Connect with us

Hír

A szakszervezet virtuális holtszezont akar, de erre nincs sok esély

A játékosok szakszervezete (NFLPA) a pandémiára hivatkozva egy teljesen virtuális holtszezont szeretne, beleértve az önkéntes edzéseket (OTA) és a júniusi minitábort is. Három csapat (Broncos, Buccaneers, Seahawks) játékosai már jelezték is, hogy egészségügyi okokból hajlandóak bojkottálni a személyes jelenlétet követelő önkéntes edzéseket, csakhogy ez jó eséllyel nem lesz elég ahhoz, hogy ligaszerte virtuális legyen a holtszezon.

Tavaly kötelező jelleggel virtuálisak voltak a fenti programok, idén viszont az NFL szeretne minél inkább visszatérni a rendes kerekvágásba. A címvédő Buccaneers főedzője, Bruce Arians például azt nyilatkozta az NFLPA kezdeményezésével kapcsolatban, hogy “a veteránok imádnák ezt a szart, mert ez azt jelentené, hogy a fiatal játékosok kevesebb lehetőséget kapnak és nem tudják elvenni az állásukat”.

Ariansnek praktikusan igaza van: az önkéntes edzések a legtöbb veterán számára nem sok hozzáadott értékkel bírnak, ez leginkább az újoncoknak fontos. Az NFLPA-t pedig többnyire az idősebb, veterán játékosok irányítják, és bár a biztonság valóban legit érv a virtuális offseason mellett, alighanem amiatt sem szomorkodnának, ha a csökkentett fizetési plafon mellett nem kellene az olcsó újoncok miatt aggódni. Az újoncok ugyanis egyelőre nem tagjai a szakszervezetnek, így amennyiben nem lesz központilag megtiltva az OTA-k szervezése, ők alighanem ott lesznek az edzéseken.

Ahogy jó eséllyel ott lesznek azok a veteránok is, akik komoly összeget buknának az edzések kihagyásával. Ligaszerte nagyjából 300 játékosnak van workout bónusz a szerződésében, közülük 16-an minimum 500 ezer dollárt buknának a távolmaradással. A legrosszabbul a Packers játékosai járnának: Za’Darius Smith 750-, David Bakhtiari 700-, míg Kenny Clark 600 ezer dollártól esne el, de például Jimmy Garoppolónak is 600 ezres workout bónusza van.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!