Connect with us

Minden ami NFL

FK! Jóslatok 2020 – A szembesítés

Úgy emlékszem még az év eleji jóslatos cikkünkre és szezonfelvezető podcastjeinkre, mintha tegnap lett volna. Na jó, ez talán túlzás, de mindenesetre gyorsan elröppent ez a bő öt hónap és már le is zárhattuk a 2020-as szezont. Mielőtt azonban teljes gőzzel rákanyarodnánk az őrültnek ígérkező holtszezonra, nézzük meg, mennyire teljesültek az év eleji elvárásaink


A pontozás nagyon egyszerű volt:

  • sikeres találat esetén 1 pont kategóriánként,
  • amennyiben a csoportgyőztesnek tippelt csapat csak wild card helyen jutott PO-ba, vagy fordítva, akkor fél pont.

Lássunk hozzá!

1/1

Amit tippeltünk:

Aki “nyert: Jacksonville Jaguars

Patrik és Józsi talált ebben a kategóriában, a többieknek annyira nem jött be ez a tipp. A Panthers a 8. helyen fog húzni, a Washington pedig a 19. helyen, úgyhogy itt csúnyán mellélőttünk.

AFC East

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Buffalo Bills

Cam Newton leigazolása és a Belichick-magic miatt több szerkesztő sem vállalta be a trónfosztást, ami végül nagyon simán következett be, a Bills konkrétan második kiemelt lett az AFC-ben, a Patriots pedig a liga alsó felében kötött ki. A Billst öten vártuk wild cardra, így azért jár majd a fél pont, de két szerkesztő teljesen kihagyta a playoff-mezőnyból, ami csúnya bakinak minősült – majdnem akkorának, mint a Patriots csoportgyőzelmének megjövendőlése.

AFC North

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Pittsburgh Steelers

Alatriste volt egész szezonban a legbevállalósabb tippelőnk, rengeteg hero pickje volt az év során, itt pedig be is jött a viszonylag merész, vagy legalábbis a többiektől eltérő jóslata, hiszen a Steelers behúzta a divíziót. A Ravensért jár majd a fél pont mindenki másnak, és a Steelerst is többen wild cardon a rájátszásba vártuk, azonban hárman teljesen kihagyták a playoff-mezőnyükből, ami a Billshez hasonló mellélövést eredményezett.

AFC West

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Kansas City Chiefs

Azt hiszem ezt nem nagyon kell túlragozni.

AFC South

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Tennessee Titans

Egyedül jarred látta előre, hogy a Titans behúzza a csoportot, habár nagy volt a küzdelem, hiszen a konferencián belül egyedül itt volt esélye még az utolsó fordulóban is a második helyezettnek. A Coltsért mindenkinek jár a fél pont, a Titanst pedig a Steelershöz hasonlóan hárman nem várták még csak rájátszásba sem.

AFC Wild Card

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Baltimore Ravens, Cleveland Browns, Indianapolis Colts

Így utólag a Texans wild card tippek viccesnek hatnak, de a Broncosra és a Chargersre sem lehetnek büszkék az adott szerkesztők, a Browns viszont szép találatnak számít. Telitalálatunk a wild cardon nem volt, illetve a teljes AFC mezőnyét sem találta telibe senki, ellenben hét szerkesztő is jól tippelt meg hat résztvevőt a hétből, ami elég jó aránynak számít. Vagy csak túl kiszámítható volt az AFC.

NFC East

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Washington Football Team

Itt az első és egyetlen csoportunk, ahol senki nem találta el, ki fog nyerni. Az Eagles és a Cowboys is csúnya lejtmenetbe került, pedig igazán extra sem kellett volna egyik gárdától sem, hiszen a Washington negatív mérleggel tudta behúzni a divíziót. A Football Teamet egyébként még csak wild cardon sem várta senki playoffba.

NFC North

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Green Bay Packers

Év elején talán ezt tűnt a leginkább megjósolhatatlan csoportnak, a Packerstől visszaesést vártunk legtöbben, de a szerkesztők fele még így is talált a Sajtfejek csoportgyőzelmével (ketten viszont még csak playoffba sem tippelték Rodgerséket). A Lions felkapott csapatnak számított a szezon előtt, hogy utolsókból elsők lehetnek, ám ez nagyon messze állt a valóságtól, és a Vikings sem váltotta be a reményeket. A Packers teljes kihagyása és a Lions csoportgyőzelme hasonlóan borzasztó tippnek számítanak így utólag.

NFC West

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Seattle Seahawks

Sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha nincs ekkora sérüléshullám a 49ersnél, de így heten is nagyon mellélőttünk. Ketten jól látták meg a jósgömbben, hogy még csak rájátszásba sem jutnak Shanahanék, ketten viszont nagyon mellélőttek azzal, hogy alábecsülték Wilsonékat és még csak playoffba sem tippelték őket.

