Senki sem tudja, miért, nem derült ki semmi pályán kívüli dolog vagy sérülés vagy bármi. Nagy rejtény.

A Cardinals viszont örült a lehetőségnek és lecsapott az általam 5. legjobb tackle-nek és overall 23. legjobb prospectnek tartott játékosra. Jonesnak nagyon kevés true pass setje volt az egyetemen és minden évben új edzővel kellett dolgoznia, így nem néz ki túl jól a pass setje, ellenben hatékony, mert nagyon kevésszer engedett nyomást. Érdekes, hogy két legnagyobb negatívuma, miszerint nem blokkol olyan jól futáshoz, és tapasztalatlan profi, hagyományos pass setekben, Arizonában pont kevésbé lesz hangsúlyos Kliff Kingsbury rendszerében.

Ellenben Air Raidben szerzett tapasztalata és kiváló atletikussága nagyon jól kamatoztatható a Cardinalsnál, jól illik majd a csapatba. Ráadásul nagy need is volt a tackle, még ha Humphries és Gilbert hosszabbításával nem is volt annyira égető, hogy mindenképp az első körben kelljen draftolni – így viszont az ölükbe hullott a harmadik körben egy első körbe várt tehetség. Jones akár egyből át is veheti a jobb oldalon a feladatokat, de akár tanulhat is egy kicsit a veterán Gilbert mögött, aki képességekben jelenleg előrébb jár, de sérülékenysége miatt pár meccsnél többet nem lehet tőle várni.

4/114 Leki Fotu, iDL, Utah

4/131 Rashard Lawrence, iDL, LSU

A harmadik nap eleje, tehát a negyedik kör a védőfalembereké volt, kettő is érkezett rövid időn belül.

Fotu óriási méretekkel rendelkezik, 196 centi és 150 kiló, így nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a futásmegállításról híres, szinte lehetetlen elmozdítani a helyéről, amikor lehorgonyzik. Lefoglal két blokkolót, hogy helyet nyisson a pass rushereknek és a linebackereknek.Emellett viszont méretéhez képest atletikus is, ahogy a lenti videóban látjátok, rögbizett korábban. Jó az első lépése, de pass rushban nem nyújt túl sokat jelenleg és jó eséllyel nem is fog a profik közt.

Fotu tehát nose tackle posztra várható, így viszont első évében várhatóan nem sok szerep jut majd neki, hiszen az NT-k egyébként sincsenek fent 50%-nál többet a pályán, ráadásul ott van előtte Corey Peters, akinek viszont jövőre lejár a szerződése. Mögötte és Jordan Phillips mögött tanulhat egy évet.

Lawrence 3 évig csapatkapitány volt az LSU-n, tehát igazi vezéregyéniség. Az egyetemen 3-4 DE-ként játszott, ez lehet majd a Cardinalsnál is base formációban, ahol lefoglalhat két blokkolót és felszakadíthatja az utat a többiek előtt. Érdekes, hogy elég alacsony, de nehéz játékos, akinek hosszúak a karjai és nagyok a kezei is. Fotuhoz hasonlóan ő is rotációs játékos lehet első évében, de neki akár több szerep is juthat a depth chart alapján. A személyisége, vezéregyénisége miatt biztosan szeretni fogják a csapatnál.

6/202 Evan Weaver, LB, Cal

Weaver egy nagyon furcsa játékos, mert nagyon okos, imádja a játékot, nagyon akar, teper, küzd, hajt, de egyáltalán nem atletikus, az elvárt minimumot is alig üti meg ilyen szempontból, tehát limitáltak lesznek a lehetőségei a profik közt, coverage-ben óriási problémái lehetnek és egy kihasználható gyenge pontot jelent majd az ellenfelek számára. Futás ellen viszont jó, érti a játékot, tudja, hová megy majd a futó, nem véletlenül szerezte ő a legtöbb tackle-t tavaly az egyetemen (182), két éve pedig a második legtöbbet. A kezdőbe nem valószínű, hogy valaha befér, de a speciális egységben megkeresheti a kenyerét.

7/222 Eno Benjamin, RB, Arizona State

Benjamin a szomszédból jött a Cardinalshoz, de sokkal később, mint ő maga várta, ugyanis azt hitte, a harmadik körben el fog kelni – ehhez képest nagyot kellett csalódnia. Mélységnek végülis elfér, de csak Drake vagy Edmonds sérülése esetén láthat majd pályát. Nagyon jók a bevágásai, de összességében nem elég dinamikus, nem lát túl jó a pályán – persze ebben a rendszerben neki is nagy lyukak nyílhatnak és ha pályára kerül, akár sikeres is lehet.

Összegzés

A fókusz egyértelmű volt nem csak a drafton, hanem az egész holtszezonban is: meg kell erősíteni a front7-t. Ezért érkezett ide hatból négy játékos a draftról, plusz a piacon Jordan Phillips, Devon Kennard és De’Vondre Campbell. Nem mondhatjuk, hogy butaság volt, ugyanis a védelem pocsék volt tavaly, és ez elsősorban a front7 hibája volt (persze a secondaryben sem volt minden rendben, de Peterson az év végére visszatért jó játékához, Byron Murphy pedig második évébe lép, tehát fejlődés várható tőle). Érdekes lesz megnézni, hogyan áll fel a front7, mert elég sok variációs lehetőség lett hirtelen, szinte csak Jordan Hicks és Chandler Jones helye fix, a Kennard-Campbell-Simmons-Baker négyes elég jól mozgatható, variálható, és még a falban is van választási, rotálási lehetőség.

A támadóoldalra nagy erőforrásokat nem kellett költeni, mármint Nuk Hopkins érkezése után, de a tavaly draftolt elkapók örülhetnek, hogy nem érkezett a drafton újabb WR, így a kezdő hármas mögött maradt lehetősége Isabellának, Butlernek és Johnsonnak is bizonyítani. Tight endekkel még nem állnak jól, de lehet nem is ebből a classból kellett volna válogatni. A támadófal pedig nagy erősítést kapott a jobb szélre, így annak is rendben kell lennie és meg kell adnia a lehetőséget Kyler Murray-nek a fejlődésre.

A Cardinals parádés holtszezonon van túl, amit nyilván a Hopkins-trade alapozott meg, de ez a draft még úgy is jól sikerült, ha őt nem számoljuk bele. Vele együtt pedig simán A++, a Simmons-Hopkins-Jones triónál nem lehet jobban elkölteni egy csapat három pickjét az első két napon.

Értékelés: A

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!