NFC South

Amit tippeltünk:

Aki nyert: New Orleans Saints

Végre ismét pozitívak lehetünk a tippjeinkkel kapcsolatban, a Saints hozta a papírformát.

NFC Wild Card

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Tampa Bay Buccaneers, Los Angeles Rams, Chicago Bears

A Buccaneersben csak alatriste és jarred nem hitt egyáltalán, ez pedig extrán csúnya baklövés volt a végső győztes kapcsán, ahogy a Cowboys-Lions-Falcons tippek sem mutatnak jól a szerkesztők nevei alatt. A Rams tipp szép találat kronikktól, a Bearst viszont mindenki alulbecsülte, hiszen senki sem jósolta őket rájátszásba.

AFC-döntő

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Kansas City Chiefs, Buffalo Bills

Egy telitalálatunk volt (g495sr), és mivel a Chiefs hozta a papírformát, így csak egy olyan tippünk volt (jarred), ahol egyik résztvevőt sem sikerült telibe trafálni. Józsi volt az egyetlen, aki olyan csapatot várt az AFC döntőjébe, aki még csak a rájátszásba sem jutott be.

NFC-döntő

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Green Bay Packers, Tampa Bay Buccaneers

Itt már nagyobb volt a kavalkád, és a Cowboys és Vikings tippekre sem lehetnek büszkék az adott szerkesztők. A Buccaneerst viszont hatan is eltaláltuk, és mivel a Packersre senki sem tippelt, így ez azt jelenti, hogy négyen egyetlen csapatot sem jósoltak meg helyesen az NFC döntő résztvevői közül.

Super Bowl résztvevők

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Kansas City Chiefs, Tampa Bay Buccaneers

Egy telitalálatunk volt, ugyanis Höri pontosan látta, hogy Chiefs-Buccaneers Super Bowlt rendeznek majd, de g495sr is közel volt, hiszen a Buccaneerst telibelőtte, és ő volt az egyetlen, aki a másik ágon egy konferenciadöntőben elesett csapatot jósolt a Super Bowlba. Összesen nyolcan találtak el legalább egy csapatot a nagydöntő résztvevői közül, a Cowboys, a Vikings és a Patriots tippek pedig ismét elég csúnyán mutatnak Bálinttól, kronikktól és Józsitól.

Super Bowl-győztes

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Buccaneers

Ugyan négyen is döntőbe várták a Buccaneerst, végső győzelme senki sem tippelt Bradyéknek. Nos, a GOAT mindenkire rácáfolt.

MVP

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Aaron Rodgers

A Mahomes tippek nem voltak rosszak, bár ez elég biztonsági játék volt mindenkitől. Kyler Murray felvetődött a szezon közepén, mint MVP-jelölt, de aztán nagyon gyorsan elszálltak az esélyei, Prescottnak pedig a korai sérülése miatt esélye sem volt erre. Rodgersben senki sem látta, hogy vissza tud térni a top formájához.

Az Év Támadója

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Derrick Henry

Igazából csak Cousins és Elliott számít nagy baklövésnek, illetve Prescottnak és Kittle-nek sérülések miatt nem volt esélye. Wilson és Hopkins kicsit korábban kiszállt a versenyfutásból, de az Adams, Diggs, Henry és Mahomes tippek is jól néznek ki, a legjobban persze jarredé, aki telibe trafálta ezt a nagyon nehezen jósolható díjat és kapott egy pontot Henry 2000 yardos szezonjáért.

Az Év Védője

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Aaron Donald

Danielle Hunter és Nick Bosa sérülés miatt esélytelen volt erre a címre, Jamal Adams pedig közel sem hozta azt a formát, amit a Seahawksnál reméltek tőle. Tre White is visszaesett idén, Myles Garrett pedig csak addig volt versenyben, amíg el nem kapta a koronavírust. Aaron Donald és TJ Watt küzdött ezért a címért, és nagyon szoros is volt a verseny, ám végül Donald diadalmaskodott, amivel egyedül kronikk kapott egy pontot – de Patrik és Józsi sem szégyenkezhet a Watt tippek miatt.

Az Év Újonc Támadója

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Justin Herbert

A futóknak esélyük sem volt a címre, Burrow a sérülése miatt írta ki magát a versenyből, Tua nem játszott elég jól, Lambet és Ruggst pedig bőven felülmúlta Justin Jefferson, akire egyetlen szavazat sem érkezett a szerkesztőktől. Végül azonban nem ő nyert, hanem Justin Herbert, aki rekordot rekordra halmozott újoncként, ez pedig újabb pontot eredményezett jarrednek.

Az Év Újonc Védője

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Chase Young

Jött a papírforma és a legjobb védőprospect bezsebelte a címet, így aki nem kockáztatott, az most nyert (azaz Bálint, Höri és kronikk). Antoine Winfield egy ideig versenyben volt, de a többiek nem nyújtottak valami jó teljesítményt újoncként.

Az Év Visszatérője

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Alex Smith

A szezon előtt Newton vs Smith harcnak tűnt ez, és a Patriots irányítója jól is kezdte az évet ahhoz, hogy ezt bezsebelhesse. A cím sorsa viszont abban a pillanatban eldőlt, amikor Alex Smith csereként beállt a Washington csapatába. Hab a tortán, hogy meccseket is tudott nyerni aztán kezdőként és a rájátszásba is bejutott, így hárman kapnak itt pontot.

Az Év Főedzője

Amit tippeltünk:

Aki nyert: Kevin Stefanski

Mindenki elég messze volt ezzel a tippjével, talán még Arians volt a legközelebb, de ő sem volt igazi esélyes. Belichick, Judge és McCarthy kifejezetten csúnyán sült el, a végső győztes Stefanskit pedig senki nem találta el. Az MVP mellett ez volt az egyetlen kategória, amiben senki sem talált.

Bold predictions

alatriste:

  • A Dolphins a pihenőhét után (week 11) 6-0-s mérleget fog produkálni Tua vezérletével. –» Változott a Dolphins bye weekje, ami után 7-3-as mérleg jött össze.

balentin:

  • 2008-ban a Detroit Lions 292-vel engedte a valaha volt legtöbb pontot hazai pályán (8 meccs)…ezt a rekordot fogja idén megdönteni a Carolina Panthers. –» 214 pontot engedett a Panthers idén hazai pályán.
  • Andrew Luck 433 yarddal tartja az újoncként egy meccsen passzolt yardok számát…ezt fogja idén megdönteni a Jacksonville Jaguars ellen Joe Burrow. –»Burrow kerek 300 yarddal végzett azon a meccsen. 

g495sr:

  • A bottom három csapatnak nem lesz összesen 6 győzelme. –» A Jaguars, Jets, Texans triónak 7 győzelme lett összesen. 

jarred:

  • A Bears offense legalább 10 hellyel jobban fog végezni, mint a defense (pl offense 6., defense 16. lesz év végén). –» A Bears offense 23. lett szerzett pontokban, yardokban pedig 28.
  • A négy legrosszabb csapat a négy nagymacska lesz. –» Csak a Jaguars végzett a nagymacskák közül a legrosszabb négyben.

katonadani: 

  • A Cowboysnak összejön a három darab 1000+ yardos elkapó. Ez eddig csak öt alkalommal fordult elő a történelemben, utoljára pedig 2008-ban. –» Amari Cooper 1114, CeeDee Lamb 935, Michael Gallup 843 yarddal végzett. 
  • Újonc évét leszámítva karrierje legrosszabb szezonját hozza majd DeAndre Hopkins elkapott yardokat tekintve, tehát maximum 953 yardot szerez majd. (Minimum 13 meccsen szerepelnie kell a bold teljesüléséhez) –» 1407 yarddal fejezte be az évet. 

kronikk: 

  • A Buccaneers megdönti a legtöbb szerzett yard rekordját, amit jelenleg a 2011-es Saints tart 7474 yarddal. –» 6163 yard jött össze a Buccaneersnek. 

Összesítés

  1. katonadani és kronikk 11,5 pont
  2. balentin, g495sr és renningan 11 pont
  3. leonidasz 10,5 pont
  4. Höri 10 pont
  5. löfli 9 pont
  6. alatriste 8,5 pont
  7. jarred 8 pont

Az egyes kategóriák legjobbjait és legrosszabbjait is megnézhetjük. Az alapszakaszt (csoportgyőztesek, wild card, 1/1) figyelembe véve kronikk, leonidasz és jómagam nyertünk 7,5-7,5 ponttal, Höri pedig az utolsó helyen végzett 5 pontot elérve. A playoffban Höri és g495sr 4-4 találatot jegyzett, jarred viszont egyetlen főcsoportdöntős (és ezáltal SB résztvevő) csapatot sem talált el. Az egyéni díjaknál jarred és kronikk talált kettőt, g495sr és löfli viszont egyetlen egyet sem lőtt telibe.

Rájátszás-jósda

A rájátszás kezdetén is jósoltunk a Super Bowlig vezető útra, és konkrétan senkinek sem sikerült eltalálnia a végső győztest. Négy szerkesztő talált el egy SB-résztvevőt, Höri pedig egyedüliként a párosítást is tökéletesen jósolta meg. Pozitívum, hogy kilencből hatan eltaláltunk három konferenciadöntős csapatot is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!